שאלה חשובה

tony401

New member
שאלה חשובה

אני מקווה שאני מפנה את השאלה לפורום המתאים. בבעלותי בית ספר למחול פרטי (באזור השרון), חוגי המחול מיועדים לילדים/ות מגיל שלוש והלאה. שאלתי היא על נושא הביטוחים: אילו פוליסות ביטוח אני חייב לעשות ?, וכשאני אומר חייב אני מתכוון לחוקי המדינה בכל הקשור לסוג כזה של עסק. יש לציין כי רכשתי פוליסת צד ג' ופוליסת אחריות מקצועית. האם אני חייב ע"פ חוק לעשות גם ביטוח תאונות אישיות לכל תלמיד ? האם יש עוד סוג של פוליסה שכדאי לי או שאני חייב לעשות ? ובקצרה: מה חייב ומא לא חייב ע"פ חוק ? תודה

לכטר

New member
מה אתה חייב על פי חוק -

מומלץ להפנות השאלה לפורום של יזמות וניהול עסק או לפורום חוק ומשפט. (מישהו שעוסק בהקמת עסקים ובניהול עסקים.) כמובן, עדיף לפנות לייעוץ מקצועי אצל עו"ד ויועץ ביטוח (לא סוכן ביטוח) אשר גם ילוו אותך בהמשך. באופן כללי, אם אדם ייפצע אצלך בביה"ס - בין אם תוך כדי השיעור ובין אם כאורח שבא לראות, להתרשם או להביא את הילד לשיעור - דאג שהפוליסות יכסו נזקים אלו. בהחלט, החוק יכול לחייב את ביה"ס בביצוע ביטוח תאונות אישיות לתלמידים (ויובהר, כי גם ביטוח כזה לא פוטר אותך מאחריות אם התרשלת, בין אם כמורה ובין אם כבעל המקרקעין או כמחזיק בו..) לא מספיק רק לעשות פוליסות כדי להגיד "הינה, יש לי" - הפוליסה צריכה "לכסות" אותך אם וכאשר תוגש תביעה. לכן, לדעתי, חשוב לפנות ליועץ ביטוח (ולא לסוכן) אשר יתאים את הפוליסה לצרכים שלך.

למעלה