שאלה חשובה!!!

שאלה חשובה!!!

שלום לכולם השאלה שלי היא כזאת
אני כמעט שלוש שנים מנותחת עם טבעת שאני פותחת את הטבעת לפעמים אני מעלה את כל מה שירדתי
נוטה להשמנה ואוהבת לאכול שהטבעת סגורה התחלתי לאכול פתאום טוסטים ודברים משמינים שעוברים בטבעת
נודע לי שבשרוול אפשר לאכול הכל ללא תופעות לואי של הקאות ודברים מהסוג הזה
השאלה היא כזו...אם ניתן להוציא טבעת ולעשות שרוול במקום???
תודה לכל העונים ויום טוב :)
 

אופירA

New member
מנהל
נכון, בשרוול נוח יותר לאכול

ומה יהיה אם תשמיני שוב?
בשרוול לא תאהבי לאכול? מה ימנע ממך לאכול דברים משמינים שעוברים טוב בשרוול?
למה לך ניתוח מסוכן מאוד - ניתוח חוזר אחרי טבעת, כאשר בלאו הכי כדי לשמור תצטרכי להיות במסגרת של תזונה נכונה והעלאת מוטיבציה להתנהגות בריאה עם התזונה?
בשביל זה עדיף שיהיו תופעות הלוואי של הטבעת, שיוצרות מוטיבציה לוותר עליהן, ולכן לאכול לאט ומעט ומפוזר על פני כל היממה, וכך לא צריך להשמין ואפשר להחזיק טבעת מרווחת מספיק בשביל לא להקיא ולא להרגיש תופעות לוואי.
 
אומרים ש......

בשרוול את מוגבלת ללא הקאות ותופאות לוואי מסויימות שיש בטבעת
יש לי חברות שירדו 4 וחצי קילו בשבוע...
השאלה ששאלתי האם ניתן להחליף טבעת בשרוול...ואיך זה מתבצע.?
 

אופירA

New member
מנהל
פנתרה, אני לא אענה על השאלה הזו

מן הסתם שאלו שעשו פרוצדורה זו יבואו ויענו לך, כאן או בפורום אחר.

אני כן מפנה אותך לשאלות שכדאי לעשות עליהן חשיבה לפני שהולכים לניתוח מסוכן, שרוב מקרי המוות בבריאטריה מתרחשים בו - רביזיה של שרוול אחרי טבעת.

אז שאלתי לגבי ההשמנה, ענית שחברות שלך ירדו 4.5 קילו בשבוע.
האם הן אוכלות טוסטים ויורדות 4.5 קילו בשבוע?
אם כן, אזי הן ירדו כל חודש 18 קילו? כמה חודשים הם ירדו 18 קילו כל חודש? כמה שנים הם ירדו 18 קילו כל חודש? מה קרה להן אחרי 3 שנים?
האם את מעוניינת לעבור ניתוח מסוכן מאוד בשביל כמה חודשים בלבד?

שאלי בפורום המשורוולים מנותחי שרוול אם לאחר שנים הם מוגבלים לחלוטין בכל סוגי המאכלים, או שיש מאכלים שעוברים בשרוול בקלות, ומגדילים מאוד את כמות הקלוריות הנאכלות. האם את בנויה להימנע ממאכלים אלו, ואילו רק בטבעת אינך יכולה להימנע ממאכלים שעוברים בקלות?

אם שוכנעת עפ"י נתונים חדשים אלה, שלא הובאו בחשבון על ידייך קודם לכן, שהשרוול יבטיח לך רזון שהטבעת אינה יכולה לעשות עקב זה שאת אוהבת לאכול ואוכלת מאכלים שעוברים בקלות בטבעת - אזי בררי עם המנותחים הללו מי המנתחים שמומחים לא רק לשרוול, אלא לרביזיה - שרוול אחרי טבעת. מנתח לא מיומן בזה, עלול לעשות שרוול רחב מידי, שלא מאפשר הרזיה בקלות.
 

