שאלה חשובה

Dorothy Gale 85

New member
שאלה חשובה

שלום לכולם! ברצוני לשאול שאלה חשובה בנוגע להגירה. אני בת 22.5, סטודנטית לעבודה סוציאלית ובן זוגי הוא בן 28, בעל תואר שני בהנדסת מערכות. עד כמה שידוע לי מקרובים שלי שעברו את ההליך הרגיל של הגשת בקשת הגירה לוקח משהו כמו 24 חודשים עד שמקבלים אישור. רציתי לשאול האם בשלב שבו אני סטודנטית (עם מקצוע שעד כמה שידוע לי הוא נדרש בקנדה) אני יכולה להגיש בקשה כי השאיפה שלי היא להגר מיד בתום הלימודים? בתודה מראש והמשך יום קסום

כן. כדאי להגיש בקשה מייד. בן זוגך יכול להיות

המבקש הראשי, ומקצועו הוא מקצוע מבוקש, וסביר שיש לו 67 נקודות, שייאפשרו לפתוח מייד תיק הגירה. ההגירה נמשכת כרגע למעלה מ 30 חודש, כך שכדאי להגיש בקשה מייד.

Dorothy Gale 85

New member
תודה ושאלות נוספות

1.בן זוגי ואני בגדר חברים האם יש אפשרות להגיש בקשה במצב זה? כלומר האם לא מקבלים ניקוד גבוה יותר ברגע שאנחנו זוג נשוי? 2. בן זוגי בצבא קבע כרגע ומשתחרר בעוד שנה. האם זה עלול להשפיע? 3. האם אני בעצמי לא צריכה להגיע לניקוד מסויים? 4.מהיכן משיגים את הטפסים? 5. לא צריך לפנות לאיזה עו"ד המתמחה בנושא? שוב תודה מראש

הניקוד נספר רק למגיש הראשי,

בן זוג בעל השכלה מוסיף ניקוד. במקרה שלכם אם אין לך עדיין השכלה על תיכונית מלאה (דיפלומה או תואר ביד), הניקוד שתוסיפי יהיה מינימלי. אם את ובן זוגך מנהלים משק בית משותף אתם זכאים להגיש יחד כאילו הייתם כבר נשואים. שירות במקצוע אזרחי בצבא, מהווה ניסיון מקצועי תקף, את הטפסים משיגים כאן למעלה בסרגל הכלים .יש שם במאמרים קישור לאתר ה CIC ושם הטפסים נמצאים. הוספתי גם קישור כאן למטה. עורך דין או יועץ הגירה? אפשר להשתמש בשירות של בעל מקצוע. זה עולה כסף וחוסך טירחה, אפשר גם להגיש את הטפסים לבד, זה מחייב מאמץ מסוים, לא רב מדי וידע באנגלית. חבר הפורום אמיר שובל הוא יועץ מורשה, ותוכלי לפנות אליו דרך מערכת המסרים של "תפוז", תוכלי גם לחפש בדפי זהב, יש בישראל לא מעט משרדים שעוסקים בייעוץ והגשת מסמכי הגירה לקנדה. כאן בפורום הצטברו תלונות רק על נותן שירות אחד וזו עורכת הדין איטל ויינברג שיש חברי פורום שהיו מאד לא מרוצים מהשירות שלה אבל היו גם אחרים שכן היו מרוצים.

Dorothy Gale 85

New member
עוד כמה שאלות

לא קיבלתי את הקישור המצורף לאתר של ה CIC אז ניסיתי להכנס דרך המאמרים ומה שמצאתי שם זה application for -adults-canadian citizenship. האם זה הטפסים שאני צריכה? תודה

Dorothy Gale 85

New member
עוד משהו שחשבתי עליו ורציתי לוודא

האם יש אפשרות להגיע בתור תייר ולהוציא ויזת עבודה ולהתחיל את התהליך כבר שם? זה בכלל מקצר משהו? או שהשאלה זה רק בגדר פנטזיה...(לא רעה אני חייבת לציין:) תודה

ברוב המקצועות זו אכן פנטזיה. כדי לקבל רישיון

עבודה צריך מעסיק שירצה אותך, ושיוכל לקבל אישור HRSDC שאין בקנדה אבטלה במקצוע המסויים. אז אם אין לך קשרים עם מעסיקים קנדיים, או מקצוע מבוקש כמו מתכנת, או אחות, או רופא, או מטפלת שמוכנה לגור בבית המעסיק, זו באמת פנטזיה.

Dorothy Gale 85

New member
שניה רגע שאני אבין

אם הייתי מקשיבה לאמא שלי והולכת ללמוד סיעוד סיכויי הקבלה שלי לקנדה היו יותר גבוהים???

