שאלה חשובה

japanman

New member
שאלה חשובה

שלום, אני בן 16 וחצי ויש לי שתי שאלות חשובות: 1) לפני כשבועיים התקבלתי לעבודה במסעדה פרטית, ביום קבלתי מנהל המשמרת הבטיח לי 18 שקל לשעה, לאחר שבוע התפטרתי מסיבות אישיות. אך כבאתי לדרוש את שכרי בעל המקום (לא מנהל המשמרת אשר העסיק אותי) הכחיש וסירב לתת לי 18 שקל לשעה ומנהל המשמרת הודה שאמר לי שכר זה ואז חזר בו, לבסוף קיבלתי שכר מינימום, בנוסף לכל העסיקו אותי מ- 7 בערב עד 7 בבוקר בלי שידעו אותי מראש ולא יכולתי לעזוב באמצע. מה אני אמור לעשות בקשר לשכר??? מילה שלי כנגד שלו.... 2) אני עובד בחצי שנה האחרונה במסעדת בורגר ראנץ´, כעובד מטבח, ביום העבודה הראשון שלי (לפני חצי שנה) הגעתי לסניף עם שעון "קסיו" יקר מאוד ומנהל הסניף דרש ממני להסיר אותו ולמסור לו אותו עד סוף המשמרת. כשבאתי לדרוש אותו בסוף המשמרת המנהל לא היה, ובתור עובד חדש לא רציתי להיכנס למשרדו ללא אישור, פניתי למנהל המשמרת אשר לא ראה שום שעון לטענתו, הוא אמר לי לשוב למחרת. כך יום אחר יום במשך שבוע הגעתי לסניף עד שלבסוף אמרו לי שהשעון לא נימצא וכנראה ניגנב. דרשתי את שווי השעון בחזרה מן המנהל, אך הוא סירב ונטל אחריות מן הגניבה, והרי הוא שלקח אותו למשמרתו. לאחרונה הגענו להסכם שהוא ישלם לי חצי משווי השעון רק אם אני אציג לו קבלה שקניתי שעון אחר. לדעתי הוא חייב על פי חוק להחזיר לי את השווי המלא, האם הוא חייב? או להסכים על חצי מהשווי. ערך השעון הוא בערך 600 שקלים. בתודה רבה מראש עובד מתוסכל.....

למעלה