שאלה חשובה

shai955

New member
שאלה חשובה

יש לי מחשב עריכה עם כרטיס מטרוקס RT2500, זה כרטיס גם אנלוגי וגם דיגיטלי. אני ערכתי סרט ללקוחות שלי, כלומר עשיתי סרט תדמית כי הלקוח רוצה להיתקבל ליותר סידרות טלווזיה.(שכחתי להזכיר שהוא משתתף בהרבה תוכניות טלוויזה, ובגלל שהוא בן 14 אז הוא מופיע הכי הרבה בערוץ 6). אמא שלו מקליטה כבר שנים מהטלוויזיה מתי שהוא מופיעה מווידאו ביתי לקלטת וידאו רגילה. אני לקחתי את הקלטות והוצאנו ביחד את הקטעים הכי טובים שלו. העברנו את הקטעים דרך הוידאו שלי למחשב דרך הכניסה האנלוגית של הכרטיס וידאו. אחרי שעשינו את הסרט כולו הם באו ואמרו לי ששומעים זימזום רקע לאורך כל הסרט. אני בדקתי את הקלטות וגם שמעתי זימזום קל מאוד מהקלטת, אבל שאתה שומע את זה אתה לא שם לב כל כך לזה. כאשר אני מעביר את זה למחשב כל הסאונד עולה וגם הזימזום מתחזק והופך להיות הרבה יותר בולט. רק בקלטות עם רעש רקע שמעתי (יש קלטות מקורות מקשת שבאם אין רעש רקע ואז גם לא שומעים הפרעות במחשב)גם רעש רקע במחשב אבל יותר חזק. השאלה שלי היא האם כאשר מעבירים למחשב רעש רקע מתגבר או שזה לא אמור לקרות? ואיך אפשר להיתגבר על הבעיה? למישהוא קרה כזה דבר? תודה מראש שי גרנות

אני ערכתי דברים מ../images/Emo16.gif

קלטות VHS שמוקלטות מהטלוויזיה (עם DC30+) ולא היה לי אף זמזום. יכול להיות אולי שהגברת את הסאונד קצת? אולי בזמן ה-CAPTURE? (אני לא מכיר את הכרטיס, אני מנסה לחשוב מה יכול לגרום לזה בכלליות...).
ניר

ernieball

New member
וגם יכול להיות שהכבל שבעזרתו דגמת

קצת דפוק,וגם יכול להיות שהוא לא היה מחובר טוב ובגלל זה נוצרו ה hisים

shai955

New member
גם על זה חשבתי....

בשביל לראות שלא משהוא לא טוב אצלי אני העברתי חומר גלם שאני ערכתי וצילמתי במצלמה שלי (PD150, ושומעים מצויין) הערבתי את מה שעשיתי לקלטת וידאו רגילה ולא שמעתי כלום ואז העברתי מהקלטת וידאו למחשב חזרה וגם לא שומעים, כלומר המכשירים שלי טובים והכל בסדר. גם יש קלטות מקוריות של חברת קשת שהביא לו ובקלטות לא היה זימזום ולכן גם מה שניכנס למחשב היה ממש טוב. רק הקלטות שהם צילמו מהטלויזיה היה רעש.

אולי הייתה בעיה בהקלטה?../images/Emo16.gif

מכשירי וידאו ביתיים מקליטים לפעמים ממש ממש רע.
ניר

shai955

New member
זה גם....

זה גם מה שאני חושב, אבל זה הרבה מאוד קלטות ולכן אני מנסה לדעת ולשאול עוד אנשים אם מה שאני חושב הוא נכון. שכאשר אני מעביר חומר גלם למחשב, אז בגלל שהמחשב יותר רגיש אז הוא קולט יותר רגיש מטלוויזיה ולכן שומעים את זה יותר חזק ואז מתחיל להפריע. האם גם אתם חושבים כך?

roli

New member
תנסה לנקות את הרעשים

בפרימייר יש כמה פילטרים לעבודת סאונד שיכולים לעזור לך. תנסה להשתמש ב paramrtric equlization ולהוריד תדרים גבוהים- בדרך כלל מהם מגיע הרעש במיוחד. וגם להשתמש ב noise gate ואיפה שאין דיבור או מוסיקה מהקלטת לחתוך את הסאונד.

shai955

New member
תודה רבה על המידה....

זה באמת עזר אבל עם למישהוא יש עוד פיתרון אני מוכן לשמוע. כי זה עזר חלקית אבל יותר טוב. תודה רבה שי גרנות

למעלה