שאלה חשובה

רפאל 17

New member
שאלה חשובה

כשאני רץ מרחקים ארוכים, בסוף הריצה יש לי כאב ראש בערך חצי שעה... זה נורמלי????? רפאל

avipe

New member
לא נראה לי

במיוחד שזה חוזר על עצמו..לא נראה לי נורמלי.... יכול להיות שמשהו לא בסדר או שפשוט אתה לא שותה מספיק....

זה מוכר, אבל לא צריך להיות בד``כ.. H-)

רפאל: אם התופעה מופיעה במהלך הריצה: היא עשויה להיות קשורה (אם זאת אכן התופעה שאני חושב עליה) למחזור החמצן והדם שלך, שמשתנה בעקבות קצב הריצה או אורכה. אתה מקפיד לשתות ה-ר-ב-ה כשלושת-רבעי שעה לפני הריצה??? התופעה נפוצה בעיקר שמתחילים לרוץ ריצה מהירה בבת אחת, בלי חימום מתאים גם של שרירי הלב לדוגמה.. אתה חייב להתחיל ריצה, ולא משנה מה אורכה, בהליכה שהופכת בהדרגה לריצה, ואני לא מדבר על 3 צעדים.. אם הכאבים בראש מופיעים ממש כשאתה מפסיק לרוץ ועוזר, הרי שזאת תופעה הרבה יותר פשוטה: בזמן הריצה מתרחבים כלי הדם (כדי לאפשר זרימה משופרת של דם), כשאתה עוצר, כלי הדם נשארים ``פתוחים`` לזמן מה, בזמן הזה כפי קטן בהם הלחץ (כי החלל גדל, אך משעצרת קטן במקביל לחץ הדם) שאתה בוודאי מבין, נוטה הדם ``ליפול`` לכיוון הרגליים (זאת גם הסיבה להרגשת ה``רגליים כבדות`` בסוף ריצה). כך מגיע פחות דם עשיר בחמצן למוח... קן מאוד להתגבר על הבעיה, ע``י האטה הדרגתית מאוד ועצירה לאחר הליכה-שחרור ארוכים-יחד עם ניעור כל השרירים (בייחוד הצוואר). רפאל - נסה ותכתוב אם הרגשת שיפור כלשהו. רז

רפאל 17

New member
תודה רז

זה קורה לי שאני מפסיק את הריצה....זה לא רציני אז? מה זאת אומרת ``ניעור`` כל השרירים? רפאל אגב- תמסור ד``ש ליוני( מעניין במה הוא עוסק עכשיו)

