שאלה חשובה!!!

שאלה חשובה!!!

שלום לכולםם!!!!!! אני חדשה פה... ונכנסתי כדי לשאול אתכם שאלה... אני עושה עבודת חקר בספרות על ילדים בשואה.. מישהו אולי יכול לתת לי רעיון לשאלת חקר...??? תודה מראש לכולםם נ.ב שאלת חקר צריכה להיות ככה:... מהי השפעת ה....... על ....... או... איך השפיעה ה.... על ה..... ואני מזכירה שזה קשור לילדים בשואה

חוטהשני

New member
האם המרצה לא נותן לך כיוון ?? ומה הדרישות שלו.. כי לכל מרצה יש דרישות שונות. את יכולה למשל לערוך השוואה בין כתיבת ספרות ילדים על השואה בשנות 40-60 לכתיבת ספרות ילדים בנושא בשנות 60-2000 וכד'..

אין לו דרישות מיוחדות...

סתם אני חושבת על שאלה... אז למי שיש רעיון.... תודה בכל זאת...

sagiberg

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif . מה דעתך .....

אולי יהיה מעניין לבדוק: 1. האם בעקבות השואה הופיעו יותר ספרי "יומן" (בהם מטבע הדברים ניתן להביא חוויות אישיות) לעומת תקופות אחרות ? 2. בעקבות חוקי הגזע ושנאת הזרים: האם ניתן לראות שינוי בספרי ילדים מאותה תקופה, באופן בו מתייחסים ל"אחר", ל"שונה" ? ואם כן מה כיוון השינוי ?

dawn35

New member
../images/Emo22.gifמנסה לעזור

מה דעתך על "איך השפיעו החיים בגטו על הספרות שנכתבה עבור ילדים" דוגמא נהדרת יש בספר "טומי" שאבא כתב לילדו לכבוד יום הולדתו ה-3 בגטו טרזינשטט. כמו גם הספר "אין פרפרים פה- ציורים ושירים מטרזינשטט" שאסף אבא קובנר. ויש ודאי עוד- כדאי לך לברר ב"יד ושם" המוציאים לאור ספרות בנושא השואה. אגב הם מוציאים לאור גם הרבה ספרי זכרונות שנכתבו ע"י ניצולי שואה שהיו ילדים באותה תקופה. מקווה שעזרתי לך. בהצלחה!

תודה רבה לכם.. באמת שעזרתם

עכשיו אולי מישהו יכול לייעץ לי על מה יותר מעניין לעשות את העבודת חקר.... על יצירות של ילדים בשואה כמו שעזרתם לי קודם.. או על שירה צעירה\מודרנית... ואם אתם חושבים שעל שירה צעירה אז אולי יש לכם רעיון לשאלת חקר... והאם השאלה: " באיזה מידה מאפיין הסלנג את השירה הצעירה" טובה?

למעלה