שאלה חשובה

miss Ha

New member
שאלה חשובה

שלום לכולם,
אבי חולה אלצהיימר מזה יותר משמונה שנים ומטופל על ידי פיליפינית שחיה עם אימי ואבי בביתם כבר ארבע וחצי שנים.
באוקטובר היא נוסעת לחופשה בת חודש וחצי בפיליפינים ואנחנו קצת אובדי עצות ולא יודעים איך נתמודד עם החודש הזה כיוון שמצבו של אבי סיעודי לחלוטין ודורש טיפול מלא, כולל הכל. אימי כבר בת 74 ואינה יכולה לעשות זאת לבד וגם אנחנו הילדים לא יכולים להיות שם כל שעות היממה או אפילו לא כמה פעמים ביום לצורכי המקלחת, ההלבשה וכד'. האפשרות של בית אבות אינה באה בחשבון.
האם משהו כאן נתקל בבעיה שכזו בעבר? מה אתם מציעים? איך הכי טוב יהיה להתמודד?
אשמח לקבל עצות מן המנוסים,
תודה רבה
ורק בריאות לכולנו!!!
דקלה.

דקלה שלום,

לפי חוק של "קו לעובד" העובד/ת שיוצא/ת לחופשת מולדת חייבת לדאוג למחליפ/ה , תבקשו ממנה לדאוג, זה תפקידה,
או לבקש מחב' כוח האדם שתשלח לכם מחליפה. כמובן אפשר גם לחפש באופן עצמאי, כאלה עם רישון וכאלה בלי, ולקחת סיכן.
לעובד שלנו יש חבר שהמטופל נפטר לפני כחצי שנה ואין לו רישון מאז, אבל הוא ממשיך לעבוד בתור מחליף כל פעם במקום אחר.
כששאלתי למה הוא לא חוזר לנפאל, ענה לי שמחכה שמשטרת ההגירה תתפוס אותו ותשלח אותו על חשבון המדינה לנפאל, מנסה לחסוך 500 $ ובנתיים לעבוד.
מקווה שעזרתי,
ניצה.

miss Ha

New member
תודה רבה ניצה

בהחלט עזרת.
גם העובדת שלנו הציעה לנו לקחת את הסיכון של עובדים בלי רשיון אבל זה סיכון גבוה מידי כיוון שעלולים לשלול מאיתנו את הרשיון לצמיתות ואז, באמת נהיה אבודים. לא ידעתי שמתפקיד העובד למצוא מחליף אבל זה עדיין מורכב . חברות כוח האדם בעצמן במצוקה ומתקשות לספק עובדים,שלא לדבר על מחליפים לפרק זמן של חודש וחצי. האם את יכולה להמליץ על חברה שיש לך ניסיון מוצלח איתה?

דקלה, לא ציינת

מאיפה אתם בארץ, אני מהצפון ולא בטוח שהחב' שאני קשורה אליה יש לה קשר במקומות אחרים, אוכל לברר לך באופן כללי.

הסידור הכספי עם העובדת המחליפה הוא שהקבועה משלמת לה, ואתם משלמים לקבועה או כמובן ע"ח החופש השנתי שגם זה תשלום, והיא הקבועה משלמת למחליפה, והמחליפים מהידע שלי ( מהעובד שלנו) מקבלת סכום לא מבוטל מהקבועה עד תשלום של משכורת וחצי (מקווה שהבנת אותי).
בכל גאופן אנסה לברר בשבילך אשלח לך במסר באם כן.
ערב טוב,
ניצה.

raanansh

New member
בת גלימית, מבין את המצוקה אבל עדיין

אין חוק שמחייב עובד זר להביא מחליף כשברצונו לצאת לחופשה שנתית.
בכל מקרה, אכן יש קושי רב במציאת מטפלת מחליפה פשוט מאחר ויש מחסור בארץוגם עובד זר מעדיף עבודה קבועה ולא זמנית. הפרמייה הגבוהה ל משכורת וחצי נובעת מכך שבד"כ המחליף נאלץ להמתין בלי עבודה שבוע לפני ושבוע אחרי ההחלפה כי עבודה טובה לא בהכרח תמתין עבורו.
יש כמה פתרונות למצב בו העו"ז נוסעת לחו"ל וניתן ליישמם :
1. אכן, העובד יכול לפעול ולהביא מחליף. שמעתי שכאשר מדובר במישהו לא חוקי אז פשוט מוודאים שלא יצא מהבית במהלך התקופה. החרון הוא שהביטוח לאומי לא משלם שעות סיעוד לעובד שהוא לא רשום ומבוטח כחוק.

