שאלה חשובה

asaf732

New member
שאלה חשובה

יש בי פחד "ממקומות עבודה רציניים ומכובדים" כמו משרד רו"ח בו אני אמור לעבור תקופת התמחות. אני מתהלך במשרד כאדם לא שייך למקום,עם פחד מהבוס או הבוסית ממה שיגידו או יעירו ,אני תמיד מתנצל ונראה מנומס בפניהם ,תמיד חושש ורוצה להראות טוב בעינהם אם אני מקבל מהבוס הערה בעקבות טעות שעשיתי אני מתנצל כמו ילד טוב וכל היום נהרס לי המוטיבציה יורדת לי מהר ובעקבות זה טעות גוררת טעות וככה באה ההידרדרות עד הסוף המר האם אתם יודעים על משהו שיכול לעזור לי עם התחושות המרגיזות והפחדים מהבוסים שמפריעות לי לתפקד מעבר לבעיות הריכוז שכבר אובחנתי לגביהם. רציתי לדעת אם יש טיפול לבעיה הזאת,לא תרופתי,אינני מעוניין לקחת תרופה מעבר לתרופה שאני לוקח (התחלתי לקחת ריטאלין לריכוז) ,אני מדבר על תרגילים מיוחדים או משהו טיבעי . השאלה די דחופה,זקוק לעזרתכם. אסי.

שיטרית

New member
שלום אסף

קודם כל קח נשימה עמוקה ותרגע. לוקח זמן להתרגל למקום עבודה חדש, למטלות העבודה, לאנשים ולהבין מי נגד מי. בקשר לריכוז- תרגל מדיטציה ,טאי צ'י ובכלל כל פעילות גופנית הליכה ,שחיה ,ריצה השתדל לעשות זאת על בסיס יומי וזה יכול לעזור גם לריכוז וגם להרגעה. בכל מקום עבודה מטרת המעסיק היא לקבל ממך תפוקה וביצועים טובים, אין מטרתו להכשיל אותך. גם הבוסים המכובדים הם אנשים בדיוק כמוך גם להם יש פחדים וקשיים שמחות וצרכים טעויות והצלחות. חפש מה בהם מוצא חן בעיניך , אם היית איתם במפגש חברתי איך היית מתחבר איתם. שיהיה ברור לך שתמיד תעשה טעויות אין אפשרות כזו לא לטעות אבל עם הנסיון כמות הטעויות תרדנה . התייחס בפרופרוציה לטעויות שלך האם הם גורמות לאסון כלשהו? לנזק שלא ניתן להתגבר עליו? מה הטעות שעשית אומרת עליך ? האם שכחת משהו האם לא שמת לב? האם יש נתונים נוספים שהיית צריך לקחת בחשבון? למד מהטעויות והחכם. יש טעויות שמובילות לפריצות דרך, יש טעויות שגורמות לך ללמוד דברים שלא היית נחשף אליהם לולא טעית, יש טעויות שפותחות לך דרכי חשיבה וכך הלאה. כאשר אתה מקבל הערה מהבוס נסה להעביר את המוקד מהרגשות שלך לעניין עצמו מה הטעות שלך ואיך אתה יכול לתקן אותה. כאשר קשה לך להעביר את ההתמקדות מהרגשות שלך לעניין עצמו נסה עזרים כמו :צא מהחדר לך להכין שתיה או לך לשירותים וכד', החזק על השולחן פיצ'קס שאפשר לשחק בהם כמו כדור מעיכה , קפיץ. אם אפשר צלצל לחבר ודבר אתו מספר דקות על משהו אחר(לא מה שמטריד אותך), הקדש דקה שתיים במחשבה על משהו מהנה . שים לב לכל הצלחה שלך קטנה ככל שתהיה ושבח את עצמך. שים לב לכל טעות שתיקנת ושבח את עצמך. שים לב לכל הברקה שלך ושבח את עצמך. ואם אתה רוצה תרגיל: שב עם עצמך ועשה רשימה של התכונות החיוביות שלך רד לפרטי פרטים ענה על שאלות כגון למה כדי למעסיק הנוכחי להעסיק אותי? למה כדי להיות חבר שלי? , הקרא את הרשימה לחבר טוב שמפרגן לך.

