שאלה חשובה

TLV81

New member
שאלה חשובה

אמרתי בלב שאם יקרה כך וכך אני נודרת להפסיק לחשוב על משהו, האם נדר של "להפסיק לחשוב על משהו" הוא דבר קביל?.... אני ממש אשמח לתשובה דחופה..יסורי מצפון הורגים אותי ..קשה לשלוט במחשבות. תודה!

arriy80

New member
תשובה

שתי נידונים בדברייך: א) האם נדר של "להפסיק לחשוב על משהו" הוא דבר קביל? תשובה: לפי ההלכה, הנדר צריך להיות על דבר "שיש בו ממש" (למשל, לאסור שימוש בחפץ או פעולה מסויימת). לפי הבנתי, מחשבות אין בהם ממש לענין נדרים. (אך יש לשאול רב פוסק על ההלכה המדוייקת). ב) תחילת שאלתך היא: "אמרתי בלב". בנדרים, האמירה בלב אינה נחשבת לכלום (ברוב המקרים), אלא צריך לומר את הנדר בפה. בכל מקרה, יש להתייעץ עם רב שבקיא בהלכות נדרים, מפני שנדר הוא ענין חמור מאד ומחייב בהחלט. לכן יש להמנע ככל האפשר מלהשתמש בלשון נדר המחייבת.

TLV81

New member
סליחה

על הבורות ,אבל איך אני יכולה להגיע לרב כזה ובדחיפות? שוב תודה

TLV81

New member
אני

מת"א אבל יכולה להגיע לאזורים שונים בגוש דן

יקירה!!!

מעבר לנדר ולייסורי המצפון למהות שאלתך: עצם הנדר - שאם יקרה כך וכך תפסיקי לחשוב על זה וזה... שני חלקי הנדר עוסקים בדבר שמקורו באגו לא שקט.. א. הרצון להשיג משהו נובע מאגו ב. המחשבה החוזרת על משהו נובעת מאגו (או יש לאמר סופר-אגו) השם , השכינה, בורא העולם או איך שתבחרי לכנותו...(זה היינו הך..לצורך העיניין) איננו נוהג לכבד נדרים שמקורם בבצע=אגו... השקיטי ליבך..וייטב לך, האמיני לי.....הכל יבוא על מקומו בשלום.. שימי מבטחך באל לא בכדי להשיג משהו אלא משום שהוא חי וקיים!!!!
ושיהיה ערב טוב...

../images/Emo158.gifהערה קטנה על "אגו"

אגו הוא לא דבר רע אגו הוא חלק מהמבנה שלנו, כאנשים בגוף והוא
השמירה שלנו.. אדם ללא אגו הוא אדם תלותי לרוב משום שהאחרים סביבו נדרשים להרתם להגנתו..לדוגמא אנשים מוגבלים בנפשם, אגו לא באיזון..הוא אגו משתלח שמשתלט על חלקי האישיות השונים, המפתח לאגו לא שקט הוא השקט...משהו שקיבלתי למייל היום עשוי לעזור...

TLV81

New member
זה

מחזק בהחלט. תודה רבה. לא יאמן איך אנשים מעבר למסך הקטן של המחשב יכולים לעזור כ"כ...מנטלית.. שוב תודה:)

למעלה