רפאל- בררתי לך עוד קצת בספרים ובראש

טוב אז אם מיקדנו את הבעיה לבעיה השניה, אני אפרט את זה טיפה יותר: נתחיל מדוגמה, שאני לא יודע כמה היא מדוייקת, ואז אני אשתדל להסביר אותה. אתה יודע למה חשוב להעלות את הדופק ולעשות חימום לפני ריצה נכון? כדי לא להעמיס על הלב: נניח שאתה עומד ``קר`` ואז בבת אחת מתחיל לרוץ בכל הכוח במעלה הר: הרי בשביל הלב (שאינו מוכן, ו``מקבל`` בבת אחת עומסים גבוהים, ועליו לעבוד קשה יותר כדי לספק דם), זה כמו לנסות לבצע זינוק בעליה בהילוך שלישי.. עכשיו, הבעיה שלך היא הפוכה, אם נחזור למטפורה על המכונית, עצירה מידית לאחר מאמץ כגון ריצה ארוכה דומה (לפחות בשביל הלב וכלי הדם) לנסיעה מהירה בהילוך חמישי, ואז שילוב פתאומי להילוך נמוך (שני-ראשון) מכיר ת`הרגשה והסאונד של המנוע ש``משתולל`` ומקפיץ סל``ד? אז זה ככה גם בגוף, וזאת הסיבה להתנשפויות, תחושת ה``חנק``, והדופק שפועם בראש בעת עצירה שלאחר מאמץ. תדע לך, שמהתופעה שאתה מתאר אפשר גם בקלות להתעלף (קורה לא פעם במסלול אגב), כי בעת תנועה (ריצה למשל), מסייעים שרירי השלד ללב, ודוחסים את הדם במעלה הגוף (ידעת את זה???), אך כשאתה עוצר בפתאומיות, מוטל בבת אחת כל העומס על הלב, אשר מתקשה לעמוד בו ולהזרים דם בעורקים, שנשארים כזכור פתוחים. הגדלת העומס מחייבת את הקטנת האספקה לחלק אחר בגוף, לרוע המזל, בחירת החלק הזה מבוצעת באופן טבעי ע``י כוח המשיכה, שמושך יותר דם לפלג הגוף התחתון. (מן הסתם) לכן חשוב כל כך לנער ולהזיז, פשוטו כמשמעו, את שרירי השלד לאחר הריצה, ולהאט עד למנוחה מלאה בהדרגה. דרך אגב (חשוב): זאת אותה הסיבה לתפיסת שריר לאחר מאמץ: בבת אחת אתה עוצר ומקטין משמעותית את אספקת החמצן לשריר, אשר מפצה את עצמו בחומצת חלב (חומצה לקטית או משהו כזה), ואז אתה מקבל שריר מכווץ ומתוח.. מקווה שעזרתי נ.ב. המידע לקוח בחלקו מספר מצויין שנקרא ``כיצד לפתח כושר גופני מושלם``, שם קצת יומרני, והספר מיועד ברובו למילואימניקים עבי כרס שרוצים לחזור קצת למה שהיו פעם, אבל יש בו חלקים לא רעים, והפרק שעוסק בחימום, זהה לתיאוריה לפיה בנויות תכניות האימונים שלנו אגב. רז

Casus Belli

New member
גם לי קרה לא פעם אחת ש...

הראש שלי סבל מכאבים למשך של כעשר דקות לאחר ריצה ארוכה. לי זה נראה דבר נורמלי, אבל אני רואה שבתחום רז עולה עלי פי עשרות מונים... ד``ר רז - לאחר כל ריצה ארוכה קורה לי שאני מרגיש את הדופק פשוט משתולל בתוך הראש שלי (ליד האוזן, באיזור הרקה). שאלתי אליך היא - מה השעה? סתם... השאלה היא האם דבר כזה נורמלי ומה עושים כדי למנוע אותו? (להאט לקראת סיום הריצה?) תודה מראש, Casus

עילה למלחמה - תשובה

בניגוד למה שנדמה, הדופק לא ``קפץ`` והתחזק כשערצת, אלא שכעת במנוחה אתה קשוב לו יותר ומרגיש אותו טוב יותר. העורק שאתה מרגיש ברקה (זה שמתנפח כשרונן מתעצבן), הוא למיטב ידיעתי שלוחה של העורק הראשי, בו את מודד את הדופק בצוואר. שוב, איזון בין קצב האטת הריצה לקצב הורדת הדופק, יביא להרגעת הרגשה. נ.ב. בואו לצ`אט אני חופשי כמו פרפר (מוסד- מצטער עם בדימויי לפרפר העליתי חיוך על בדל שפתיו של הקורא, כולי תקווה כי הוא נשאר בהבעה קודרת וחמורת סבר, הראויה לפורום העוסק בענייני צבא.)

Casus Belli

New member
רז!!! חזרת לעצמך....!

``זה שמתנפח כשרונן מצעצבן`` ``חופשי כמו פרפר`` ``כולי תקווה כי הוא נשאר בהבעה קודרת וחמורת סבר, הראויה לפורום העוסק בענייני צבא`` אכן, החגז חזר אל עצמו... ואני התחלתי לדאוג...! תודה על העזרה. וזה בסדר, אתה יכול לקרוא לי הודיני. Casus

אורלי17

New member
כל מי שרץ - תעשו חימום כדי למנוע...

