שאלה חשובה

osnat012

New member
שאלה חשובה

יש פה מישהו שנתקל באמירה מצד ההורים של "אני שונאת אותך, חבל שנולדת". ההורים שלי מתפלאים למה עכשיו אחרי שכל השנים עשו לי את המוות ואמרו לי אמירות כאלו משפילות, למה אני לא מדברת איתם עכשיו, כשיצאתי מהבית. הם אומרים שהכוונות שלהם היו טובות אבל אני לא יכולה לסלוח למרות הדברים החומריים שהם נתנו.

kc111

New member
מניסיון...

באמת מניסיון... ההורים שלך אמרו לך כניראה את מה שהם אמרו מעצבים נטו. הם היו ממש עצבניים ולא חשבו על מה שהם אמרו. עכשיו, שהם יותר רגועים, תשאלי אותם אם הם התכוונו למה שהם אמרו... אני בטוחה שהם יגידו לך שהם לא התכוונו ושהם אוהבים אותך... מקווה שהכל יסתדר אני

אמ....אני אחת שכותבת מאמרים

בנושא ההורים ליחס שונה ואדם לאדם. לפי דעתי הורים הם בהחלט עם מוזר ומאיים מצד שלנו. הורים מאוד אוהבים להתעצבן ולשלוח מילים עם כוונות פוגעות. מה שמוזר מאוד זה שרק שאנחנו מתבגרים אז הם מתחילים להשים לב לדברים. לפי דעתי הורים מתחילים לצעוק אפילו ללא סיבה (האם את אחות גדולה, קטנה? משהו?) אמ...אני אחות קטנה ושמתי לב שההורים כבר היו מוכנים לזה שכאשר הגיע לגיל התבגרות אז הם יכינו את ה"טילים" שלהם ויחלו לירות. ההורים מפחדים מהילדים שלהם שהם גדלים ובגלל זה הם זורקים משפטים מאוד פוגעים. אני, כאחת ששמה לב לדברים מהצדדים האלו יכולה להגיד שבכנות, הורים צריכים להוריד הילוך ולתת לנו לדבר איתם גלויות. אם זה מה שהם חפצים בו כל כך...

על מה אתם מדברים?!

אסור אסור אסור להורה להגיד דברים כאלה לילד שלו, לא משנה כמה הוא עצבני גם הכוונות שלו היו כביכול טובות, להגיד לילד "חבל שנולדת" גורם לטראומות וחסכים וחוסר בטחון אצל הילד. אי אפשר להצדיק דברים כאלה. לא שאני אומרת שאת לא צריכה לדבר איתם... אבל זאת צריכה להיות החלטה שלך שמבוססת על מה שעושה לך טוב, ולא כי ההורים לוחצים. זה צריך לבוא ממך, ההתעלות על מה שהם אמרו, אבל אם זה עושה לך רע אז לא.

הורים מאיימים לא מבחינה פיזית

אמ...הרבה פעמיים אני שומעת שהורים חושבים שהם במעמד גבוה! וזה מרגיז! הם חושבים שאם הם יכולים לפתוח ת'פה אז לנו אסור! אם היא תגיב זה יגרום לעוד ריב מעצבן! אני לא יודעת ממש איך לענות כי אפילו אם מדברים בשקט לא נראה לי שההורים ממש יבינו. (סליחה למי שהורה פה) אולי אם הורים היו מעט מקשיבים לפעמיים ומורידים את האיום שעוטה אותם אז אולי גם אנחנו וגם הם היינו מסתדרים טוב... ואכן זה יכול לגרור לטראומות ופחדים מההורים!

