פגיעה בכבד
תומר שלום, גוף האדם הוא מאד אינדיוידואלי, הוא מגיב אצל כל אחד אחרת. אין כללים ברורים וקבועים. בדרך כלל ההבדלים קשורים לתהליכי חילוף החומרים בגוף שעוברים גם בתורשה, לפעמים מדובר בהסתגלות הגוף למצבים ולתנאים שונים. כך נמצא אנשים שמשתייה מועטה בלבד פוגעים בכבד, שכן מסתבר כי אין להם כמעט יכולת לפרק את החומר הפעיל. לעומתם, יש אנשים בעלי יכולת קליטה וספיגה גדולה, שגם לאחר שנים רבות של שתייה, הכבד שלהם מתפקד כמו חדש. הדבר מסתבר, נכון גם בחומרים רבים אחרים המשפיעים על כל אחד אחרת. ובכל זאת, בלי להכנס לכמויות או לתדירות, יש מספר כללים שצריך לשמור עליהם: 1. האלכוהול הוא חומר חיטוי ש"מחטה" גם את ריריות הושט והקיבה. מוטב למהול את האלכוהול במצים, מים או קרח כדי לדלל אותו שלא יהיה חריף ומסוכן. 2. יש לאפשר לאלכוהול להספג לאט לאט ולהגיע לכבד במימון סביר. לפיכך, חשוב מאד לאכול לפני ותוך כדי שתיית האלכוהול, וכן לשמור על שתייה מתונה. 3. חשוב לשמור על הפסקות בין אירועי השתייה, לשמור על תדירות סבירה כדי לא "לשכר" את הכבד ולנטרל אותו מפעילות. בלי להתייחס לגילך, בהנחה שאתה מספיק בוגר, חשוב להתייחס לאלכוהול כמשקה בעל אכויות, כדי להנות מהטעם ומהאכות, יש לנהוג בו בזהירות. ברגע שעושים באלכוהול שימוש לרעה, מפסיקים להנות מהטעם והופכים את האלכוהול לסם כמו כל סם אחר. בילוי נעים, נחום