Dorothy Gale 85

New member
לפי התגובה שלך

אני מבינה שאתה מחכה לתשובה כבר הרבה זמן..זה לא סיבה להוציא קיטור.....

leprechaungreen

New member
he used wrong words

but he's right in the main point - there's no way to shorten it to 24 months unless you find a job. in the regular way it will take 36-48 months.

לגבי עבודה סוציאלית

צר לי לאכזב אותך, אבל עם תואר ראשון מישראל וללא ניסיון תעסוקתי קנדי- המצב לא כל-כך פשוט. חברתי בעלת תואר ראשון בע"ס(מישראל), עם נסיון לא מבוטל בארץ. כבר שנה לא מוצאת עבודה בתחום.

Dorothy Gale 85

New member
תראי

תואר מאוניברסיטה מישראל עד כמה שידוע לי הוא נחשב...אם הייתי לומדת במכללה אז אולי באמת מסתכלים על זה אחרת. לגבי נסיון בקנדה...עד שלא יתנו לי לעבוד באיזה מקום אז גם לא יהיה לי נסיון,לא ככה?:) גם תלוי באיזה תחום מחפשים..התחום שאני עוסקת בו הוא די מבוקש מכיוון שאין עליו הרבה מתחרים. אם אני טועה ואת יודעת אחרת אני אשמח לעדכון. תודה

במקצועות מסוג זה, לפעמים מתחילים מהתנדבות

וכך רוכשים ניסיון קנדי. זה גם תלוי מאד באיזור, אני מציע קודם כל שתבדקי את עניין הרישוי או ההכרה

Dorothy Gale 85

New member
קראתי את התנאים לקבלה לתכנית

וראיתי שאחד התנאים הוא שיהיה לי תואר אוניברסיטאי..שזה בסדר כי אני לומדת שם בימים אלו. הבעיה היא שדורשים שנתיים עבודה בשטח...אם אני אחכה עד סיום הלימודים ואז אתחיל לחפש עבודה ורק אז אגיש בקשה....המשיח יגיע קודם... מה אני אמורה לעשות במצב כזה? אמרת שזה מספיק שבן זוגי יגיש טפסים שזה אכן טוב רק הבעיה היא שגם אם נניח הוא ישיג את מירב הנקודות ואני מניחה שהמסלול שלנו אמור להיות קצר יותר בגלל שיש לו מקצוע מבוקש מה אני אעשה? הרי גם אני רוצה לעבוד שם ונראה לי קצת מוזר שאחת מדרישות הסף להכנס לתכנית הזו היא עבודה בשטח...הרי אני בכל מקרה אצטרך לעשות השלמה אז מה זה משנה להם? גם עוד דבר שראיתי באחד הקישורים שיש פה בפורום זה מו טבלה כזו עם הסיכויים למצוא עובהד בכל מקצוע ואני דווקא זוכרת שעבודה סוציאלית היה אחד המקצועות שדורגו ברשימה של המקצועות בעלי הסיכוי הכי גבוה למצוא עבודה (היו 3 קטגוריות סה"כ-גבוה,סביר ונמוך). אני מניחה שאתה מבין לאיזו טבלה אני מתכוונת. בכל אופן אני מרגישה תקועה בגלל המקצוע שלי וחוסר הניסיון. שי לי קצת נסיון בתחום פה בארץ כי התנדבתי פה בארגון מסויים ועסקתי בטיפול לפני תחיל הלימודים. מה עושים עכשיו?

אני לא מבין בזה. אני לא בטוח שחייבים את הקורס

דברי עם ה קולג', בררי האם את יכולה לקבל רישיון על סמך ה BA ולעשות סטאג' בקנדה. האם את לא חייבת בסטאג' בישראל כדי לקבל רישיון? האם ה BA מספיק? אני מציע שתנסי ליצור קשר עם ישראלי אחר שכבר קיבל רישיון, ותשמעי מיד ראשונה.

Dorothy Gale 85

New member
הסאטז' בארץ

נעשה תוך כדי הלימודים. בניגוד למקצועות אחרים שבהם עושים סטאז' בסוף הלימודים בע.סוציאלית הסטאז' הוא תוך כדי הלימודים כך שאתה מסים אותו תוך כדי התואר. אם יש כאן מישהו בפורום שקיבל רשיון של עו"ס אני אשמח לשמוע וליצור קשר במיילים או במסרים םרטיים. לגבי זה שהצעת לי להגיש את הבקשה שוב כאמור אני מרגישה תקועה כי אני לא רוצה להגיע לשם ולגלות שאני מובטלת במשך כשנתיים. אני אנסה ליצור ק/שר עם הקולג'. אני מניחה שיש פרטים בקישור שנתת לי. בכל אופן אם יש לך איזו אינפורמציה נוספת בנושא אני מאד אשמח. תודה

למעלה