yonitbrk

New member
שלום לך

ליסה וחברותיה שלום לכן. כאם לשלושה ילדים ,אמנם קטנים,בני 7-9 ,הייתי רוצה לנסות להציג את הדברים מהצד שלנו. נסו לחשוב פעם בשקט מדוע בעצם אנחנו צועקים. אולי אצלי זה שונה היות והילדים עדיין קטנה ואני עדיין מנהלת איתם מאבקים על מותר ואסור ,אך לפעמים כמו עכשיו לדוגמא,אני יושבת וחושבת בעצם על מה התעצבנתי. מאוד מכעיס כהורה לשמוע כל הזמן את ה "לא רוצה" , "עוד מעט", למה אני וכו' - מכירות את התשובות האלה? ואילו לכם יש ציפיות גבוהות ,שאנחנו ההורים לדעתי אשמים בהם ,והם שנמשיך ונקפוץ לדום לכל בקשה שלכם, נרוץ ונבצע כל דרישה שלכם , שנעזוב אתכם בשקט כשבא לכם. אז נכון מותר לכם לבקש שקט ופרטיות,אבל האם אתם נותנים רגעים כאלה לנו? האם חשבתם פעם שגם לנו מותר לבקש עזרה או להזכיר לכם לעשות משהו שלא עשיתם וביקשנו שנעשה? האם זה לא מעצבן לבקש עשר פעמים ולפעמים יותר לבצע דברים קטנים לפעמים , לדוגמא לשים חפץ במקומו,גם אם אתם לא אחראים לו או שהוא לא שייך לכם? למה אנחנו חייבים לבצע הכל ומבלי שנעז לבקש עזרה? למה אנחנו צריכים לחשוב פעמיים לפני שמבקשים טובה או עזרה? למה אנחנו צריכים לחשוב פעמיים לפני שאנחנו מציבים גבולות שנראים לנו חשובים ועקרוניים? יתכן ובגיל שלכם בנוגע לגבולות אנחנו צריכים להתיעץ ולגבש עמדה ביחד,לעיתים אולי גם יש מקום להתגמש, אך האם חשבתם פעם גם עלינו שאולי וגם אתם צריכים להתגמש לעיתים ולתת מעצמכם יותר? גם אנחנו עייפים גם אנחנו ,או מרביתנו,אנשים עובדים אשר חוזרים הביתה מיום עבודה בדיוק כפי שאתם חזרתם מלימודים, עייפים וכל מטלות הבית או ריצות עבורכם,קניות אשר מיועדות גם לכם,כדי שלא יחסר לכם כלום, מחכות לנו,ומה רצינו בסך הכל? קצת עזרה ממכם? למה זה צריך להיות כרוך בויכוח או מריבה? למה לא לשבת לדבר להגיד מה מפריע ולמה, ולמה קשה לכם כל כך לתת מעצמכם גם קצת יותר. האם זה באמת מוגזם? רק כשתהיו במקום שבו אנו עומדים תוכלו לחשוב כמונו. תאמינו לי. גם אני הייתי שם במקום שלכם. והיום כאם אני יכולה להבין את הורי ולהעריך מה כן הם נתנו לי. תסתכלו קצת יותר פנימה ותפסיקו לרחם כל כך על עצמכם. לא כל דבר מובן מעליו והגיוני שהוא מגיע לכם. אנחנו עובדים מספיק קשה ומתאמצים כדי שלכם יהיה הכל ואני לא חושבת שזה צריך להיות מובן מאליו. אולי כדאי שתתאמצו קצת כדי להעריך את מה שיש לכם ולפנות מקום למחשבה שתמיד יש אנשים שחצי ממה שאתם מקבלים אין להם, אבל הם יודעים להעריך את הורים,נרתמים לעזור והרבה יותר מאושרים מכם. אז קדימה החופש הגיע ויש הרבה זמן למחשבות.

אמ....האמתי ....

אני חושבת שאם הורה היה נותן הרגשה של חמימות והיה מדבר איתנו לפעמיים בלי לצעוק בלי שום כל סיבה. (כמו שקרה לי אתמול) אז אני חושבת שכל ילד היה עוזר להורה שלו. בכל זאת יש לנו את הרגשת הכרת התודה אבל עדיין זה לא אומר שאנחנו לא מנסים לעזור. יש הבדל מאוד רב, וקו חוצה בינינו לבין ההורים. נראה כי אנחנו מאוד שונים. ואני אף פעם לא הולך להבין איך לפתע פתאום משתנים ככה. אולי כדי שההורים יזכרו איך זה להיות ילד ואיך מרגישים שמישהו מבוגר מגיע ומנסה לתת לך חוקים שלא מובנים בראשו של הילד... עד כאן סיום עבודה!

yonitbrk

New member
הי ליסה

קודם כל תודה על התגובה שלך. שנית במה כוונתך על חוקים שלא מובנים בראשו של הילד? תראי כאמא אוכל רק להגיד לך שלא שמשתנים,אלא דרך המחשבה משתנה עם הגיל, ואין מה לעשות תמיד יהיה פער גילאים בין ההורים לילדיהם. לגבי דבריך על להזכר איך זה להיות ילד תאמיני לי עד היום אני חושבת - רגע מה אני עושה כאן- הייתי רוצה לחזור להיות נערה,לא ילדה,להיות שוב בתיכון, לעשות חיים, להנות מהם מבלי לחשוב מה יהיה מחר. להנות מהרגע,אבל ברגע שאתה הורה אתה חייב לחשוב על כל צעד,לפני כל צעד ,אחרי כל צעד, לחשוב על כל דבר, מה זה יעשה לילד שלי,מה הוא יחשוב על זה, במה עוד אפשר לעזור לו ולהקל עליו את תהליך ההתבגרות, לעזור לו שהחיים שלו יהיו יותר קלים, במיוחד בשנת הלימודים כשאני יודעת שמאוד קשה לו. ובעצם מה יש לכם לעשות או מה בעצם מצפים ממכם? אני יודעת שאני מצפה שהילד שלי ילמד,יתקדם ,מנסה לעשות לו חיים קלים יותר,ממה שלי היו,רצה וקונה לו כל מה שהוא צריך או רוצה, כמובן במסגרת המגבלות,אבל כשמתחיל אח"כ ויכוח על כל דבר, או מתחיל הרגע,עוד מעט,למה אני,וכו' זה פשוט מעלה לי את הפיוז, או כשאני באה מהעבודה, הבית הפוך אחרי שבבוקר לפני שיצאתי לעבודה סידרתי אותו, או אם זאת בת - וזה מנסיון הורים אחרים,שביקשו שתקפל את הכביסה, או תסדר את הבית,דבר שאני מבקשת גם מהבנים שלי ,ואני מגיעה וכלום לא נעשה אלא המהפכה בעיצומה ומתחיל הויכוח שצויין למעלה,או ויכוח על שעת חזרה הביתה,או על הכנת שעורים וכו' אז מה את מצפה ממני לעשות? תני לי דוגמאות למה כוונתך ב "חוקים לא מובנים"? האם חוקי המדינה כגון אל תגנוב,אל תרצח וכו' או איסור השימוש בסם וכו'? מצפה לדוגמא והסבר

