שאלה חשובה!

MaN23

New member
שאלה חשובה!

אני חייל שמעוניין ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן או באוניברסיטת ת"א לאחר שאשתחרר מהצבא. ממוצע הבגרות שלי הוא 104. שאלתי היא האם ממוצע בגרות זה יספיק לקבלה או שאני אדרש במהלך הצבא לעשות פסיכומטרי ( עוד לא עשיתי פסיכומטרי ) מכיוון שממוצע בגרות זה לא יספיק???

MaN23

New member
מנהל (ילד חורף ) אולי אתה תוכל לעזו

ר לי זה מאוד חשוב לי

מה שאני יודע

כולם מחכים כבר לידיעונים של תשס"ד שאמורים להתפרסם בחורף הקרוב כדי לדעת את ספי הקבלה ואופן חישוב הציון בלי פסיכומטרי אני לא יודע אם תוכל להתקבל רק על סמך הבגרות שלך לבר-אילן אבל לת"א אתה בטוח לא תתקבל רק עם הבגרות הזו כי דורשים עם בגרות כזו לפחות 730 פסיכומטרי צריך לחכות ולראות

MaN23

New member
תודה על התגובה + עוד שאלות

ראשית, ברצוני להודות לך (ילד חורף) על התגובה! 1) ואיזה פסיכומטרי אני צריך כדי להתקבל לבר אילן? 2) על-פי הערכתך לבר אילן (בלי פסיכו) אני אוכל להתקבל? 3) היכן הרמה יותר גבוהה במסלול מדעי המחשב בבר אילן או באוניברסיטת ת"א ? ואיפה אתה ממליץ לי ללמוד מדעי המחשב ? בתודה מראש, MaN23

כל התשובות שרצית....

1) תכנס לאתר של "מידעת" דרך הקישורים של הפורום שם תוכל לחשב את סיכויי הקבלה שלך לכל מקום. 2)הקבלה שלך לבר אילן תלויה בציוני הבגרות שלך במתמטיקה, לשון ואנגלית ואני לא יודע בדיוק איך יעשה החישוב אז קשה לדעת 3)בוא תקרא את הדיון השלם שהיה בנושא בפורום סטודנטים ממולץ לקרוא בעיון את ההודעות שלי בנושא

MaN23

New member
מכל הדיון הזה לא הצלחתי להבין איפה

כדאי ללמוד... חלק טענו שבר אילן (יחס חם ומתחשבים בך) וחלק טענו ת"א (דרישות קבלה גבוהות יותר, לימודים ברמה יותר גבוהה ויותר מתייחסים לתואר שלך). אז מה אני אמור להסיק? מי יותר טובה במסלול מדעי מחשב? חווה את דעתך, ילד חורף.

דעתי די ברורה בנושא...

אם אתה רוצה לימודים סבבה עם אחלה של מרצים מתחשבים ואוירה טובה - לך לבר אילן. אם אתה רוצה גם למצוא עבודה עם התואר שלך - תלמד בת"א

MaN23

New member
ואם אני רוצה את שניהם ביחד ../images/Emo70.gif

אם אני רוצה לימודים סבבה עם אחלה של מרצים מתחשבים ואוירה טובה וגם למצוא עבודה עם התואר שלי אז איפה כדאי ללמוד? אני רוצה את שני התנאים, למרות שלדעתי יותר חשוב למצוא עבודה עם התואר שלי. חשבתי שהערך של התואר באוניברסיטת ת"א ובר אילן שווה. לפי דבריך (ילד חורף) כנראה שטעיתי. 1) תוכל להסביר לי למה תואר של אונבירסיטת בר אילן שווה פחות (במסלול מדעי המחשב)? 2) האם תואר של בר אילן שווה יותר מתואר של מכללות (במסלול מדעי המחשב)? 3) אם אתה כל כך בקיא תדרג לי את כל האוניברסיטאות במסלול מדעי המחשב ( מהכי טובה לפחות ).

ettt

New member
בשביל שניהם

תאלץ לצאת מאזור המרכז ולהדרים לב"ש. עם תואר מב"ש גם יש לך סיכוי לעבודה, וגם יהיו איתך בתואר אחלה אנשים ובאוירה טובה. לגביי המרצים- הם אוהבים להתעלל אבל זה לא משהו ספציפי לב"ש זה פשוט מבנה אישיותי של אנשים שמגיעים לרמות הללו...

בכל זאת.......

בשוק היום יש מלחמה אדירה והמצב לא הולך להשתנות בצורה דרמטית עד שתסיים את התואר. תלמד במקום הכי טוב שתצליח להתקבל אליו ותוציא ציונים טובים! זה מאוד חשוב. להכנס לתחום המחשבים זה מלחמה, זו לא קייטנה. קח את זה בחשבון. ואני לא יכול לדרג לך ממש את כל האוניברסטיאות אבל יש קונצנזוס שאת"א והטכניון נותנות את התואר הכי נחשב. בקשר לדירוג בינהן או בקשר לדירוג השאר יש כבר על מה להתווכח

למעלה