גילור

New member
נראה לי שאת מחפשת "תרופת קסם" במקום

למקסם את תוצאות הניתוח שכבר ממילא עברת. את מחפשת להחליף "בבא" ב"בבא". קמע בקמע. אף ניתוח אינו קסם!!! אם לא תשמרי תעלי חזרה. נ ק ו ד ה.
 

רוייקו

New member
כמעט ברורה התשובה לשאלה: זאת נדע בפעם הבאה ..

רק חבל שאת התשובה מקבלים לאחר מעשה. אכילת טוסטים שעוברים את הטבעת ללא הגבלה והשמנה חוזרת היא לא סגירה שמגבילה את יכולת האכילה. לא נראה שהפנמת את הניתוח ולא נראה שניתוח שרוול יספק את הסחורה למי שרוצה גם לאכול וגם לרזות. נכון הוא שפחות מקיאים אבל גם לא מרזים.
מהר מאוד תגלי שהפסדת במערכה
 

מרים 882

New member
פנתרה יקרה

אני משורוולת כבר שנתיים וחצי
בחצי שנה האחרונה הכמויות גדלו ואני שומרת מאווווד!
שבוע של חריגה יביא אצלי לעליה של 1-2 ק'ג.
אין קסם!נועדנו להתמודד כל חיינו.
 

רוייקו

New member
בניתוח טבעת, לעומת זאת, אפשר להחזיר

את ההגבלה שהלכה והתרחקה.
חבל שאי אפשר להחזיר את ההגבלה בשרוול קיבה
 

אופירA

New member
מנהל
עקרונית - נכון. אבל...

בתכל'ס, לאורך השנים, מערכת העיכול (שרירי הוושט) כבר לא חזקים כמו בשנים הראשונות של הטבעת, ואיכות החיים בטבעת מוגבלת מידי נמוכה יותר בשנים הבאות.
סגירה של טבעת בהגבלה חזקה לאחר כמה שנים מהניתוח, מביאה במקרים רבים לרפלוקס לילי, דלקות בוושט, בחילות, ריר, צרבות, הקאות ונעילת הטבעת.

כדי לא לאמץ יתר על המידה את הוושט ושרירי מערכת העיכול, ולשמור אותם בריאים וטובים, וכן לשמור על שלמות של הטבעת ולא להביא לבלאי מוקדם (היסדקות הצמיג מרוב לחץ), עדיף להתייחס לטבעת כמו לשרוול - בשנים הראשונות היא תעזור להורדת עודף המשקל הגדול, אבל בהמשך על המנותח לעזור לעצמו, ולהשתמש בהגבלה של הטבעת כמו בהגבלה של השרוול בשנים הבאות - הגבלה חלקית בלבד. לא כמו שהיה בהתחלה.
רוב האנשים צריכים לפתוח את הטבעת קצת במשך השנים, כי ברגע שיש התעייפות הוושט יש ירידה ביכולת האכילה וצריך פתיחה קלה כדי להשאיר טבעת מרווחת מספיק (ואם לא פותחים, אז בהמשך רפלוקס לילי, שיעולים, צרבות...). לפי הצורך יהיה על המנותח לפתוח קצת כל פעם שיש ירידה ביכולת האכילה.

כלומר, בכל הניתוחים אין מנוס מלשמור על המשקל החדש שהושג בדרכים השמרניות - מודעות תזונה והרגלי אכילה, התבגרות, פעילות גופנית, העלאת מוטיבציה באמצעות קבוצות/דיאטנית/טיפול פסיכולוגי, וגם ללמוד לחייך לחיים עם עודף משקל קל (עד BMI30).
כי אף אחד לא נשאר לנצח בן 18, כל מצב טוב יותר מאשר עודף המשקל המורבידי שהיה פעם, ועדיף לשמור על ציפור אחת ביד מאשר לנסות להשיג את השתיים שעל העץ ולהסתכן בלהישאר קרח מכאן ומכאן.
ובכלל, יש בחיים דברים יותר חשובים ומעניינים מאשר לרכז את תמצית החיים סביב המטרה "הקדושה" להיראות כמו דוגמנית (באופן המסכן את הבריאות), וכולנו יודעים מה קורה לאלו שמתאמצים להיות דוגמנים, BMI22 ואפילו 25, נשענים על הטבעת ולא מטפלים בבעיית החשיבה וההתנהגות שלהם, ואז יש איזו בעיה שמחייבת פתיחה מלאה של הטבעת - צריך לעבור איזה ניתוח, צינתור, לידה או החלפת טבעת שנסדקה או זזה - ותוך תקופה קצרה מאוד הם נהיים שמנים מורבידים, לא בעלי עודף משקל קל או בינוני.

