שאלה חשובה

snoopona

New member
שאלה חשובה

מצאתי דירה חביבה מאוד. במרכז תל אביב, השותף נראה סבבה לגמרי. אבל זו דירת שלושה חדרים בלי סלון. כמה נורא זה? האם זה יותר טוב? אני חושבת על זה ונראה לי שזה די מנוכר ואולי עולה יותר בטח כל אחד ישלם על הטלביזיה שלו ועל המחשב. דעתכם?

עמית22

New member
שלושה חדרים בלי סלון...../images/Emo12.gif

חדר לך חדר לו ו... חדר שלישי למר עכבר?

snoopona

New member
לא.

הוא מחפש עוד שותף/ה. אבל מה זה קשור לשאלה שלי בכלל?!

עמית22

New member
סתם, זה פשוט לא היה ברור

ומותר לחרוג קצת מנושא השרשור, לא? ולשאלתך, אצלי סלון (לאו דווקא סלון מוגדר, אלא יותר פינת ישיבה שלא מוגדרת כשייכת לאחד השותפים) היה דרישת סף, אבל זה נורא תלוי בצרכים/רצונות שלך...

snoopona

New member
בטח מותר

כיוון שזו דירה ראשונה שאני הולכת להשכיר, אני חושבת שאני מוכנה לקבל כל דבר. העיקר שאני אמצא משהו נורמלי כבר.

עמית22

New member
לא מומלץ

אני מכיר את רגע השבירה הזה, אבל לא מומלץ בכלל להתפשר ולהיתקע לשנה עם משהו לא טוב.

אני לא הייתי משתגעת על זה

זה עניין אישי, אבל אחרי שלוש דירות אני יכולה לומר בוודאות שאת רוב זמני בדירה אני מעבירה בסלון ופינת האוכל. חדר השינה, בסופו של דבר, משמש אותי לשינה וללבישת בגדים. ממש ממש לא הייתי רוצה לחזור כל ערב הביתה ולהרגיש שאני "בעונש": והמקום היחיד שיש לי הוא ארבעת הקירות שתוחמים את החדר. כשעוד גרתי בבית הורי, באמת הייתי מבלה את רוב הזמן בחדר שלי שם, ומבחינתי חלק מהקטע בזה שיש דירה, זה שממש יש דירה.

snoopona

New member
חשבתי על זה...

כרגע זה המצב שלי, אולם אני לא ממש סובלת ממנו. מעבר לעובדה שאין סלון, משאר הדירה התלהבתי מאוד. מצאתי גם את המחיר שרציתי ודירה מאובזרת. השותף הוא גיי, כמו שאני אוהבת ואני חושבת שהשותפה השלישית שהוא יקח גם חמודה מאוד. אבל זו דירה ראשונה שלי, כך שאני לא אינדיקציה או שמץ של מושג. עובדה שאני עדיין מתלבטת...

JaneLame

New member
מריבות על הסלון.

לבת דודתי הייתה דירת שותפים עם סלון, והשותפה תמיד הייתה מביאה לשם את החבר ורואה טלוויזיה. העניין גרר הרבה התכסחויות. מה את צריכה את זה. יהיה לך את המרחב הפרטי שלך.

בכל מקרה יהיה לה

את המרחב הפרטי שלה. בהיסטוריה של המגורים שלי לבד ישנו פרק, בו אני לא דשה המון, של מגורים בדירת סטודיו (לא היתה אחת מ-3 הדירות.). היה בה חדר אחד, ועוד חדרון זערורי שהכיל שירותים ומקלחון. בפינה של החדר היתה פינת מטבח קטנה, וחוצמיזה החדר הכיל מיטה, טלוויזיה וארון. אז כן, המקום מילא את כל צרכי, אבל התחושה של להיות תקועה בחדר, שאין מקום "להסתובב", היתה מאוד מורגשת.

פומפיה

New member
תלוי

מה גודל החדר? אם החדר מספיק גדול (לחברה שלי יש חדר ע-נק, בלי סלון), זה יכול להיות אחלה. לכל אחד יש טרטוריה משלו, ואין אזורי מריבה.

Mיקי_

New member
אני חייתי בדירה כזו כמעט שנתיים

עם עוד שתי שותפות (ואח"כ עם עוד שותף ושותפה) היה לנו מטבח גדול שהיווה את מרכז הבית, ומרפסת סגורה שהייתה כמו סלון, בה אירחנו אנשים, שהייתה מאד נעימה. ואכן לכל אחד היה מחשב משלו וחיבור לאינטרנט יכל להתחלק אך העדפנו שיטות שונות של חיבור ככה שכל אחד שילם על עצמו, ובטלווזיה הם (כי אני לא רציתי ולא היה לי מכשיר) עשו רשת, המחיר היה מאד זול והבית היה מאד נעים, זו הייתה דירה מצויינת, שעזבתי רק בגלל שאני והחבר שלי עברנו לגור יחד... אבל בהחלט שווה לדעתי.

snoopona

New member
איפה הדירה הייתה?

הדירה המדוברת הייתה רק שלושה חדרים. המטבח היה קטן נורא, הספיק רק לשני אנשים שיעמדו בשורה והם חייבים להיות לא שמנים. וזהו... כשחשבתי על זה שוב הבנתי שזה לא ממש כדאי

Mיקי_

New member
הדירה הייתה בגורדון ת"א

אני אראה לך קישור להודעה שחיפשתי שותפים, יש תמונות... היו בו 3 חדרים אחד קטן (שעלה 220$) אחד בינוני-גדול (שעלה 240$) ושלישי ענקי ממש (שעלה 240$) עם מרפסת מקורה מהממת ומלאת אור המשותפת בין החדר השלישי והשני, וכמו שאמרתי שימשה כסלון... מטבח גדול ומאובזר (מהמטבחים הגדולים והפתוחים...) מרפסת שירות עם נוף לגן, וחדר אמבטיה משופץ ורחב. באמת דירה שווה ביותר בשביל 700$. זאת הייתה דירה מצויינת להתחיל איתה את שהותי בת"א (בהתחלה בחדר הקטן, ואח"כ בחדר הגדול) ומאד נהנתי ממנה, מה גם שבעלת הביניין (כן כל הבניין!) הייתה מאד אדיבה וחביבה, כך שהיה לי ניסיון טוב, הלוואי על כל אחד ליפול על בית כזה...

למעלה