שאלה חשובה

מיר6

New member
שאלה חשובה

אבא שלי חולה סרטן ריאות והוא עובר הקרנות וכימוטרפיה היום דיברתי עם משהי שעוסקת במחקר וטוענת שכל הטיפולים הכימוטרפים לא ממש עוזרים לפתור את הבעייה אלא רק קצת מקטינים את שטח הגידול ,אבל לא עוזרים למערכת החיסונית להלחם נגד הגידול וכמובן הורסים תאים בריאים אחרים בגוף. לטענתה יש חברה מסוימת שמוכרת נוזל מיוחד ששותים ממנו והוא מאלים את הגידול. האם משהי יכולה להגיב על זה? אני ממש לחוצה ופוחדת שבאמת הטיפולים לא יעזרו לו.

היי מיר

אני יכולה להבין את החשש שלך שהטיפולים לא יעזרו, אבל כיום זו הדרך שהרפואה הקונבנציונלית מכירה לטפל בסרטן. מה שהחברה שלך אמרה הוא חצי נכון - הטיפולים לא עוזרים למע' החיסונית ובאמת פוגעים בתאים הבריאים. הרעיון בכימותרפיה הוא לפגוע בתהליך גדילת התא ועל ידי כך להשמיד את התאים, ובגלל שתאים סרטניים גדלים מהר יותר מתאים בריאים, הם גם נפגעים יותר ולכן מושמדים. התאים הבריאים גם נפגעים אבל פחות ולגוף יש את היכולת לשקם את עצמו ולהתאושש מהטיפולים. ניתן לדעת את רמת התגובה של הגידול לטיפולים רק אחרי מספר טיפולים ורק מתוך בדיקות כמו סי.טי., אני לא יודעת מה הנוזל הזה שאת מתכוונת אליו, מה הוא מכיל ומה הפעולה שהוא עושה בגוף כדי להשמיד את התאים הסרטניים, במקומך אולי הייתי מנסה להשיג את התרופה ושואלת רופאים מה דעתם וגם מדברת עם אנשים שהבריאו משימוש בתרופה הזו. לא פרטת באיזה שטח מחקר עוסקת חברתך ומה ההתמחות שלה בנושא סרטן וטיפולים, אך במקומה הייתי בודקת טוב לפני שהייתי מציעה למישהו דבר כזה. נראה לי שזו אחריות מאד כבדה לקחת על הכתפיים. מעבר לזה יש גורם נוסף שהוא אביך. אני מניחה שהוא הולך לטיפולים ונותן אמון ברופא המטפל ובדרך הטיפול. כרגע את לא יודעת אם הטיפולים עוזרים ובאיזו מידה, ובשורה התחתונה הוא זה שיחליט איזה טיפול יינתן לו. יכול להיות שהמשקה הזה באמת עוזר ויכול להיות שאפשר גם לשלב טיפולים וכך לעזור לגוף להתגבר על הגידול יותר מהר. מקווה שעזרתי

מיר6

New member
תודה לך

תודה לך על ההתייחסות. זה אולי ישמע לך מוזר אבל זאת שדיברה איתי על הנוזל היא לא רופאה או משהו כזה אלא אדם שמתעניין בכל נושא איכות הסביבה והיא לומדת על המון נושאים לבד וגם על נושא הסרטן היא למדה לבד בעצמה ובקרוב תכתוב ותפרסם מאמר שמתבסס על מחקרים שקראה. היא טוענת שיש כותבת תשבצים בידיעות אחרונות שלקתה בסרטן , והיא דיברה איתה וההיא טענה שהיא כן שמעה על הנוזל הזה ושתתה אותו אבל היא מתה מסיבוך אחר. לטענתה הנוזל אכן הרס את הגידול. בכל מקרה אין מתב שאבי יסכים לשתות את זה גם אם אני אשיג לו את זה כיוון שהוא אדם מאוד עקשן. בכל מקה אני ממש דואגת לו ואני צריכה ללדת עוד 3.5-4 חודשים ואני כל הזמן פוחדת שחס וחלילה הוא לא ימות עד אז. שוב תודה

למיר6

יש טיפולים כימותרפיים שכן פותרים בעיה של גידולים סרטניים וזה תלוי באופי הגידול במיקומו ובמצב בו הוא נמצא, האם יש גרורות וכו'. כמובן שכשהגידול כבר התפשט המצב לא טוב. טיפולים לא עוזרים למערכת חיסונית להלחם נגד הגידול אלא משמידים את התאים הסרטניים ובנוסף "על הדרך" פוגעים גם בתאים בריאים בגוף. לגבי "הנוזל המיוחד" שמעתי שקוראים לו "אסיה" וזהו תה שצריך להרתיח אותו בצורה מיוחדת ואח"כ לקרר אותו ולשתות ממנו. הוא לא מעלים את הגידול אלא מעלה את הרמה החיסונית של הגוף שהיא ניזוקה בגלל הטיפולים. התה מאוד קשה להשגה ולהכנה ויקר. אם תרצי שאני אשיג לך טלפון של אשת המכירות אני אשאל במחלקה בה אני מטופלת (כחולת סרטן שד). החלמה מהירה לאביך ומקווה שעזרתי לך.

מיר6

New member
תודה ושוב שאלה

היי מיכלית אני הבנתי שאלו ממש מים ושכל בקבוק מחזיק לשבוע ועולה כ180 ₪ אין לי אפילו מה להציע את זה לאבא שלי כי אין מצב שהוא יסכים. בכל אופן הייתה לו גרורה בגב והוא עבר הקרנות וכן ראו משהו בעצם בראש אבל זו לא גרורה אבל בגלל שפוחדים שזה יתפתח עשו לו גם הקרנות בראש. האם אם במצב כזה זה אומר שהסרטן התפשט? אני ממש דואגת. אז שוב תודה והחלמה מהירה לך

אהלן מיר6../images/Emo141.gif

המילה "גרורה" אומרת שהמחלה התפשטה. אני רק מאוד מקווה שהיתה גרורה בגב ולא במקומות נוספים. אביך צריך להיות במעקב אונקולוגי עם יד על הדופק כל הזמן. מה הסיבה שאביך לא מסכים לשתות את התה המיוחד? אני שמעתי עליו ולא נראה לי שהייתי לוקחת את התה הזה ויש חולים אחרים שכן לוקחים. זה קשור למה שאתה מאמין. אחרי ההקרנות אביך צריך ככל הנראה לעבור סדרה נוספת של בדיקות וגם מרקרים על מנת לדעת באיזה מצב המחלה נמצאת , אם יש סימני נסיגה. אני מאחלת לכם, בזכות יום העצמאות הזה, שאביך יהיה בע"ה בריא ויצא מכלל סכנה, ושכולנו בע"ה נהיה בריאים והדאגות היחידות שיהיו לנו זה "לאן נטייל היום?". בהצלחה

מיר6

New member
תודה רבה לך על התגובה ואני מקווה שב

תודה רבה לך על התגובה ואני מקווה שבאמת הכל יהיה בסדר

למעלה