למה לקחת את הסיכון הזה?
ההרזיה הבאה לאחר תיקון המעוות תהיה הרבה יותר קשה ואיטית, כי התהליך הקיצוני האיט עוד יותר את חילוף החומרים והעלה את סף שיווי המשקל של הגוף. ומהיום יהיה צורך להיאבק בסף שיווי משקל גבוה יותר מבעבר. מי צריך את זה?
 

רוייקו

New member
עקרונית, ריפלוקס ניצפה בכל הניתוחים

גם בשרוול וגם במעקף קיבה. לא חייבים להגיע להתעייפות הוושט ותמיד אפשר לפתוח מעט כדי להקל על ההגבלה. תמיד גם אפשר לחזור אליה. העניין הוא שחלק משמעותי ואולי המשמעותי ביותר הוא העקביות בהגבלה. זו נשמרת בעיקר בניתוח הטבעת.
 

אופירA

New member
מנהל
ריפלוקס של טבעת מהודקת

שונה מריפלוקס של הניתוחים האחרים, כיוון שהוא נוצר עקב הידוק הטבעת והמאמץ המוגבר של הוושט, שאינו קיים בניתוחים האחרים.
ריפלוקס במנותחי טבעת ייקרה כמעט לכולם, תמיד, במשך הזמן, עקב טבעת מהודקת מידי ומאמץ רב מידי של שרירי הוושט.

לא קראתי על מנותחי שרוול ומעקף בנוגע לריפלוקס שנצפה בהם, אבל אני משוכנעת שהוא לא מופיע אצל רוב המנותחים ובוודאי לא בצורה שהוא מופיע אצל מנותחי טבעת. אני גם משוכנעת שהוא ניתן לטיפול התנהגותי וע"י אומפרדקס ודומיו, בשעה שבטבעת מהודקת מידי לא יועילו שום אומפרדקס ושום התנהגות מקדמת (אף שרופאי צוות אבינוח יסבירו למנותחים שהם צריכים לישון על 3 כריות ולהפסיק לאכול 3 שעות לפני השינה - כאילו שרוב המנותחים מסוגלים לכך... העובדות מראות שגם זה לא עוזר. רק פתיחה של הטבעת למצב בו הוושט מתאמץ כפי כוחותיו).

הניסיון שלי מהגוף שלי ומהרבה אנשים שדיברתי איתם, וכן התובנות שלי בנוגע לתזונה נכונה ושמירה על הבריאות, לימדו שבמשך השנים, אם חוזרים וסוגרים את הטבעת לאחר הריפלוקס, הריפלוקס גם הוא יחזור, ואיכות החיים תהיה בזבל.
כמו כן, הידוק הטבעת לאורך השנים יזרז את התבלותה והתנקבותה, ויחשוף את המנותח לסכנת השמנה מהירה חוזרת בפער שבין הפסקת ההגבלה לבין הניתוח החוזר להחלפת הטבעת. סיכון זה מאוד מאד לא בריא. הרזיה חוזרת לאחר השמנה מהירה תהיה קשה הרבה יותר בגלל האטה נוספת של חילוף החומרים עקב הזעזוע שמתרחש בגוף כתוצאה מהשינויים הקיצוניים.

