שאלה חשובה

liate10

New member
שאלה חשובה

יש פה מישהו או אתם מכירים מישהו שלומד שילוב של המקצועות: פסיכולוגיה ראשי - מחשבים משני או משפטים (מורחב)- מחשבים משני ?? אם כן אז אשמח לדבר איתכם ולשמוע אם זה קשה וכל' תודה רבה, זה ממש חשוב לי. כמו כן אם יש כאן אנשים שלומדים רק פסיכולוגיה אשמח לדבר גם איתם ולשמוע- הלימודים של תואר ראשון קשים? נראה לכם שאני אצליח לשלב את זה ביחד עם מחשבים משני? הלימודים מעניינים? יש הרבה עבודות? איך המרצים? וכל' תודה רבה!

מי רה לה

New member
אני

עושה מחשבים ראשי ופסיכולוגיה משני. אמנם זה לא אותו דבר ממה שאת מתעניינת בו אבל אני יכולה לומר משהו לגבי השילוב. זה קשה. מאוד. מחשבים זה מקצוע שדורש הרבה מאוד שעות השקעה - אם בקורסים התכנותיים שדורשים שעות וימים של ישיבה על תרגילים (ואני לא מגזימה) ואם בקורסים המתימטיים שדורשים עבודה בבית, חזרה על השיעורים והגשת תרגילים. בשנה רגילה (לא כמו השנה, עם שביתה) יש כמעט כל שבוע יותר מתרגיל אחד להגשה באחד הקורסים. לגבי קושי של פסיכו' ראשי - יגידו האחרים. זה החיובי במה שאני לומדת, אני הרבה פחות לחוצה מהציונים שלי בפסיכו'. ועדיין... וגם לגבי משפטים לפי מה שהבנתי - זה תואר דורש מאוד, קשה לעשות אותו בשילוב עם מחשבים שגם דורש הרבה מאוד שעות עבודה. ואני לא בטוחה שיש אפשרות לשילוב כזה. לגבי עניין - אני לומדת פסיכו' רק בגלל העניין שבזה, אותי הלימודים מאוד מעניינים. גם ממחשבים אני נהנית, אחרת קצת קשה. לא כדאי לעשות מחשבים רק בשביל לעבוד בזה, כי אם לא נהנים מזה... המון בהצלחה במה שתבחרי, גם אם זה שילוב מוזר שלא כולם מבינים... :) בסופו של דבר - מה שתעשי יקבע, רק אל תשכחי שיש גם חיים מעבר ללימודים.

opelpopel

New member
עצה לליאת

הי ליאת, אני אומנם לא לומד פסיכולוגיה+מחשבים, אבל מצד שני לא משהו שונה מדי - פסיכולוגיה+מתמטיקה אני מצטרף למירל'ה - זה קשה, בעיקר כי כל אחד משני המקצועות מצריך השקעה אבל - אני חושב שאם את מסוגלת להשקיע ואם את אוהבת את שני המקצועות אז לא תהיה לך בעיה מה שכן - נראה לי שאם יש לך כיוון ברור בחיים אז אל תעשי לעצמך חיים קשים מדי הרי לא מדובר בשני מקצועות דומים (כמו נניח פסיכולוגיה+סוציולוגיה או מחשבים+מתמטיקה) כך שאם את לכיוון של הבנת נפש האדם תיקחי פסיכולוגיה עם מקצוע משני קליל יותר ואם את בראש ריאלי (ורוצה להרוויח כסף טוב ומהר) אז תיקחי מחשבים עם מתמטיקה נניח ואם לאור מה שאמרתי לך את תוהה למה בחרתי במה שבחרתי - פשוט היו לי פטורים רבים במתמטיקה מלימודים קודמים אז יצא לי תואר יחסית מרווח ויותר זמן להקדיש לפסיכולוגיה בהצלחה!

למעלה