שאלה חשובה....

advora1

New member
שאלה חשובה....

שלום, אני בת 21 גובה 1.65 ושוקלת 83 קילו. יש לציין שהגעתי למשקל הגבוה הזה בחצי שנה האחרונה (שקלתי 15 קילו פחות לפני) שבה אכלתי מידי יום ממש המון קלוריות ודברים משמינים, ועברתי מעין תקופה קשה ללא יכולת בשליטה על האוכל. עכשיו התחלתי לקחת את עצמי בידיים והחלטתי להוריד מהמשקל. עכשיו אני עושה 6 פעמים בשבוע שעה וחצי של פעילות אירובית כאשר שעון הדופק שלי מראה על שריפה קלוריות של כ-1200 קלוריות בשעה וחצי,(הייתי ספורטאית בעבר) מכאן שבשבוע מספורט אני אמורה לשרוף קצת יותר מ 7000 קלוריות שהבנתי שזה בעצם קילו. מה שרציתי לדעת זה האם אני יכולה אם ככה לאכול תפריט של 1800-1900 קלוריות שזה מספר הקלוריות שבדקתי על עצמי שאני יכולה לאכול ביום ללא ספורט ולהשאר במשקל קבוע, ועדיין לרדת קילו בשבוע שבעצם יהיה רק מהספורט?

אם את שורפת 1200 קלוריות

בכל פעילות גופנית שכזו, אז זה אפילו מעט מדי - כי זה מותיר לגוף שלך 600-700 קלוריות ביום לכל שאר הצרכים שלו, כולל כל הפעילות שאת עושה מחוץ לשעה וחצי האלה, וכולל כל הצרכים הפנימיים לתפקוד ותחזוקה - ובמחינתו זה כאילו אכלת 700 קלוריות באותו יום, וזהו. את צריכהב לשאוף לגירעון של כ 500 קלוריות ביום - או שתקצצי בספורט, או שתוסיפי לגוף שלך יותר אוכל בימים של הספורט.

שאלה חשוב

אכן שאלה חשובה, אך אין לה תשובה חד משמעית. יש חישובים ויש האדם עצמו שלא תמיד מותאם לחישובים, מה לעשות. כדי לרדת במשקל, בדרך כלל לא מספיק רק להוסיף פעילות גופנית, יש צורך בצמצום מסויים של הקלוריות. 1600-1800 קלוריות ביום להתחלה נראה סביר, ואם את יורדת יותר מדי, תוסיפי. תבחרי לתפריט פחמימות מורכבות (לחם מחיטה מלאה, פסטה, אורז מלאה, גריסים וקטניות), מוצרי חלב 5 % שומן, סוגי בשר לא שמן ודגים, ביצים, הרבה ירקות, ופירות בהגבלה, וכמובן הרבה שתיה. תשתדלי לא לאכול יותר מדי מהדברים שאת הכי אוהבת, כמו ברים וממתקים. לפי קצב הירידה תוסיפי את כמות האוכל. ומה שהכי חשוב, תלמדי מהנסיון הזה להתמודד עם הקשיים בחיים שלך לא בעזרת האוכל, אלא בצעדים יותר תקיפים, מועילים ולא משמינים.

למעלה