לכן המסקנה המתבקשת שלי היא ששומר נפשו ירחק. בהמשך השנים, לאחר שהופיע צורך לפתוח את הטבעת, כדאי מאוד לעשות זאת מיידית, במנות קטנות ובהדרגה לפי הצורך, לא לחכות להחמרת הדלקות בוושט (מה שיצריך פתיחה גדולה יותר של הטבעת וקושי לשמור על המשקל), ולא לחזור ולסגור חזרה לאחר החלמת הוושט. אין טעם, כי הרפלוקס יחזור.
מי שנאלץ לפתוח פתיחה גדולה בגלל הזנחה והחמרה לאורך זמן, יצטרך מניסיוני לחזור ולסגור במנות קטנות של 1/4CC כל פעם, ולא להחזיר את הסגירה הקודמת. ההתנהגות הקיצונית עם הטבעת שלא לפי הדרך שהמלצתי עליה, מביאה בעיקר להסתבכויות חוזרות ונשנות, עד להתבלות הטבעת במקרה הטוב או ארוזיה במקרה הגרוע...
הרופאים לא ראו את הקשר בין מקרי האירוזיה וה"כישלונות" עם הטבעת לבין ההתנהגות לאורך השנים עם הטבעת, אבל זו המסקנה שלי, לאור אלפי המנותחים שצפיתי במשך השנים בהתנהגותם ובמתרחש אצלם, בפורום ובטלפון.

מכאן מסקנתי, שבריא וראוי להתנהג עם הטבעת כמו שרוול, כלומר להסתפק בהגבלה הגדולה שנתנה בשנים הראשונות, ולא להישען על הגבלה חזקה בשנים הבאות, אלא כפי שבשרוול במשך השנים ההגבלה חלקית ויכולת האכילה גדולה יותר, ויש לווסתה באמצעים השמרניים של פיזור הקלוריות ואיכות הקלוריות הנצרכת, פעילות גופנית ותמיכה רגשית, אכילה בדווקא של מאכלים שעוברים קשה בטבעת (לחם, בשר, ירקות, דג סלמון) הן בגלל איכותם התזונתית והקלורית והן בגלל שכמותם תהיה קטנה יותר גם בטבעת שמגבילה פחות.
רצוי מאוד לצרוך דרך קבע סיבים תזונתיים (פשתן טחון, פסיליום, או כל מה שגורם למערכת העיכול וחילוף החומרים לעבוד היטב, ומאפשר לגוף לצרוך יותר קלוריות בלי להשמין), וללמוד להתרחק מסוכר ומקמח לבן, ולהתקרב לירקות לצורותיהם השונות. זה קשה, אבל מדובר בדרך חיים שאין צורך להתייאש ממנה, אלא להתמודד כל החיים עם הניסיון לסגלה לעצמנו בשלבים.
 

מרים 882

New member
כמויות שגדלו אבל עדיין קטנות


כריך אחד ולא מעבר
3 קציצות מבושלות וקצת ירק ליד
1/2 משולש פיצה


לעומת השנה הראשונה גדלו.
לא מאמינה שעם טבעת לא הדוקה למוות הכמויות פחותות.
 

אופירA

New member
מנהל
תקראי גם את הודעתי הקודמת

עם טבעת מאוד לא הדוקה, זה באמת מה שאני אוכל לאכול (פרט לפיצה, שאינני מתקרבת אליה, כיוון שהצלחותי לחנך את עצמי להימנע. אבל לעומת זאת המאבק שלי הוא עם עוגות ושוקולד, ושם כמובן אפשר להכניס כמויות גדולות מאוד בכל מצב של טבעת או שרוול).
2 שוקי עוף מבושל או ירך. כרע שלם זה יותר מידי.
וכמובן, בשום אופן אי אפשר יותר מכריך אחד.
שתייה מרובה לפני האכילה ואכילה איטית עם הפסקות כדי להימנע לחלוטין מהקאות, עוזרת גם להגיע לאפקט הזה. וכמובן - פיזור האכילה לאורך היממה, כל 2-3 שעות, כדי לא להגיע לארוחה רעב מאוד, מה שמונע את היכולת לאכול לאט ומעט.
 