שברי מאמץ! מנסיון אישי וכואב עד מאוד, שברי מאמץ הם דבר מיותר לחלוטין שאפשר למנוע עם עשיית ספורט באופן הנכון: תעשו חימום מסיבי מאוד לפני ריצות, ואם יש לכם כאבים בשוקיים (במיוחד בשוק התחתונה) תפסיקו לרוץ מיד, תשימו קרח על הרגל, תנוחו מפעילות ותלכו לבדוק את זה אצל אורטופד או אצל כירופרקט. אל תחכו יותר מדי עם הכאבים, מתוך ניחוש שאולי זה יעבור, אלא תבדקו את זה ותנוחו, כי אם לא עושים את הפעולות האלו הכאבים רק מחמירים.

אורלי17

New member
כל מי שרץ - תעשו חימום כדי למנוע...

שברי מאמץ! מנסיון אישי וכואב עד מאוד, שברי מאמץ הם דבר מיותר לחלוטין שאפשר למנוע עם עשיית ספורט באופן הנכון: תעשו חימום מסיבי מאוד לפני ריצות, ואם יש לכם כאבים בשוקיים (במיוחד בשוק התחתונה) תפסיקו לרוץ מיד, תשימו קרח על הרגל, תנוחו מפעילות ותלכו לבדוק את זה אצל אורטופד או אצל כירופרקט. אל תחכו יותר מדי עם הכאבים, מתוך ניחוש שאולי זה יעבור, אלא תבדקו את זה ותנוחו, כי אם לא עושים את הפעולות האלו הכאבים רק מחמירים.

crazy tal

New member
אורלי... בקשר לשברי מאמץ

שברי מאמץ לא נגרמים מהיעדר חימום... או חימום מחופף.. שגורמים נזקים לשרירים - מתיחות\קרעים וכו`. שברי מאמץ קשורים לעומס אימונים, ולהגנה על הרגליים (נעליים טובות, משטח ריצה סביר).

ZC18

New member
תשובה

ככל הנראהזה נובע מריבוי ``יונים`` במוח מה שגורם לסחרחורת וכאב הרבה לשתות מים על מנת שהגוף יסנן אותם ויחזיר את רמת היונים בגוף לנורמלית

גם לי יש בעיה עם ריצה

אבל זו יותר בעיה עקרונית... אגב, רציתי תמיד לשאול, יש בעיה עם ריצה למרחקים ארוכים בחדר כושר?

אורלי17

New member
כן, ריצה ממושכת על הליכון דופקת את

הברכיים, בגלל שעל אף קיום בולמי זעזועים בהליכונים, עדיין יש לחץ כבד על הברך ועל כל העצמות. עדיף לרוץ בים, בעיקר על החול הרטוב, ואם אין אפשרות כזו אז עדיף לרוץ בדרכי עפר.

רפאל 17

New member
חבל שמי שגר בירושלים נדפק

כי חוץ ממקומות בילוי נאותים, אין כאן גם ים ו\או שבילי עפר לרוץ בהם...לכן אנו הירושלמים נאלצים להרוס את ברכינו ולרוץ בכביש ובהרים המאוד יפים של ירושלים. רפאל

טל עדתו

New member
טעות גדולמה ומרה בידך!

בתור גם ירושלמית, כן, כן, ממש כמוך, אני יכולה להגיד לך שיש לא מעט מקומות שאפשר לרוץ בהם: 1. בפסגת זאב - יש מלא דרכי עפר שבהם אני רצה (מהקורס הכנה שלי לצה``ל) קבוע. 2. חשבת לרוץ באיצטדיון של האוניברסיטה בגבעת רם? (איפה שעושים את הבגרויות בספורט - שאותה עשיתי כבר :cool: ) 3.והמקום הכי שווה שיש- כמו שאורלי אמרה: גבעת התחמושת ששם רוב חיי אני מבלה בין אם זה כי הבית ספר שלי שם, ובים אם זה צופים ובין אם סתם כי אני מושגעת על המקום הזה ועל המורשת קרב שלו. ``שתיים, שתיים ושלושים... על גבעת התחמושת....`` ככה שבאמת לא חסר איפה לרוץ! מקווה שעזרתי, טל.

למעלה