שאלה חשובה

GOTN

New member
שאלה חשובה

אקסיומה: במידה ואין אלוקים ואין נשמות ואין "עולם הבא", מטרתו של האדם כמו של כל אורגניזם אחר הוא להתרבות, להביא לעולם את דור ההמשך, ובכך נשמר האיזון בטבע, האיזון החיוני כל כך להמשך החיים על כדור הארץ. זה ידוע שהגוף מעכל את המזון שאנו אוכלים על מנת שתהיה לו אנרגיה להתפתחות\לתנועה ולכל שאר הדברים שהגוף עושה ביומיום. כאשר נגמר האוכל, הגוף עובר לעכל את הפחמימות, אחרי הפחמימות הוא מעכל את השומנים ואחרי שהוא מעכל את השומנים, לגוף יש סדר עדיפויות שלפיו הוא מתחיל לעכל מערכות שנמצאות בגופנו.. או במילים אחרות: הוא מתחיל לעכל את עצמו. משום מה... למרות שמטרתו של האורגניזם היא להתרבות, הגוף מתחיל לעכל קודם כל את מערכת הרבייה! או במילים אחרות: מערכת הרבייה של האורגניזם נמצא במקום האחרון בסדר העדיפויות של הגוף! השאלה שלי היא למה??? אני מצליח להבין שבאותו רגע מערכת הרבייה היא הכי פחות נחוצה לגוך, אבל לטווח ארוך, אם הגוף יתחיל לעכל משהו אחר גם אם זה מאוד חשוב, לדוגמה: רגליים, עדיין נוכל להביא את הדור הבא גם בלי רגליים. אם מטרתו של האורגניזם היא אכן להתרבות, מדוע הגוף מאוד ממהר לחסל את מערכת הרבייה?

nכמ

New member
האם יש לך קישור למאמר מדעי

על סדר העיכול של הגוף בזמן של 'מצוקת מזון'? אני אינני מכיר את הנושא הזה של סדר העיכול בזמן של מצוקת מזון, אולי (ואני משער) שכשם שזה מתעכל, החלקים המתעכלים יכולים להבנות שוב מחדש. כשם שאצל נערה אנורקסית יש 'מצוקת מזון' ובזמן תקופת האנורקסיות היא אינה פוריה כדי לשאת ברחמה ילדים ואינה מקבלת וסת, אולם כשהיא חוזרת למשקל תקין הפוריות שלה גם היא חוזרת.

GOTN

New member
תבין...

אין לי קישור למאמר מדעי, אני מרחיב את הידע הכללי שלי בדרכים אחרות, לא דרך האינטרנט. במקרה הייתי בפרוייקט שעסק ברפואה בתקופה שלמדתי בבי"ס... שם הכרתי לראשונה את העובדה הזאת...

TalHai

New member
אם זו דווקא טענה ידועה....

הרי זה ידוע ברפואה שברגע שיש תזונה לא נכונה מערכת הרוויה היא הראשונה שנפגעת.... אני באמת מתפלא, מעולם לא שמעתם על זה?

גם לי הטענה הזו חדשה לגמרי

זה פשוט נשמע לי לא רציני, תן בבקשה אסמחתה רצינית לנושא. משתמש בצלילים.

זוהי אקסיומה פרי המצאתך

אתה ממציא אקסיומות ומבקש מאיתנו לדון בהן כאילו הן עובדות, סלח לי אבל זה לא עובד ככה, זה נכון שאין אלוהים ואין נשמות ו"עולם הבא", כל אלו הם המצאות מטופשות של בני האדם, לאנשים יש דמיון מאד פורה, אבל מצד שני אף אחד לא אמר ש"מטרתו" של האדם להיתרבות (להיפך זה ציווי אלוהי שרשום בתנ"ך... ואז את אותה שאלה עליה להפנות לאלוהים הכל יכול שלך, מדוע הוא גורם לגוף לעכל את מערכת הרבייה שלו?) לטבע אין שום מטרה או כוונה, הדברים קורים מפני שהם פשוט קורים, בלי שום מטרה, ולא כי מישהו תיכנן שכך יהיה. משתמש בצלילים.

GOTN

New member
זה דווקא נתון לויכוח...

אני שמתי לב לא פעם ולא פעמיים לתופעה שהנקבה הורגת את הזכר או שולחת אותו לטבע האכזר ללא כל אמצעי השרדות מיד לאחר שהוא מפרה אותה... במקרה הזה.. אני בהחלט יכול להגיד שמטרתו של הזכר היא אך ורק להרבות את הנקבה. דוגמאות: עכבישים, גמל שלמה, דבורים וכו'... חוץ מזה, אם איזהשהוא אורגניזם היה מפסיק להתרבות מסיבה כלשהי, האיזון שקיים בטבע היה מופר, כך גם שרשרת המזון ולבסוף החיים היו נגמרים. מכאן ניתן להסיק שהתרבות היא בהחלט מטרתו הגדולה של כל אורגניזם.

בררתי את הנושא - ומדובר בקישקוש.

בררתי את הנושא מול אנשים שבאמת מיתמצאים בנושא והם אמרו לי באופן הכי מפורש שיכול להיות שמדובר פשוט בקישקוש, כנראה שמעת משהו בחצי אוזן ולא הבנת את מה שנאמר או פרשת זאת באופן שגויי. אני שוב מבקש ממך אם אתה רוצה שמישהו כאן יתייחס ברצינות לטענותיך צא וחקור קצת את הנושא והבא לכאן קישורים או מאמרים שתומכים בדבריך, עד אז מבחינתי הנושא סגור ולא אתייחס יותר לספקולציות שאין להן אחיזה במציאות. משתמש בצלילים.

"הגוף מתחיל לעכל קודם כל את מערכת..

"הגוף מתחיל לעכל קודם כל את מערכת הרבייה..." זה הקישקוש - זה ממש לא נכון, אלא אם תביא קישור למיסמך או מאמר שתומך בדבריך. משתמש בצלילים.

Honey Bunny

New member
גם אם זה היה נכון

זה לא סותר שום דבר מה זה יעזור ליצור שהגוף יפגע באברים חיוניים אחרים וישמור על מערכת הרבייה אם בסופו של דבר זה יביא למוות ובטח שהוא לא יוכל להתרבות? אולי רבייה זאת מטרה חשובה בטבע, אבל במצבים קריטיים הגיוני מאוד להעדיף את הישרדות היצור על פני הקטנת הסיכוי לשרוד בשמירה על היכולת להתרבות

למיטב ידיעתי חוץ מהסוכרים והפחמימות

הגוף מפרק את השרירים, ולכן מי שעוסק בפעילות גופנית צריך להקפיד על תזונה עשירה בחלבונים, במיוחד אם אין לו עודפים. מצאתי מאמר שנראה לי קשור לנושא. ציטוט: "אם לא ממלאים את מלאי הגליקוגן בשרירים לפני הפעילות , יהיה מחסור ואז הגוף מפרק שרירים".

ofeking

New member
אממ...

דבר ראשון: אני לא משעתי את זה, אם כי זה נשמע מאוד הגיוני: מערכת הרביה לוקחת מהגוף משאבים גדולים מאוד כך שעדיף להקפיא זמנית את עבודת מערכת זו על מנת לשרוד. דבר שני: הגוף יכול גם לקבל אנרגיה מחלבונים.

למעלה