שאלה חשובה

danezeq

Member
שאלה חשובה

נסעתי לפני שעה ברחוב אחד העם בת"א ליד הים על הכביש היה חתול פצוע, כמעט באמצע הכביש, הוא ילל וניסה לזוז, הוא לא נראה ממש מאבד דם - הוא פשוט לא הצליח לקום, כנראה שנשברה לו עצם, זה היה ממש מזעזע לראות אותו מנסה לקום ולא מצליח - וכל המכוניות מאטות וסוטות קצת שמאלה (כדי לא לעלות עליו) התקשרתי ל144 ושאלתי מה הטלפון של "תנו לחיות לחיות" ו "צער בעלי חיים" אלה שני האירגונים היחידים שאני מכיר, כל זה היה תוך כדי נסיעה, היה קשה להתרכז, לא הייתה תשובה אצל שני האירגונים - באחד מהם הייתה הודעה מוקלטת בה צויין שבמקרה חירום צריך להגיע לאיזה מקום בצומת או כביש גהה - משהו שנראה לי מאוד רחוק מת"א קרה לכם פעם? אני מאמין שהחתול עדיין שם, ברחוב אחד העם, סובל ומילל - מה עושים במקרים כאלה? אין ווטרינרים, או מוקד חירום ממש כמו שח"ל רק לחיות?
.

ברוב המקרים

אני אמליץ לך לעשות מה שאנחנו תמיד עושים, אנחנו פשוט אוספים את החיה אתנו, בבית ניתן לראות במה אפשר לעזור, לתת לו אוכל, לשתות ובבוקר לפנות לעזרה. אני מבינה שיש אנשים שלא אוהבים את הרעיון של לקחת חיה פצועה הבייתה או כל דבר אחר אבל זה רק עוזר. לא מעט כלבים הצלנו ככה.. קיום אני מבטיחה לך שאין אחד שמתחרט על מה שנעשה עבורו.. ככה הם גם רוכשים יותר בטחון כלפי אנשים, כי לך תדע ממה נגרמה לו הפציעה, אולי מנהיגה רשלנית של נהג\ת , או נטישה, או מיליון ואחד סיבות. הלוואי ויכלתי לעזור לך, אני ממש רוצה אבל אין באפשרותי להגיע לתל אביב כי אני ללא אוטו.. כל מה שנותר לעשות ברגע זה לקוות שנהג אחר לקח אותו ופינה אותו, בכל מקרה אני מודה לך מקרב לב על האכפתיות. לילה טוב לכולם

shanty.G

New member
חתול שעוד לא נדרס (לגמרי../images/Emo5.gif)

כדאי ורצוי מאוד לאסוף ולהביא לוטרינר שאתה מכיר. במצב כזה יש שתי אפשרויות : 1. לחתול יש סיכוי לשרוד למרות הפגיעה. הוא זקוק לטיפול מיידי וצריך לקחת אותו לקליניקה שאתה מכיר לטיפול מיידי. 2. לחתול אין סיכוי לשרוד בעקבות הפגיעה- ואת זה יחליט רק וטרינר. בשני המקרים, וטרינר יקבע מה הסיכוי, והוא הכתובת למקרה כזה. כתובות וטלפונים של העמותות תוכל למצוא בקישורי הפורום, אם תרצה הלעתיק למקרי חירום אחרים (מקווה שלא תתקל). יש אגב בית חולים לחיות 24h בבית דגן, ויש וטרינרים נוספים שיבואו בכל שעה (לא רבים, אני חייבת לציין). אני שמחה לשמוע שאכפת לך, יש הרבה שפשוט היו (ואכן, מן הסתם) מתעלמים לחלוטין מהחתול הפצוע. מקווה שבפעם הבאה תוכל להיות ל
לעזר, עם ידע נוסף.

danezeq

Member
איפה זה בית דגן?

האם אוכל לקבל רשימה של טלפונים שעליי לשמור אותם בסלולרי של מקומות שאני אוכל להתקשר 24 שעות ביממה?

למה לא לקחת אותו אליך, בנתיים לפחות

לפחות עד למחרת בכדי שוטרינר יבדוק אותו? קרה לי מקרה מדוייק לפני 4 ימים, מצאתי גור באמצע הכביש ביוחנן הסנדלר בת"א, לקחנו אותו אני ובעלי הביתה שמנו אותו בקופסא, ניקינו אותו וריפדנו עם סמרטוטים את הקופסא. לאחר מכן נתנו לו אוכל ומים, והוא אכל ושתה בתאבון רב ביותר! למחרת בבוקר, הלכנו לוטרינר שקבע כי נפגעה בתאונת דרכים , וכנראה יש לה דימום פנימי. ניסה לטפל בה עם אינפוזיה וזריקות, והחתולה אכן החלימה לאט , אך ביום השלישי היא נפטרה, לצערי הרב . אבל לפחות אני יודעת שניסיתי והשתדלתי להציל את חייה, וימיה האחרונים היו יותר טובים מבעבר.
חבל שלא אספת אותו לפחות עד הבוקר, אני מקווה שהוא חי,ומישהו ניסה להציל אותו באוכל ושתיה בתור התחלה. זו התוצאה של חוסר עיקורים, וסירוסים לצערי הרב.

למעלה