שאלה חשובה

~Supergirl~

New member
שאלה חשובה

מכירים את סדרת הספרים של אסימוב- המוסד? אז אני רוצה לקרוא אותה אבל אני לא יודעת מה הספר הראשון-מאיפה הכל מתחיל??? יש ``בפאתי המוסד`` ``המוסד`` היקום והמוסד (או משהו בסגנון) ולפי השם אי אפשר לדעת מה קודם, וגם כשניסיתי לקרוא מאחורי הספר ולפי זה לגלות מה היה קודם זה גם קושר את זה לרובוטים של שחר!!! בקיצור- אם תגידו לי בבקשה מה הספר הראשון בסדרה זה מאוד יועיל לי... תודה רבה!

הייזל

New member
``המוסד``

הספר הראשון שיצא הוא ``המוסד`` אחריו (אם אני לא טועה) יצא ``המוסד האחר`` ו``המוסד השמימי`` ואז אסימוב החליט לחבר את כל הספרים שלו וכתב את ``בטרם המוסד``, ``בפאתי המוסד`` ואת ``המוסד והארץ``. ככל הידוע לי לפי השתלשלות האירועים ``המוסד והארץ`` הוא האחרון ו``בטרם המוסד`` הוא הראשון. אבל שימי לב! אני לא קראתי את הספרים האלה במשך זמן רב (משהו כמו 7-8 שנים ואני גם זו שהתבלבלה ואמרה שהארי סלדון הוא סופר אז...) הכי טוב תשאלי את בוג`י.

דרגורן

New member
אולי כדאי יותר לשאול את בוג`י ב-IOL

שם היא מנהלת את פורום מד``ב ופנטסיה....

Boojie

New member
אני אענה דווקא כאן, עם הפניה ליואל

אבל אתן הפנייה לרשימת סדרי הקריאה שמופיעה בדף הקהילה ב- IOL, ששם בין השאר יש שתי המלצות לגבי סדר הקריאה של אסימוב. יש גם אתר ישראלי שנותן את סדר הקריאה של אסימוב, אבל לטעמי הוא קצת מבולבל. אני קראתי את ספרי אסימוב בסדר מבולגן לחלוטין, וזה לא ממש הפריע לי הרבה. וזה, אגב, נכון לגבי מרבית סדרות המד``ב שקראתי בימי...

Boojie

New member
שמעת לא נכון.

וואלה ויואל התמזגו. מה אומר, ליואל יהיה יותר כסף, ובמקום להיות בסכנת סגירה כמו כל הפורטלים הישראליים, היא תוכל עכשיו לשגשג יותר. חלק מהתכנים אכן יתמזגו, אבל הקהילות, שהן הנכס העיקרי של יואל, בהחלט לא ייעלמו מהשטח. עוד שאלות?

chizhik

New member
הספר הראשון

אני כמוון לא זוכרת איך קוראים לו אבל העיקר הוא שבספר הזה הארי סלדון הוא סטודנט צעיר שמגיע לראשונה לכוכב לטנדור (או מה שמו) ואז הוא בורח מכל מי שרודף אחריו בכל רחבי הכוכב וכדרך אגב הוא ממציא את התורה המפורסמת שלו דרך אגב, זהו הספר היחיד בסידרה ששווה ליקרוא ביכלל, וגם שמעתי שלאחר הצלחת הסידרה אזימוב כתב ספר שההתרחשות בו כודמצ לספר הנ``ל (הארי סלדון בילדותו או משהו) שמאתי שזה זבל

למעלה