שאלה חשובה

שני 28

New member
שאלה חשובה

אני מעוניינת לדעת האם מחנכת כיתה מקבלת תוספת שכר? אשמח לקבל תשובה מכם תודה מראש שני

yam1

New member
מחנכת כתה

מחנכת כתה מקבלת גם תוספת של 3 ש"ש וכן גמול חינוך בכתה א´ הוא 11%

ז י ו י ת

New member
זה שונה לגבי כיתת חינוך מיוחד

או חינוך רגיל. בכיתת חינוך מיוחד - הגמול גבוה יותר, אם איני טועה.

itu1

New member
זיותוש

גמול חינוך זהה בחינוך רגיל ובחינוך מיוחד בחינוך מיוחד נוסף גמול חינוך מיוחד בהתאם להכשרת המורה אם סיים\ה קורס חינוך מיוחד התוספת בשעור 10% ואם לא סיים\ה קורס זה הגמול רק 6.5% בברכה אריה

itu1

New member
לשני

כמו שכבר ציינו לפני מחנכת מקבלת גמול חינוך בשעור של 9% מחנכת לכתה א מקבלת 11.5% ומחנכת חטיבת ביניים מקבלת 10% בנוסף מקבל מחנך שעת חינוך או יותר בכיתתו ושעתיים בהיקף משרתו שאינן שעות הוראה בפועל בכיתה. בברכה אריה

צדף2

New member
ועוד בעניין גמול חינוך

גמול חינוך מחושב לפי בסיס של משרה אחת (24/24 ש"ש. או ביסודי - לפי 30/30 ש"ש). מי שאינו מחנך - מקבל אוטומטית "גמול הכשרות ומקצוע" - בשעור של 5.75% גמול זה מחושב לפי כל היקף המשרה !!! האם בשיקול הכספי - למורים שמלמדים מעל משרה כדאי להיות מחנכים? לדעתי לא. מה גם שהמטלות שמנהלים מטילים על מחנכים מזמן כבר אינו מבטא את התמורה הכספית....ועוד היד נטויה.......

mirigon

New member
גם אני מצרפת מס´ שאלות בנושא:

לאריה או לחדוה האם "גמול הכשרות ומקצוע" מקבל אוטומטית כל מורה שאינו מחנך ? איך אני יכולה לבדוק בתלוש המשכורת שלי אם אני מקבלת את זה? ומה קורה אם מורה מקצועי מקבל גמול פיצול? האם גם אז הוא זכאי לקבל את גמול הכשרות ומקצוע או שזה ב"מקום"? האם ביה"ס צריך לדווח שמורה מסוים אינו מחנך כדי לקבל את הגמול או שזה ניתן באופן אוטומטי?

itu1

New member
גמול הכשרות

כל מורה שאינו מחנך (כלומר אינו מדווח כמחנך) מקבל אוטומטית גמול הכשרות ומקצוע המופיע בשם תוספת הכשרה בנוסף אם הוא זכאי לכך הוא יכול לקבל גם גמול פיצול אך זה מחייב מילוי טופס דיווח העובר אישור מנהל בית הספר. בברכה אריה

mirigon

New member
תודה אריה ושאלות נוספות בענין

כפי שידוע לי מורה יכול לקבל תוספת שכר רק 2 עבור גמולים למשל: ריכוז+חינוך או נהול+חינוך או הדרכה+חינוך וכו´ (וזה ללא אישור מיוחד). גמול פיצול אינו נחשב כאחד הגמולים מהסוג הזה , למרות שהוא נקרא "גמול" והוא יכול לבוא בנוסף לשני הגמולים ללא אישור מיוחד. האם גם "גמול הכשרה" נחשב לסוג גמול כזה? אם לא ראיתי בתלוש שקבלתי אותו במשך השנה האם אני יכולה לדרוש אותו היום רטרואקטיבית?

itu1

New member
אכן

מורה יכול לקבל רק שני גמולי תפקיד גמול הכשרה יתנן למי שאינו מחנך מנהל מפקח או מדריך לפי האמור לעיל אין הוא יכול להיות גמול שלישי אם לא קבלת הגמול ניתן עדיין לדרוש אותו רטרואקטיבית למרות שיש לי ספק כדאי לבדוק היטב כי מערכת השכר מזרימה אותו אוטומטית לתלוש באין אחד התפקידים שהוזכרו. הצעתי פני לסניף המקומי ובדקי היטב עם מזכיר הסניף את זכאותך ואם התשובה חיבית ואכן לא קיבלת יש מקום לתבוע ביצוע התשלום. אריה

צדף2

New member
גמול פיצול וגמול הכשרות

אינם גמולי תפקיד. הגבלה לשני תפקידים נהוגה רק במשרד החינוך. מורים המלמדים בתיכונים - אין לגביהם כל הגבלה והם יכולים למלא כמה תפקידים.

mirigon

New member
כמורה בביה"ס יסודי,

יש קצת סתירה בין מה שאריה כתב לגבי גמול הכשרות ובין מה שאת כתבת. לדבריך, אם גמול הכשרות אינו גמול תפקיד הרי שאני יכולה לקבל אותו אם אני מורה מקצועית ולא משנה כמה גמולי תפקיד יש לי. לדברי אריה, אינני יכולה לקבל אותו נוסף ל-2 גמולי תפקיד שיש לי. אז איפה נמצאת התשובה הנכונה??? האם עלי לבדוק זאת עם משרד החינוך? ואם כן, עם מי?? תודה לאריה וחדוה עבור כל ההתיחסות. מזל שיש אנשים כמוכם שאפשר "להציק" להם בשאלות ולקבל תשובות.

itu1

New member
2 גמולי תפקיד

בהתאם לתקנון שירות עובדי הוראה גמול פיצול אינו גמול תפקיד ולכן הוא יכול להיות בנוסף ל-2 גמולי תפקיד. באותו תקנון פרק 1 סעיף 1.12 מינוי בעלי תפקידים מכליל את גמול ההכשרות והמקצוע כגמול תפקיד לכל דבר ולכן הוא יכול להיות אחד משני הגמולים. (תוכלי לבדוק זאת במשרד החינוך בירושלים במינהל לכוח אדם בהוראה). אין אני מתייחס למורים בחינוך העל יסודי שאינם עובדי משרד החינוך שגם עליהם למעשה חל תקנון שירות עובדי ההוראה אבל יש רשויות העושות כרצונן ומשלמות מעבר לקבוע בתקנון עד שמשרד החינוך מתערב ותובע החזר של תשלומי היתר. בכל מקרה אינך מציקה הכל בכיף. בברכה אריה

למעלה