שמחה37

New member
יש פה התמקדות בטפל ולא בעיקר

אין בעיה להחליף טבעת בשרוול. הרבה עושים את זה היום.

אבל בשרוול תתמודדי עם אותה בעיה בדיוק. אולי לא בשנה הראשונה אבל מיד בתומה.

אם אין שינוי בהרגלים שום ניתוח לא עוזר.

ויותר מזה, היום אני נתקלת במשורוולים וותיקים שעלו חלק נכבד ממה שהורידו

הניתוח ,ההרעבה שאחרי, דופקים טוב טוב את מערכת חילוף החומרים בגוף

השמירה הופכת למאתגרת מאוד עם השנים, התפריט הופך להיות הרבה יותר דל יחסית לקיבולת

בקיצר גם שרוול זה לא פיקניק. מצטערת לאכזב...אבל ממרחק של חמש שנים ....מודה ומתוודה

זה ופך ליותר פשוט אם באמת משנים את דפוסי האכילה וההתנהגות עם האוכל מהשורש.

משנים אורח חיים מכניסים ספורט לתפריט היומי, מוותרים על מתוקים בכמויות וכד'.

מציעה לך לעשות כמה שיחות עם אופירה וללמוד לחיות עם הטבעת בשלום ובהרמוניה.

בהצלחה
 

אופירA

New member
מנהל
שמחה, אני מגיעה למסקנה שאני צריכה תמיכה קבועה

אני אוהבת את השיטה של הלחמניות מקמח מלא עם סיבים תזונתיים כל 3 שעות, וצירוף של חלבון ופחמימה בכל ארוחה, הגם שהירידה בה איטית מאוד, אבל יציבה ומונעת עליות קיצוניות ומהירות, ויש מצב של שובע בשיטה זו.
הבעיה שלי ששיטה זו מאפשרת מנה מותרת (כל דבר שאת רוצה) רק פעם בשבוע, ואני מרגישה שזה קשה לי.
מצד שני, יש מתוק גם בשיטה הזו - יש עוגה מקמח מלא ובלי סוכר, יש עוגת גבינה בלי סוכר ובלי שומן על טהרת החלבון - ושתיהן מאוד טעימות.

כנראה שאני צריכה את התמיכה הקבוצתית כדי להחזיק במוטיבציה לאורך זמן.
וגם לדבר לעצמי (ואליכם, ולאנשים בטלפון) - זה מאוד מאוד עוזר לי.

ואגיד לך יותר מזה - כאשר אני מצליחה לעבוד עם שיטת הלחמניות כל 3 שעות, אז אפילו אם אני חורגת ולוקחת שוקולד 3 פעמים בשבוע ולא פעם אחת, אני יורדת ושומרת.
אבל אם הזנחתי את הכללים והסדר, אני מוצאת את עצמי אוכלת מוצרים שמכילים סוכר ושומן בכמויות גדולות מאוד, ומשמינה מהר.

אז חזרתי לשיחות דו שבועיות עם מטפלת, להתמודד עם הנטייה לכפייתיות ולכעס עצמי, ואולי אלך גם לקבוצת לחמניות כדי לחזור לסדר ולשיטה ולהפוך אותם לאורח חיים בלי הפסקות.
 

אופירA

New member
מנהל
קבוצת נשים של המנחה בשיטת הלחמניות

אני מכירה רק את ההנחיה של דינה דושינסקי מבני ברק (ועוד ריכוזים חרדיים בארץ)
לא יודעת אם יש את השיטה הזו אצל עוד מנחות.

היא גם מייצרת ומוכרת את הלחמניות והעוגות. אני מכינה אותם בעצמי, עפ"י השיטה שלה.
 

אלישבע24

New member
אופירה,אני קוראת אותך כמעט מידי יום,

בזכותך שנה וחצי לאחר ניתוח טבעת
אני עם ירידה של 35 ק''ג
ושמירה קלה כל כך!!!
תודה על כל נתינתך!!!
המתכונים נהדרים!!!
 
למעלה