שאלה חשובה

שאלה חשובה

אני מתכוון לקנות אייפון 4 מבן אדם פרטי הבנתי שעלול להיווצר מצב שהאדם ידווח עליו כגנוב וינעל לי האייפון יש אפשרות לשחרר את הנעילה עם קורה דבר כזה?

noa_f

New member
כדי למנוע את זה, ניגשים עם האדם הזה לחברת

הסלולר שלו והוא חותם על העברת בעלות.

לא בדרך חוקית.

מה שקורה זה שהחברה מכניסה את המכשיר לרשימה "שחורה" של מכשירים, ואז המכשיר הזה לא יכול להתחבר לרשת הזו. לכל מכשיר סלולרי יש מזהה שעל פיו הרשת מאשרת או לחילופין לא מאשרת לו להתחבר. אם המכשיר נמצא ברשימה הזו, צריך לפרוץ את התוכנה שלו ולהחליף את המזהה הזה. סתם ג'יילברייק לא מספיק לזה. זו גרסה של צ'יפ שנמצא בתוך המכשיר. עדיין לא שמעתי על מישהו שהחליף מזהה באייפון.

אני אתן לכם סיטואציה אחרת לא דיווח על גניבה

מי שלא יודע שלא יענה בבקשה, נגיד וקניתי מבן אדם והוא לא דיווח על גניבה פשוט הפסיק לשלם על המכשיר זה כבר עניין שלו עם חברת הכרטיס אשראי נכון? נראה לי שלחברה עצמה לא אכפת מה נסגר עם הכרטיס אשראי, אני חופר על זה כי זה לא כמה שקלים בודדים אני הולך לשלם כמה אלפים על המכשיר

AYELET1

New member
אני אענה לך בכל מקרה - אתה מקבל מכשיר גנוב

או משהו בכיוון הזה בתכלס בסיטואציה שאותה אתה מתאר. כאן לא תקבל עצות איך לעקוף את זה. אל תקנה בדרך זו!

את ממש לא בכיוון איילת

העלתיסיטואציה שיכולה לקרות לי ורציתי לדעת אם אני יקלע למצב כזה מה אוכל לעשות.

AYELET1

New member
אני בכיוון. דאג לא להקלע לסיטואציה.

אם התשובות לא נראות לך- עבור לפורום משפט באינטרנט. לשם שאלותיך שייכות.

על מה התוקפנות אני לא מבין?

לא עברתי על שום חוק בחוקים של הפורום אם היה לי שאלה פלילית הייתי שואל אותה שםן, בינתיים אני אמשיך ואשאל כאן כי אולי מישהו כן נתקל בדבר כזה . אני לא רואה שום דבר פסול או עובר על אחד החוקים בשאלה- אם בן אדם מפסיק לשלם על הטלפון דרך הכרטיס אשראי מה עולה בגורל המכשיר הסלולרי.

אמנם אורח בפורום הזה ..

מעבר לזה שמצטרף לכחולה - דאג מראש לא להיכנס לסיטואציה הזאת .. ממה שנתקלתי במקרה בודד ולא מייצג .. בגלל בעיות כלכליות הבנק החזיר את כל הוראות הקבע והתשלומים בכרטיס האשראי של מישהוא שהכרתי .. תקופה לא ארוכה אח"כ , חברת הסלולר שלו עצרה שיחות יוצאות , קצת אח"כ עצרה גם שיחות נכנסות ( למעשה המנוי הפך ללא קיים ) וכשראו שהוא לא מגיב , חסמו גם את הברזל .. בנוסף לכל הנ"ל האיש גם קיבל מכתב ידידותי מעו"ד כזה או אחר שמייצג את חברת הסלולר שלו , עם דרישה לתשלום של סכומים מאד מכובדים . חוב של 1200 ש"ח הפך בסופו של דבר לתשלום של יותר מ 8000 ש"ח .. בסופו של עניין , אתה מדבר על משהוא שנראה ,נשמע ומריח כמו קומבינה .. מקרה בודד שאני מכיר מראה שזה לא משתלם לשני הצדדים .

AYELET1

New member
התוקפנות? מי ששואל שאלה בנושא בעייתי

שאכן לא שייך לפורום אייפון אלא לפורום משפט ומודיע "לא לענות" ("מי שלא יודע שלא יענה בבקשה") ומנסה להיכנס לקומבינות שמראש הוא יודע שעלולות ליהיות בעייתיות, עלול לקבל תשובות לא נוחות. אלו החיים... והמאזין הדומם נתן לך תשובה מהחיים. ועל זה נאמר: חכם לא נכנס למקום שרק פיקח יכול לצאת ממנו

תעשה איתו הסכם קניה או זכרון דברים

עם פרטיו האישיים. אם הוא ידווח שהמכשיר נגנב, הוא הופך לנאשם ואין לך מה לדאוג. בעקרון, רצוי לעשות עיסקעות עם מי שנראה לך ישר ואחרת, על הסף אל תרכוש ממנו.

למעלה