שאלה חשובה

ביטחון2

New member
שאלה חשובה

הי אני ממש חדשה כאן. הודעה ראשונה שלי . יש לי שאלה -אם הבעל קורא לך (בעיקר כשהוא מתעצבן אבל לא רק) "את לא שווה" " אין לך שכל" "את אפס" "לא אכפת לך כלום" "את משקרת את עצמך" "אני מכיר אותך יותר ממה שאת מכירה את עצמך" ועוד דברים כאלה ..זה נחשב נורמלי? בעלים אומרים דברים כאלה כשהם מתרגזים? הייתי שמחה לשמוע מה דעתכם תודה

achokler

New member
יש גם גרוע יותר

יש גם גברים וגם נשים שאומרים דברים קשים יותר.
בלהט הקרב אומרים לפעמים דברים שלא מתכוונים.

tch111

New member
אדם ניכר בכיסו, כוסו וכעסו

לא זה לא נורמאלי, זו אלימות, כרגע היא מילולית

ו
די לחכימא ברמיזא.

זה אכן נורמלי

מחקרים גילו שכשמתגרשים ומתכסחים על כל דבר אפשרי נאמרים משפטים בסגנון הזה.
&nbsp
במהלך הזוגיות זה מצביע על בעיות מהותיות בקשר
מצביע על חוסר כבוד בסיסי, חשוב לטפל בזה אם לבד ואם בעזרת גורמים מקצועיים אבל להתנהל ככה זה נשמע לי רע מאד.
&nbsp
&nbsp

ביטחון2

New member
תודה על התגובות .. אבל

אני נשואה 15 שנה וזה מאוד מבלבל כי מצד אחד בעלי הוא בן אדם מלא בחן , אבא מהמם לילדים ובעל מוסר עבודה גבוה(אני לא עבדתי מעולם) ולא חסר לי דבר . מבחוץ נראים זוג יונים אבל המילים שלו הורגות אותי כל פעם מחדש ושום דבר לא עוזר (אבא שלן בן 80 ועדיין מדבר ככה לאמא שלו) . אני רוצה לפרק את הקשר הזה אבל מפחדת ממיליון דברים . זה מבלבל כי הוא גם יודע לפרגן המון וכל פעם שאני נפגעת הוא אומר שהוא "צחק" ו"אל תיקחי קשה כל דבר". בא לי שקט וחופש ואני מאוד מבולבלת. היינו בייעוץ זוגי וזה לא ממש עזר

זה מסבך את המצב

יש מצב שזאת ההתנהלות שהוא צמח בתוכה
בכל זאת, אבא שלו בגילו המופלג מדבר בדרך פוגענית שכזאת לאשתו
אולי זה נראה לו נורמלי לדבר ככה ?
&nbsp
אם דיברתם על זה ואם אפילו הייתם בייעוץ זוגי וזה לא עזר אז אולי יש מקום להחליף יועץ/ת ואני לא צוחק
מדבריך עולה שיש לבחור גם לא מעט נקודות זכות "אבא מהמם, מלא חן..."
&nbsp
הייתי מציע לך לחכות עם הגרושין
אם כבר אז זה צריך להיות הצעד האחרון אבל מה שכן את יכולה להסביר לו שהדברים הגיעו מבחינתך למקום שבו את שוקלת ברצינות גרושין
יכול להיות שזה יזעזע אותו והוא יתחיל לשקול מילים, לא נראה לי שזאת דרישה מוגזמת הרי הוא בטח לא מדבר ככה לכל האנשים סביבו אם במקום העבודה ובכלל.
&nbsp
אגב, יש לכם ילדים כי אם לא זה מקל על פרידה אם וכאשר תחליטו...

התשובה היא לא מוחלט

גם אם נגמרה האהבה גם אם הוא נורא כועס גם אם הוא חושב שאת ירדת מהפסים
עדיין צריך שתהיה לו רגישות כבוד נימוס
יש דרך לומר לך שהוא לא אוהב אותך יותר שלא בא לו עלייך יותר שאת כבר לא עושה לו את זה ושנמאס לו ממך
ולך יש יותר מדרך אחת להראות לו שאת שווה שעוד יש לך את זה ושהוא לא ממש מכיר אותך או שלא

ביטחון2

New member
אכן יש לנו ילדים

קראתי על אלימות מילולית ולא ממש מצאתי הגדרה מדוייקת לגבי זה .איפה הקו האדום שממנו אומרים " זהו" ?
אני בטוחה שלהתגרש זה קשה מאוד ,מה גם שאין לי שום הכנסה ורק הוא עבד כל השנים (עוד בעיה ..כי כשהתחלתי כבר לעבוד כשהקטן נכנס לכתה א אז הוא אמר שהוא לא מסתדר עם השעות ושאני לא יכולה לעבוד משמרות אז..עזבתי את העבודה .אני יודעת שעשיתי שטות ..היום לא הייתי עוזבת)
אבל בכל מקרה ולמרות הנקודות הטובות שלו ..אם אני מנסה לדמיין את חיי בלעדיו אז אני רק מרגישה שקט בראש ושחרור
מה אני אמורה לעשות. זה נשמע כאילו אני רק מחכה שיגידו לי "תתגרשי" ולא תהיה לי ברירה אבל אני באמת לא יודעת כלום
ולגבי הילדים אני חושבת שאם אני אהיה שלמה עם עצמי ולא מושפלת כל שני וחמישי אז גם להם יהיה טוב יותר . הוא גם ימשיך להיות איתם אבא מעולה אני בטוחה בה. תודה רבה לכולכם זה באמת עוזר לי לשמוע את דעותיכם