pinibs

New member
עוגן ראשוני

הי אסי, אתחיל בהתאמת ציפיות - אין בהודעה הזו פתרון קסם למצוקה שאתה מתאר. מה שכן יש בה זה כמה כיווני חשיבה (מתוך כיוונים אפשריים רבים מספור) שאולי תוכל להתחיל להעזר בהם. אולי תוכל להתחיל ליצור כאן דיאלוג מתמשך (בינך לבין כל מי שישתתף בדיון-שיחה), ובכך לספק לעצמך עוגן כלשהו שבו ניתן להאחז, וממנו ניתן להמשיך. בעיני, המילים שאתה משתמש בהן משדרות עומס רגשי מאד כבד - אולי אפילו כבד מנשוא. אתה מדבר על "הסוף המר", ועל תהליך הדרדרות, כביכול, שהוא כמעט בלתי נמנע (שוב, כביכול). לצד הפחדים שמפריעים לך לתפקד, אתה מזכיר את בעיות הריכוז שאובחנת לגביהם, ואת הדחיפות שבמצוקה שאתה חווה. לדעתי, נקודת ההתחלה שלך (כפי שאתה מתאר אותה) כמעט ולא מאפשרת לך התארגנות לקראת שיפור, תנועה לקראת פתרון, מבט רחב על הדברים לקראת שינוי. אני חושב שכל פתרון לבעיה טמון, בראש וראשונה, בשינוי סדרי הגודל בהם אתה משקיף עליה. אם הסוף הוא אכן מר, ובלתי נמנע - כיצד (אם בכלל) ניתן להתמודד איתו...? לעומת זאת, אם הסוף אינו כל כך קרוב ומר; אם בעצם אין כאן סוף אלא תהליך; אם הדברים אינם כה גורליים ונקבעים מראש, אלא יש לך אפשרות בחירה - אם כל הדברים הם כאלה... אז בוודאי שיש תקווה, ובוודאי שאתה יכול לחולל שינוי. כן, יש מה לעשות. בוודאי שיש. למעשה, כבר התחלת לעשות, בכך שביקשת עזרה. זה נפלא, ומאד לא מובן מאליו. ברגע שביקשת עזרה והתחלת תהליך של תקשורת, אתה קודם כל לא לבד. אנשים מקשיבים לך, ולפעמים גם זה מספיק כדי לתת מעט כוח להמשך התהליך. אז בינתיים, שתי שאלות: 1) האם אתה יכול לראות את הדברים גם ממקום מעט פחות חשוך? גם אם כן, וגם אם לא - אנא פרט (במידה שמתאים לך). 2) האם אתה רוצה / יכול להוסיף עוד פרטים? (כל מה שיכול לעזור לאחרים להתיחס למה שאתה מעלה). אתה לא לבד, ויש בך את הכוח לשנות. פיני

Fly GirL Q

New member
עצה לטרנטיבית

פשוט תזכור שהעולם גדול יש הרבה מקומות עבודה וכולם על הזין ! יפטרו אותך? תמצא מקום חדש ודרך אגב, אנשים עם בעיות ריכוז הם לעיתים אנשים בעלי רגישות גבוהה, אולי זה מסביר את החרדות שלך, תנצל את החלק הטוב של זה, בעולם כזה, שכולם אותו הדבר גם אתה רוצה להיות כמו כולם?

asaf732

New member
תודה לכולכם

על כל העזרה והעצות. אני מאוד מקווה לשלוט יותר במצב וכמה שפחות להיסחף,למרות שאני יודע כמה זה קשה. לגבי פעילות גופנית התחלתי להתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע כך שאני מקווה שזה יעזור במשהו.אם יש לכם רעיונות נוספים אשמח לקבל. ביי בנתיים. אסי.

המוזרה

New member
יש עוד משהו

אנא אל תיפגע, זה לא נועד להגיד שום דבר רע עליך, אבל אני במקומך במצב כזה - הולכת לראות פסיכולוג טוב לכמה פגישות. אין סיבה לסבול כל כך בעבודה. כל מה שאמרו לך היו דברים נכונים, אבל אני הייתי הולכת על עזרה מקצועית.

zivf23

New member
הצעה

יש ארגון (למעשה זאת חברה) שמעבירים שם סדנאות לצמיחה אישית והתמודדות במערכות יחסים, ביני לבין הסביבה וביני לבין עצמי. המקום נקרא הומניקיישן, שזה צירוף של human ו-communication ואני מצרף קישור לאתר שלהם. לדעתי, כמו שאני הפקתי כל אחד וגם אתה יכול להפיק המון מהסדנה (סדנת הפתיחה, "מהות") בכל מה שקשור לתבניות שחוזרות על עצמן בחיינו. העדות ממה שכתבת על התבנית היא בכך שאתה כבר יודע "לאן הדברים הולכים", כלומר איך הסיטואציה עומדת להתפתח. את הצעד הראשון והשני לפתרון הבעיה כבר עשית: הכרת בבעיה שלך (1) וביקשת עזרה (2). עכשיו רק נותר לא לוותר לעצמך ולנסות פתרונות עד שתמצא. אני גם מזמין אותך לערב אורחים למרות שמהנסיון שלי דווקא ערבי אורחים קצת מרתיעים אנשים מסיבות שונות. אתה יכול לכתוב לי לאימייל שלי ([email protected]) את הטלפון שלך ואני אוכל לספר לך קצת יותר בהרחבה על הסדנה. המחיר לא זול (בסביבות אלפיים ש"ח לסופשבוע ארוך) אבל מניסיוני שווה כל אגורה. המוטו של הומניקיישן הוא "ליצור עולם שעובד לכל אחד מתוך אהבה אכפתיות ושיתוף פעולה" ולדעתי הם בין הטובים שיש. באהבה, זיו

