כן צודקת...
גם אני לא חושבת שהאוס אספרגר, במקרה אחי כזה אז אני די מכירה את התסמונת, האוס אכן חסר אמפתיה ומתעלם ממוסכמות חברתיות אבל לא ממקום של לא מבין איך לפעול ולהתנהג לפי הקודים החברתיים אלא שהוא פשוט מתעלם מהם בהתרסה למרות שהוא מבין אותן... וכן גם מה שאמרת הציניות, השקרנות, האינטואיציה החזקה שלו, המניפולטיביות... אבל אני חושבת שמה שמדהים בו שדווקא הוא שונא שקר וצביעות יותר מכל דבר, הוא מעדיף אמת וכנות יותר מהכל, אבל גם השקרים שהוא משתמש בהם הם הרבה פעמים שקרים "פרקטיים", שמשמשים אותו לגילוי האמת, מסתיר מידע, משקר על מעשה קטן שעשה, אבל המהות שלו היא אמיתית, האופי שלו, סגנון ואופי הדיבור שלו אמיתיים ולעיתים אפילו מתריסים וחסקי טאקט, בניגוד לאנשים שהשקר הצביעות והעמדת הפנים היא חלק מהמהות שלהם וממי שהם... איך אומרים אצל האוס what u see is what you get... בעבר חשבתי שהאוס פסיכופת, אבל אז ככל שהתעמקתי בסדרה הבנתי שהאוס הרבה יותר עקרוני ומצפוני מאשר פסיכופת, שלרוב כן ממלא אחר ההוראות והקודים החברתיים אבל עושה זאת מאינטרסים אישיים ולא מערכים רגשיים ועקרונות מצפוניים בניגוד להאוס שדווקא מתעלם מהם בגלל סיבות של עקרונות...ואני חושבת שכן יש לו רגשות אבל יש לו קושי חזק ביותר להביע אותם, אולי בגלל איזה טראומה שעבר...אוףף איזה ניתוח..