נשמע שאת דיי סגורה על עניין הגרושין

והדבר העיקר שמטריד אותך זה הצד הכלכלי.
&nbsp
אם זה אכן המצב אז מציע לך להתייעץ עם עו"ד
למיטה הבנתי אם לא עבדת במשך שנים והוא בעצם כלכל אותך אזי יש לך זכות לקבל גם "מזונות אישה" וזאת בנוסף למזונות לילדים.
&nbsp
עדיין ממליץ לך לחשוב טוב טוב אם לא ניתן לפתור את הבעיות עם בעלך ולהישאר יחד

ד ר ל י

New member
בהצלחה בגירושים

אני חושבת שהמחיר שאת משלמת על הנוחות הכלכלית כבד מדי.אני מתארת לעצמי שתהליך הגירושים יהיה קשה, כי אם הוא מתייחס אלייך ככה כשאת איתו, איך הוא יתייחס אלייך כשתצאי נגדו? אבל בכל זאת כדאי לך לצאת למלחמה הזאת על עצמך כי תראי שבסוף תצאי מחוזקת.

זאת התעללות !

אני מציעה לך לפנות לגורמים מטפלים ,מפני ששום סיבה בעולם אינה מצדיקה התבטאות שכזאת ובעיקר כשהיא
לעיתים קרובות ,פשוט ככה .

אני ממש מצטערת

אבל שפה כזו לא מקובלת עלי ואני לא מקנאה בבן אדם שידבר אלי ככה
ואני לא מבינה איזו אישה מקבלת יחס כזה וממשיכה כאילו כלום ... מצטערת זה לא מוציא אותך טוב ...
&nbsp
&nbsp

achokler

New member
אני לא מצדיק מה שהוא אמר

אבל
דרוש שניים לטנגו, אני בטוח שאם היינו שואלים אותו גם הוא היה מספר כמה שאת לא בסדר.
לכל בעיה יש רק 3 סוגי פתרונות
1. לשנות את הצד השני - להסביר לו שהמילים פוגעות ואפשר גם אחרת
2. לשנות את עצמך - לגרום לו להפסיק לכעוס , או להפך להגיב בצורה חריפה למילים שלו
3. להחליט שזה המצב ונח לך עם זה.
&nbsp
ב 99% מהמקרים נוכחת שכולם בוחרים את אופציה מספר 1 בעוד זו האופציה הכי קשה.

ביטחון2

New member
תודה לכולכם

אם עד היום חשבתי שמשהו פה לא בסדר אז עכשיו אני בטוחה. אני עוד לא יודעת מה בדיוק לעשות אבל אין ספק שככה זה לא יימשך . אתמול אמרתי לו שכל הייעוצים לא עזרו ושאני לא מוכנה בעד שום כלום להמשיך ככה ושיש לי כבוד וכולי... אז הוא קצת הסתכל עלי בהלם ..בהתחלה עוד הוא ניסה להסביר לי למה הוא מתנהג ככה אבל אמרתי לו שאני רוצה פתרון אמיתי ושאם לא יקרה השינוי המיוחל הוא ואני לא נשארים יחד וזה סופי.
&nbsp

ביטחון2

New member
עוד משהו חשוב

אני בטוחה שיש לי כבוד עצמי וביטחון עצמי (שלא היה לי) רק בזכות שבשנה האחרונה עברתי קואצ'ינג אצל מטפלת ..אחרת הייתי ממשיכה כך בלי לשים לב עוד מיליון שנה

achokler

New member
אם את יוצאת למלחמה - ואני ממש לא ממליץ

אז תכיני את התחמושת.
להקליט את השיחות
לברר אילו חשבונות בנק ויש
אילו קרנות נאמנות קופות גמל יש
לברר שיש לך את הפרטים של כל חשבונות הבנק ואת יודעת מה השכר שלו
לנפח הוצאות שקשורות לילדים
ולהגיש ראשונה ברבנות.
&nbsp
בהצלחה - ושוב אני נגד מלחמות חושב שגם להתגרש רצוי יפה, אבל להיות מוכן לגרוע ביותר.

ד ר ל י

New member
בהצלחה

יכול להיות שגם השיחה התקיפה הזאת תעזור (מקווה בשבילך) כי אם זה מה שהוא ראה אצל ההורים שלו אז זה מה שהוא מכיר ואולי הוא לא חושב שזה לא בסדר.כמו שאת הבנת בקואצ׳ינג שזה לא בסדר ועברת תהליך לשינוי, יכול להיות שגם הוא צריך.בכל מקרה שיהיה לכם בהצלחה, זה יותר טוב מגירושים כמובן רק אל תוותרי לו.

בני כמה אתם ?

אין דין בעל בן 20 כבעל בן 33
כנראה שאין סימטריה בדומיננטיות שלכם..
אם הוא מרשה לעצמו לדבר ככה
ואת לקבל בהכנעה

ביטחון2

New member
מעניין מה שאתה שואל

יונק הצוף ..זה מעניין כי הוא גדול ממני ב 10 שנים אבל איך הגעת לנקודה הזאת? אשמח גם שתסביר לי למה התכוונת
"אין דין בעל בן 20 כבעל בן 33
כנראה שאין סימטריה בדומיננטיות שלכם..
אם הוא מרשה לעצמו לדבר ככה
ואת לקבל בהכנעה"

למעלה