שאלה חשובה ....

ziv86

New member
שאלה חשובה ....

היי לכולם, השתחררתי לפני פחות מחודש (22 יום..) ויש לי שאלה.. מאז שהשתחררתי אני רוב היום לא עושה כלום, חוץ מללמוד לפסיכומטרי .. התכנונים שלי הם לעשות פסיכומטרי במועד דצמבר (שזה סוף דצמבר,אבל אני מתחיל ללמוד מעכשיו מילים וכאלה כי כבר חוויתי מעין כשלון בגלל המילים שלא למדתי..ובין דצמבר 2008 לאוקטובר 2009 אני לא עושה כלום ובאוקטובר אתחיל ללמוד משהו באוניברסיטה) עכשיו אני בכלל לא יודע מה אני צריך לעשות לא הלכתי לשום מקום מיוחד חוץ מקופ"ח מאז שאני משוחרר... אני צריך ללכת לבנק שלי לשנות או לעשות משהו ? אני צריך ללכת לביטוח לאומי? או לחתום בלשכת העבודה? מה זה בכלל עבודה מועדפת ואיפה אני משיג על זה פרטים? אנשים אמרו לי שאני צריך יחידה להכוונת חיילים משוחררים... מה זה בכלל ? אני מרגיש אבוד בבית שאני לא יודע מאיפה להתחיל ומה אני צריך לעשות.. אז בבקשה מי שיכול להאיר את עיני אני אודה לו תודה

ziv86

New member
ועוד שאלונת תוספת...

משהו ששכחתי לציין .. השתחררתי אחרי 4 חודשי קבע.. ולא ניצלתי אף יום רגילה מה-15 שיש לי בשנה (למרות שזה לא שנה שלמה אז היו אמורים להיות לי בסביבות ה9-10 ימים) עכשיו במשכורות שלי כתוב שימי חופשה צבורה 0, ימים לניצול 10 וערך יום צבורה ברוטו 251.17 ש"ח... עכשיו זה מהמשכורת האחרונה שקיבלתי.. זה אומר שאני צריך ללכת לאנשהו ואז אני מראה להם ואומר שלא בזבזתי אף יום חופש והם נותנים לי 2511.7 ש"ח (10 ימיםX 251.17 על כל יום...) אם כן למי אני פונה עם זה? שוב, תודה למי שעונה

DoubleD

New member
לגבי הנושא הנ"ל

אתה פונה לשלישות היחידה שלך. לגבי שאר השאלות, יש מידע להכל בפינות הפורום :)

מזל שאני קיימת... ../images/Emo13.gif

טבעי שלא יודעים מה בדיוק לעשות כשמשתחררים, אבל זה שהגעת לכאן כבר עשית טוב :) טוב אז ככה- קודם כל כמו שפירטתי כאן בפורום כבר מאות פעמים (והיום שוב בתגובה למישהי אחרת) אני מכירה את ההרגשה של להיות בבית ולא לעשות כלום ולהרגיש מנותקים מהעולם (וגמני לומדת עכשיו את המילים לפסיכו' של דצמבר!!! =) ועכשיו לשאלותיך: - הבנק- לדעתי החשבון שלך משתנה אוטומטית מחשבון חייל לחשבון רגיל אבל כמובן שאם זה כזה מטריד אותך לדעת אז לא יזיק לברר. אני אישית לא הלכתי לבנק (גם אני משוחררת בערך 22 יום). - ביטוח לאומי- אין לך מה ללכת לשם אלא אם כן אתה רוצה כמובן משהו ספציפי. לגבי לחתום בלשכה- החוקים קצת השתנו (לצערנו הגדול של כל המשתחררים הטריים), ומה שהיה אפשר פעם- לחתום אבטלה מיד לאחר השחרור- כבר בלתי אפשרי היום. היום כדי לחתום אבטלה צריך לעבוד לפחות 6 חודשים. אה, וגם אז אפשר לחתום רק 3 חודשים. לא כזה להיט. אבל שיהיה. נותנים לך- קח. -מה זה עבודה מועדפת?את הכללים המדויקים והיותר מפורטים תוכל למצוא ע"י לחיצה כאן אבל הרעיון -בגדול- הוא לעבוד בעבודה ספציפית שנחשבת כמועדפת, כמו למשל- עבודות בבתי מלון, בתחנות דלק, במפעלים ויש עוד כמה- לעבוד 150 ימים במשך חצי שנה. בתום התקופה הזאת, שבמהלכה המעסיק שלך ממלא לך כל חודש כמה עבדת והכל בטופס מיוחד (ניחשת נכון- גם אותו ניתן למצוא באתר של היחידה להכוונת חיילים משוחררים)- בסוף התקופה הזאת אתה מקבל מענק מהמדינה, מביטוח לאומי, על סך 8,114 ש"ח. לגבי השאלה שלך על ימי החופש יש מצב שאתה מקבל את זה יחד עם המענק אם עדיין לא קיבלת. אם לא אז כמו שאמרו פה לפניי אפשר לברר את העניין בשלישות היחידה או ביחידה להכוונת חיילים משוחררים. אם יש לך עוד שאלות בעיות תהיות והרהורים אל תהסס. יום טוב ובהצלחה =)

למעלה