שאלה חשובה

שאלה חשובה

אני אב לבן 6 ונמצא בזוגיות חדשה (התחתנתי לא מזמן), שאלתי לילדים שבינכם, איך הגדרתם את אישתו של אבא או לחילופין בעלה של אמא ? כמובן שהביטוי "אמא חורגת" מעלה קונוטציות שליליות . . . . וכן "האישה של אבא" זה משהו ששייך לאבא (אבל מה היא בשבילו ? ) תודה.

הדסו^ש

New member
אהמממ... אצלינו זה לא הגיע ל"אשתו של אבא"

אלא רק ל"החברה של אבא", או "החבר של אמא". אני מניחה שאפשר לומר בת/בת הזוג.

ny22

New member
מנהל
תראה, גם אצלי אבא התחתן, כשהייתי ממש קטן,

עם מישהי אחרת. האמת, זה מאוד תלוי בסוג הקשר שנרקם בין אותה אישה לילד (או לילדה). אמא חורגת, זה בד"כ כאשר האמא האמיתית מתה מסיבה כלשהי ואישה החדשה יש זכות אימהית על הילד. אז זה נקרא "אמא חורגת". אני המון פעמים קורא לשניהם (זו שאבא שלי התחתן איתה וזה שאמא שלי התחתנה איתו) "בעלה של אמא" ו"אישתו של אבא". ואני אסביר לך את ההגיון - את התארים "אמא"/"אבא" הם לא יכולים לקבל כי יש לי אבא ואמא, אבל מבחינה פורמלית הם כן הבעל והאישה שלהם (בהתאמה). ניתן לראות את זה גם כך: פלוני אחד מתחתן עם מישהי - ברגע שנולד ילד הם הופכים להיות ההורים שלו. אם אותו אחד מתגרש מאישתו ומתחתן מחדש - האישה החדשה הופכת להיות אישתו, והקודמת - גרושתו. לגבי הילד - אין שום סיבה שהוא יקרא לגרושה "הגרושה של אבא" כי היא אמא שלו. אבל לאישה החדשה זה בהחלט הגיוני לקרוא "אישתו של אבא", היות והיא לא אמו של אותו ילד וסביר להניח שאין להם שום קשר ביולוגי. לכן, לפחות בעיני, היא "האישה של אבא", כי זה מה שהיא כרגע בשביל הילד. מקווה שעזרתי בקצת...

lisa roo

New member
אינני מבינה מדוע חשובה ההגדרה..

בגלל איך שהוא יפנה אליה? אם זאת הסיבה.. אז לדעתי בשמה הפרטי.. הוא הרי יודע שזאת לא אמא שלו.. וכל הניסוחים האלה.. חברה של אבא.. אישתו של אבא.. מבלבלים ומיותרים.. מה היא בשבילו? היא אישה שאבא אוהב והיא אוהבת אותו והם החליטו להיות יחד.. זה לא צריך לשנות משהו בדרך בה הוא פונה אליה.. היא לא תחליף לאמא בימים בהם הוא אצלכם.. היא עוד תוספת בחייו שיכולה להעניק לו אהבה ודאגה ממקום כנה ואמיתי.

כשאני אומרת די מהר

אני מתכוונת שנה שנתיים לא שבוע שבועיים אבל רק שהוא ידבר עליה לא אליה שהוא ידבר אליה זה באמת יהיה בשמה הפרטי

למעלה