2. אפשר לדרוש מהתאגיד בו העו"ז רשום שימצא מחליף. יחד עם זאת, אין זה חובתו ואם הוא מבצע זאת הוא יכול לגבות תיווך על כך. אני לא מליץ על כך ללקוחות שלי, אבל עדיין, כשאני מוצא מחליפים זה לוקח זמן והשקעה רבה.

3. הפתרון שאני אוהב לעשות בו שימוש הוא חברות הסיעוד. פני לחברת הסיעוד בה את מטופלת בדרישה שימצאו פתרון. אחרי הכל הם אלו שגוזרים את הפרמיה הגדולה מהכסף של גמלת הסיעוד. חברת הסיעוד תהיה מוכנה לשלם לתאגיד שיתווך מחליף רק כדי לא לשלם פיצויים עבור 4.5 שנות עבודה.

4. אפשר לאשפז את הקשיש בבית אבות או מחלקה סיעודית בדיור מוגן למשך התקופה.

5. השמת הקשיש במרכז יום וסיוע באמצעות מטפלת ישרלית אחרי הצהריים.

6. גיוס כל בני המשפחה המורחבת לתורנויות סיוע וטיפול.

בהצלחה

ענתי44

New member
רענן, אולי הגיע זמן "צדק חברתי" בסוגיית עו"ז

כי נורא קל לומר למשפחה לספוג בשקט את עזיבתו הזמנית או לסופית של מטפל ולא לפנות לעובדים בצורה לא חוקית.
אז הנה לך מקרה, של מכרה שלי. שהעובדת שלהם התחתנה לפתע וחזרה לארצה, מלווה בהרבה מתנות וחיבוקים של המשפחה. מאז חלפו יותר מחודשיים וחברת כוח האדם לא מצליחה להביא מחליפה. ולא, שהתנהגו לקודמת לא יפה, להיפך, אבל לא מוצאים מחליפה. בינתיים, נאלצת אישה בת 70+ שלא הכי חזקה פיזית, לטפל בעצמה בבעלה שהוא במצב קשה באלצהיימר וסיעודי לחלוטין. היא נקרעת. ונכנסה לדיכאון. ילדיה שמנסים לעשות הכי הרבה לעזור, כולל החתנים של הבנות והנכדים הגדולים. אבל כולם שכירים, ולא יכולים לאורך זמן להבריז בעבודה. מצבו לא מאפשר מרכז יום. זה יהיה בבחינת התעללות בו להסיע אותו למרכז יום. עובדת ישראלית לכמה שעות. כשלוש, כמובן לא כולל סוף שבוע לא עוזרת הרבה והעובדות שהגיעו לא יכולות להגיע בשעה שהכי זקוקים להם. לחברת כ"א שקיבלה הרבה כסף יש זמן, כשמתקשרים הם נוזפים שיחכו בסבלנות. למדינה נפלא כי הם בינתיים לא מסייעם לאותו חולה שהיה אזרח למופת ושילם שנים מיסים. והאישה המסכנה, על סף דיכאון ונאלצת לפעמים לצאת החוצה ולהתחנן בפני עוברים ושבים שיעשו מצווה ויעזרו להעביר את בעלה מהמיטה לכסא.
ולא. היא לא מוכנה להעביר את בעלה מהבית לבית אבות.

raanansh

New member
אני מסכים איתך לחלוטין...

אבל אני לא יכול כתאגיד לתת לגיטימציה פומבית להעסקה בלתי חוקית, גם אם אני יודע שזה הפתרון היחיד בד"כ. אני אשמח אם תעבירי לי את פרטיה של המכרה שלך במסר פרטי ואולי אוכל לסייע לה.
בטווח של חודשיים ניתן היה לבצע הזמנה לעובדת חדשה ולא להסתמך על עו"ז פה בארץ שרק רוצים יותר ויותר כסף ופחות ופחות לעבוד.

נושא חם...

אני רואה שהנושא של יציאת עובד זר לחופש חם פה....
גם לנו יש בעיה.... אין כרגע מחליפה.... וקיימת האפשרות להחליף את המטפלת הקבועה לעובדת חדשה קבועה, אבל חברת כ"א "מפחידה" אותנו שלא ימצאו לנו אפילו מחליפה זמנית.... מה עושים?????? :(

raanansh

New member
כפי שציינתי בעבר

מצבם של מקבלי חוק סיעוד עדיף מאחר וחברות שונות ישמחו למצוא מטפלת מחליפה תמורת העברת גמלת הסיעוד דרכן. באופן לא מפתיע הצגת אופציה כזו בפני חברת סיעוד נוכחית כבר תוכל לסייע במציאת פתרון.

למעלה