הסתייגות

שלום זיו, כדאי שתחזור לקרוא את ההודעה המקורית, הבן אדם שיתף בחוויה מאד לא טריוויאלית ואני לא בטוח שסדנה היא הבמה המתאימה להתמודדות עם סוג כזה של קושי. כדי להיחשף בעניין כל כך אישי נדרש תהליך של בחינה ובניית אמון - לא משהו שקורה בסוף שבוע אחד. מה שהתאים והיה עבורך פריצת דרך אינו בהכרח מתאים כתשובה אוניברסאלית. ולגבי הפן השיווקי, גם הוא לטעמי צריך להיות עדין יותר בנושאים בהם אנו עוסקים. יום טוב אמיר דרור

zivf23

New member
לאמיר

נתחיל מהסוף, אין לי אינטרס שיווקי, אני מרוויח יופי של כסף במקצוע שלי במחשבים ולא מקבל אחוזים על ה"פרסומת" לטענתך. לגבי השגותיך על "מה שקורה בסוף שבוע אחד" - הייתי ממליץ לך לנסות בעצמך כדי לראות כמה הרבה פתיחות ואמון אפשר לקבל מאנשים כאשר באים בגישה שונה ובלתי שגרתית לאנשים (בעיקר עם המון רוך ורגישות, חכמה ונסיון-חיים). לגבי האוניברסאליות - לא נתתי את זה כתשובה אוניברסלית, נתתי את זה באופן אישי ביותר ממני אליו, משום שאני מכיר את הבעיות מסוג זה ממני עצמי, ומאנשים שונים שפגשתי במהלך חיי, ובעקבות השינויים הבלתי-יאומנו פשוטו כמשמעו. קראתי שוב את מה שהוא כתב, אני לא חוזר בי ממה שאמרתי, אני מסכים שאני "נשמע" שיווקי, כי אני עושה את זה עם כל הלב ולכן במומנטום אנרגטי חזק מאד, כמו אנשי-שיווק מתלהמים וריקים. על דברים כאלה למדתי ואשמח גם להדגים - חיצוניותם ומראיתם דומה, המקור שלהם וכוונתם שונים בתכלית. אבל אם אני כבר בעניני "שיווק" - חשוב לי להגיד שבמידה שאומרים להם (לא צריך להוכיח כלום, רק להגיד) שלא הפקת כלום מהסדנה, הם מחזירים את מלוא התשלום ואני מכיר אדם אחד לפחות שקיבל את כל כספו בחזרה, בלי חוכמות, ועוד בלי שהוא נשאר עד הסוף, שזאת דרישה בסיסית לקבלת הכסף חזרה. קשה לי לנסות ולשכנע, כי זו לא המטרה שלי, תעשו מה שאתם רוצים, גם אם זה אומר לנסות לפתור את הכל בהתכתבות, והלוואי שייצא לכם טוב. זיו נ.ב. אולי באמת בשביל לחסוך לכולם כסף על שרלטנים כביכול, יסכים מנהל הפורום להשתתף בסדנה ולנסות בעצמו, ואין לי בעיה עם כל מה שהוא יחליט לכתוב על זה פה אחר-כך, אני רק רוצה שאם הסדנה תשפר את החיים שלו ובגדול, הוא ישתף את האנשים פה בלי להרגיש "שיווקי", ובמלוא הכנות. לפחות לדעתי האישית זו אינה "עוד סדנת סופשבוע"

מ צ ט ע ר

מצטער שהתחולל כאן ויכוח, ברור לי שאני הדלקתי אותו. לא עלה בדעתי שאתה ממליץ כדי לקבל אחוזים ולא אמרתי זאת. אמרתי "שיווק" במובן השכנועי של המילה והתכוונתי לחלק המשכנע שלך שלא בדק מה רמת העניין והבשלות של השני ושם נדרש לדעתי מינון אנרגטי אחר. וגם זאת אמירה שיש בה מידה לא קטנה של ביקורת מצידי ואני מצטער. לגבי סדנת סוף שבוע ש"עושה את זה" - הבאתי כאן אמירה של זהירות שבאה מתפיסת עולם שונה. יש מקום לתפיסות עולם שונות ואין צורך להוכיח מי טובה יותר. כמו שאין צורך להעביר ביקורת וזה מה שאני עשיתי, אמנם תחת "כובע מכובד" של זהירות וכו' אבל עדיין ביקורת. מצטער ואולי היתה זו הזדמנות עבורי לראות את עמדת השיפוטיות עליה נכנסתי. שמח שחזרת והגבת על הודעתי וכל אפשרת את המשך השיחה יום טוב, ותודה על הקשבה בלב פתוח. אמיר דרור

למעלה