yaronxx

New member
מצטרף לשאלה.

החוקים בבית רגיל (כמעט כתבתי נורמלי) הם פשוטים, ברורים ומובנים היטב לכל ילד. השאלה, איך מביאים את הילד לקיימם ברצון או לפחות בהבנה.

yonitbrk

New member
ירון

צודק זאת השאלה בה"א הידיעה. איך גורמים להם להבין את החוקים ואת הגבולות והרי לכל משפחה יש גבולות משלה, כמו כן ידוע לי מנסיוני ומנסיונם של אחרים ,וכן מהזכרון שלי כילדה, שילדים טבעם שינסו לשבור את החוקים ולנסות למתוח את הגבולות עד כמה שאפשר או שיתמרדו לגבולות. איך אפשר להסביר להם את הטוב בדבר. במה הגבולות האלה יועילו להם גם עכשיו וגם לעתיד. הרי לא יתכן שבמשפחה כל אחד יעשה מה שבא לו ומתי שבא לו,וחלק מטבעם של הגבולות והחוקים הם להביא להתחשבות בזולת ולבנות איזו שהיא מסגרת שנקראת משפחה בה אוכלים יחד בשעות מסויימות וכמובן מתחשבים בזולת אם מישהו מבקש לאחר ומודיע על כך לאחרים,או אם מישהו מבקש להעדר מהארוחה מסיבה זו או אחרת,חוקים בה קובעים מתי מכבים אורות והולכים לישון או כמה זמן משחקים במחשב כי א. יש עוד אנשים הרוצים להשתמש בו ו- ב. יש עוד דברים לעשות חוץ ממחשב כמו שעורים לדוגמא או לעזור בבית. חלוקת מטלות בבית כדי לעזור להורים וגם כדי לפתח עצמאות וכן הלאה וכן הלאה. אז זהו הלוואי וידענו איך לעשות זאת בדרך הטובה ביותר והקלה ,ברורה לכולם.

yaronxx

New member
כל מילה נוספת מיותרת

יפה כתבת. כל עיצה יצירתית תתקבל בברכה.

cheelly33

New member
צירוף מקרים

זה מדהים אותי לקרוא את ההודעה הזאת דווקא עכשיו מפני שאני בתהליך של קריאת הספר : "השיבה אל הילדות" של ג'ון ברדשאו שעוסק בלחזור להיות הילד הפנימי שבך. הוא מדבר שם על מקרה בו ההורים נתנו תחושה לילד שהוא לא רצוי. הצצתי בכרטיס שלך וראיתי שאנחנו כמעט באותו הגיל ולכן אני ממליצה לך בחום(!!) לקרוא את הספר. הספר הוא ספר טיפולי, הוא משלב שם תרגילים להתחברות עם הילד הפנימי שבכל אחד מאיתנו- חוויה!!

yaronxx

New member
אי אפשר להבין ואי אפשר ליסלוח

הורים שאומרים לביתם חבל שנולדת הם הורסים ולא הורים. זו התעללות קשה. אני במקומך לא הייתי שוכח ולא סולח.

ירון- לא צריך להקצין..

גם כך, משפטים נוראיים כאלו נצרבים בזיכרון כמו מתחת לוהטת על העור. גם אם ננסה לשכוח, לא נוכל. אולי לא צריך לסלוח, אבל צריך לדעת, שאם נהיה עסוקים בלשמר את האנרגיה של הכעס, לא נוכל להתקדם אנחנו בחיים. צריך לדעת להתמודד. לזכור, ולהמשיך בחיים הלאה, תוך נסיון לא להיות הורים כאלו.

למעלה