שאלה חשובה

Veiltail

New member
שאלה חשובה

אם אני רואה שכל יומים נגיד יורד מילימטר מהמים של האק',והיה לי חילזון שגיליתי שהוא מכרסם חתיכות סיליקון,ויש לי מנורה שדולקת 12-14 שעות ביום,ומכסה סגור,האם זה אומר בהכרח שיש דליפה? אם לא אז מה יכול לגרום לאובדן מים?

המנורה....

את יודעת מנורה זה דבר מחמם.. אם היא פועלת כל כך הרבה זמן זה גורם לאידוי מים....

Veiltail

New member
אפילו שהמכסה סגור?

מדובר גם במנורת פלורסנט שלא מתחממת הרבה...יכול ליהיות עוד משהו?אם זו דליפה אני בחיים לא אוכל לגלות מאיפה היא באה,כי גם אם כן,החילזון בטח עשה חור ממש קטן עם הנגיסות שלו(בחנות אמרו לי שלא שמעו על דבר כזה!חילזון בקוטר של 2 ס"מ מכרסם סיליקון!)

vasp

New member
בהנחה ש...

יש לך אקווריום עם מכסה כמעט הרמטי , והפלורסנט באמת חלש , אולי באמת כדי שתבדקי נזילות , אבל אם הכל יבש מסביב זה רק אידויי . לגבי החילזון , אם הוא שחור עגול ודי פעיל אז גם לי יש כאלו , ממש לא מפריעים לי , ולא נראה לי שהם אוכלים סיליקון .
במידה ואכן יש נזילה , חייבת להיות רטיבות מסביב , אולי תשימי נייר סופג או משהו , אם אין רטיבות , אין לך נזילה . במקרה הכי קיצוני , אם את לא בטוחה , תרוקני מים ותתקני את האזור שנדמה לך שבו פגע החלזון ( תוסיפי סיליקון ) .

Veiltail

New member
אבל אין לי מושג איפה פגע החילזון!

הוא זחל לאורך כל פסי הסיליקון וכירסם(ממש,כשכיביתי ת'פילטר שמעתי כזה"קחח.....קחחח..."ככה ולמחרת חתיכות סיליקון צפו!ונדבקו לזכוכית..אני אבדוק אם יש רטיבות...תודה רבה בינתיים!!

natasa

New member
תעלומת המים

אולי הדגים שלך מאוד צמאים גם אצלי המים נעלמים

Veiltail

New member
אבל זה ברצינות!

אתה עכשיו צוחק עליי? אני רצינית!המים כל יומיים יורדים במילימטר.....

Suikun

New member
סביר להניח שזו התאדות.

וחלזונות לא אוכלים סיליקון.

גלעד cool7

New member
Suikun, אני באותו ראש איתו

בטח מדובר בהתאדות. בנוגע לחילון, קשה להאמין אני מניח שחומר אחר הוא מה שראית צף. דליפה, תאמת יכולה היות ואת לא תדעי-אם קצב הדליפה מספיק נמוך המים יכולים להתאדות לפני שיספיקו להצטבר ולהרטיב. כמו שהמליצו לך תשימי נייר סופג מסביב לאקוריום ותבדקי אם הוא ירטב. הבעיה תימשך כמובן (אלא אם תעלי על מקורה ותפתרי אותה), לכן כל שבוע תוסיפי קצת מים לאותו גובה מקסימלי שצריך באקוריום שלך.

Veiltail

New member
שמתי נייר,הוא לא נרטב,רק מאחורה

איפה שהרקע,ויש הרבה מים איפה שהרקע,לדעתי הם קופצים החוצה מהזרמיםש ל הפילטר,אבל אבא שלי אמר שנחכה ונראה....אז נראה,אם המים ימשיכו לרדת נעיף ת'אקווריום הזה!ואני לא יודעת מה אני אחזיק צנצנת עם דג קרב! ועמיחי,למה לחשוב פעמיים??מה הקשר?? וראיתי זה סיליקון,כי תראו,כל פעם שהחלזונות אוכלים על הסיליקון,שומעים נגיסות כאלה,המים יורדים,ואיפה שהם יורדים יש חתיכות של סיליקון תפוסות על החלון של האקוריום. הוצאתי כמה ל"מחקר" והרגשתי שזה באמת סיליקון!(אחרת מה זה עוד יכול ליהיות?) אז עמיחי,אל תזלזל בבקשה,אני שאלתי שאלה רצינית וחשובה,וזה לפני שאני מעיפה את האקווריום ועוברת לצנצנות! אולי הסיליקון כ"כ דפוק עד שאפילו החילזון יכול לכרסם אותו?? (האקווריום תוצרת הארץ)

למעלה