שאלה חשובה

שאלה חשובה

שלום, אני מכירה בעובדה (או לפחות מאמינה בה) שבפורומי תפוז לא צ'וטטים רק ילדים בני 9-14, אלא גם אנשים בוגרים שיש להם מושג על מה הם מדברים. לכן אני רוצה לשאול את אלה מביניכם שמבינים, בנוגע לבעיה שהתעוררה בביתי בזמן האחרון. כתבתי כאן רשימה קצרה, באמצעותה אני רוצה לברר: אילו מהדברים האלה מותר לי כהורה לכפות על ילדיי בני ה-17 וה-15, כאפוטרופוסית הטבעית שלהם, ולהם יהיה מותר להחליט רק כשיהיו בני 18. (ברוך השם הם לא סובלים מכל הבעיות האלה, אבל לעולם אין לדעת): 1. אישפוז במרכז לסובלים מהפרעות אכילה 2. מוסד לגמילה לסמים 3. טיפול פסיכולוגי (לא פסיכיאטרי) 4. איסור על קעקוע תודה
 

רציניקן

New member
אני אמנם לא מומחה לזכויות אדם אבל

מלימודי האזרחות אני יודע זאת: אישפוז בכפיה את לא יכולה לכפות עליהם.(הפרעות אכילה וסמים) טיפול פסיכולוגי את גם לא יכולה משום שפסיכולוג צריך שיתוף פעולה מלא מצד הפציינט וברגע שזה לא מתאפשר אין כל תכלית לטיפול. על קעקוע את יכולה לאסור. אם אני לא טועה, כל עוד הם בני פחות מ-18 הם חייבים את אישור ההורים על עשיית קעקוע. הריני מזהירך כי ילדים רבים מצאו כשרוניים להפליא בזיוף חתימות הוריהם. אמא, השגחה צמודה מצידך...
 

אני רק 1

New member
לקעקוע דרוש אישור עד גיל 16

טיפול פסיכיאטרי ואשפוז בכפייה באם הילד מהווה סכנה לעצמו או לסביבה, אני מניחה שמותר לך לפעול בנושא בלי הסכמת הילד, עד גיל 18 לאחר מכן בהנחה והפגיעה היא רק בעצמו דרושה הסכמתו. שוב, אם אני לא טועה. כמו כן מוסדות רבים החליטו לאפשר לעצמם אוטונמיה ולהתעלם מחוקי המדינה, כך שכל מוסד ומה שנאה לו.
 
תשובה

השאלה שלך מתאימה לפורום דיני משפחה שכן היא מתייחסת לסמכויות הורים כלפי ילדיהם הקטינים. הפורום הזה אם אני מבין אותו נכון מתייחס לזכויות אדם כפי שהן באות לביטוי ביחסים שבין השלטון לאזרח.
 
מה מותר לך? או מה רצוי?

מותר: - אשפוז בכפייה במוסד לסובלים מהפרעות אכילה - אני סבור שמותר בהנחה שבעל מקצוע הורה על אישפוז בכפייה. - אין לי שמץ לגבי מוסד לגמילה מסמים. - טיפול פסיכולוגי? את יכולה לנסות, אבל אף אחד לא יבוא ויגרור את הילדים שלך לטיפול. - קעקוע - את יכולה לאסור, אבל לפי החוק הם זכאיים לעשות אותו ללא אישור הורה מהרגע שהם מעל גיל 16. לגבי רצוי: - הקעקוע הוא זוטה מבחינתי, לכן לא אתייחס אליו. - לגבי שאר שלושת הגורמים, אני חייב להודות שיש לי רתיעה גדולה מאוד מכל שלושות המוסדות שהצגת, על אף שלשלושתם יש חשיבות רבה מאוד, רוב הארגונים שמטפלים בגמילה מסמים במדינה הזאת הם חובבנים המשתמשים בשיטות של הפחדה וזילזול בבני נוער ובאינטליגנציה שלהם. רוב הפסיכולוגים שיצא לי להכיר ישיר או עקיף היו מאוד לא מוצלחים ואף התגלו פעמים רבות כהומופובים, שמרנים ושאר בעיות. אין לי שמץ של מושג לגבי מוסדות לסובלים מהפרעות אכילה, שווה לנסות לברר, אבל אני תמיד דוגל בטיפול בבית מתוך הבנה וכבוד הדדי - אלא אם המצב באמת קשה. שווה לבדוק האם הוא באמת כזה לפני שממהרים לפנות לפתרון הקל (והרבה פעמים טראומתי ומזיק לטווח הארוך) יום טוב, אלון.
 

nutmeg

New member
אשפוז בכפייה

לא תלוי ברצון שלך כאמא אלא בשיקולים קליניים/חוקיים. במקומות בהם נדרש שיתוף פעולה בטיפול כמו במחלקות להפרעות אכילה - אי אפשר לאשפז בכפייה. המקום היחיד שכופים טיפול בהפרעות אכילה הוא כאשר יש סכנת חיים ואז מדובר באינפוזיות, לא בטיפול פסיכולוגי. אותו כנ"ל לגבי מוסד לגמילה מסמים. אפשר להגיע לשם רק מרצון (כי צריך שיתוף פעולה בטיפול) או בהוראת שופט - כשבדרך כלל ההוראה מגיעה עם אלטרנטיבה: או גמילה או כלא. גם טיפול פסיכולוגי אי אפשר לכפות. אפשר להביא את הילד למטפל, אי אפשר לאלץ אותו להעזר שם. דפקא קעקוע יותר נכנס ליחסים שיש ביניכם. את יכולה לאסור מפה ועד הודעה חדשה, אבל אם ימרו א פיך? מה אז? הרי יש משהו בלתי הפיך בקעקוע... אחרי מעשה את תהיי זו שצריכה להחליט איך את מסתגלת או מה את עושה אם וכאשר ממרים את פיך באופן בלתי הפיך שכזה. זו עדיין לא עברה חמורה על החוק לקעקע את העור. לא במובן שנטילת סמים היא עברה על החוק למשל.
 

kawa

New member
יש לי צ'ופר בשבילך

לו הייתי חיה בחברה הערבית היית יכולה לכפות על בנותייך כריתת דגדגן ונישואים בגיל 12. השאלה היא לא 'איך החברה, שעדיין לא בשלה מספיק מבחינת זכויות האדם, מאפשרת לנו להתעלל בילדינו בצורה חוקית, אלא כמה אנו,
כהורים
ניטול את הרשות שהחברה נתנה לנו
כי הרי אם הייתי תאילנדית בת 35 עם בת בת 9 הרי הייתי עושה מעשה חוקי ולגיטימי לו הייתי מוכרת אותה בעבור כמה רופיות לזנות. לו הייתי חיה בתימן ומוכרת את ביתי לשיך זקן הייתי עושה מעשה חוקי.
 
למעלה