שאלה חשובה....

liran b

New member
שאלה חשובה....

אני קורא פה על "שמע" וקראתי שיש איזו קבוצה משהו?? מישהו מוכן להסביר לי מה זה? כי אני מאוד לא מבין .... :)) בתודה : לירן בבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבבב

שלום לירן! ../images/Emo13.gif תשובה לשאלתך.

אתה יודע מה זה "שמע"? שמה זה מקום\ארגון מפגש לילדים ונוער לקויי שמיעה, מגיל 6 עד 21. בשמע יש קבוצות מחולקים לפי גיל, לכל קבוצת גיל יש יום מפגש בשמע משלה. בית "שמע" שאני הולכת אליו נמצא בת"א, יש גם ביתי "שמע" בטבריה, ת"א, חיפה. אולי יש עוד. "שמע" זה שמות המקומות האלו. אם אתה כבר יודע מה זה "שמע" ולא מבין את עיניין הקבוצות, אז לכל קבוצה כל שנה יש שם חדש, לרוב זה שם הרכז של הקבוצה. כל שבוע נפגשים. פרט לחגים ולחופש הגדול שבו יש קייטנה עם 2-3 קבוצות. ובפסח קבוצת החטיבה והבוגרים נוסעים לטיול פסח 3 ימים. יש 5 קבוצות גיל ב"שמע" של תל אביב: כיתה א´ עד ה´: חרשים- ימי ראשון, נראה לי. כיתה א´ עד ה´: כבדי שמיעה, שילוב אינדיבידואלי- ימי חמישי קבוצת החטיבה כיתות ו´ עד ט´: חרשים- ימי שני. קבוצת החטיבה כיתות ו´ עד ט´: כבדי שמיעה, שילוב אינדיבידואלי- ימי רביעי. קבוצת הבוגרים מכיתה י´ עד גיל 21: חרשים וכבדי שמיעה- לא ממש יודעת. אולי ראשון בערב. אבל גיליתי שכעת קבוצת הביגרים תהייה משולבת עם קבוצת החטיבה, מחוסר נערים ונערות בקבוצה. כמה מילים על שמע: שמע זה בית חם ואוהב, כל שבוע אתה כבר מחכה ליום שלך, שבו אתה סוף סוף מגיע לשמע, פוגש את חבריך הנהדרים, שמבינים אותך ואוהבים. אז אני ממליצה על בית "שמע" בחום רב. אם תרצו להתקשר או לפקסס הנה: פקס: 5712017 03 טל:9\8\7\5715656 03 רחוב פליטי הספר 30, תל אביב. באהבה
דינה החתולה

liran b

New member
אני יודע......

אני יודע מה זה שמע.. לא פעם אחת ביקרתי שם..אלה הרבה... אבל תודה על האינפורמציה... ונגיד והיה ואני רוצה לבוא לכאלה פגישות מה אני אמור לעשות?

על לא דבר, פיתרון:

או שתתקשר ותפקסס ותודיע על בואך, ותבוא, או שפשוט תקפוס, בלי להודיע, זה מותר, זה בית פתוח :) עדיף לבוא למסיבות, אז תפקסס ותשאל מתי יש. או שאל חברים

טעות שלי.

התבלבלתי בהבנת שאלתך, שאלת מה צריך לעשות כדי לבוא לכאלה פגישות קבוע, לא כן? בשביל זה בד"כ בתחילת כל שנה חדשה שולחים מכתב המודיע על תאריך הרשמה ב"שמע" בו בד"כ כל חברי הקבוצה באים, אם זו קבוצת החטיבה למשל, אז הם בוחרים חוגים ונרשמים, וזה כולל גם תשלום מסויים. ידוע לי שבקבוצת הבוגרים, שנראה לי שאתה מתאים לשם, יש דרכים אחרות. תפקסס לשמע ובקש אינפורמציה על הרשמה ל"שמע". מקווה שעזרתי, דינה

המרחפת

New member
לדינה ולירן

דינה- בקשר לקבוצה, הרבוצה של יום רביעי היא היחידה בעלת תחלופה גבוהה כל כך של מרכזים. לרוב הקבוצות יש אותו שם ואותו מרכז במשך שנים ארוכות.... בקייטנה השנה היו 11 קבוצות (ולא 2-3), והבוגרים זה בימי חמישי בערב, פעם בשבועיים עד פסח ופעם בחודש אחרי פסח. ולדעתי, אין סוכוי שהקבוצה הזו תשולב עם החטיבה. לירן- תביט בתחתית העמוד, יניב חדד השאיר הודעה בנושא "מסיבה שאסור לפספס". אם אתה רוצה לבוא, זו ההזמנה.

תודה על התיקון, אבל לא הכל תיקנת

לא הכל תיקנת נכון. שמעתי מששלושרות, ששלושתם אמרו אותו הדבר, שכנראה קבוצת הבוגרים תשתלב עם קבוצת החטיבה, אך לא לגמרי. ובקייטנות התכוונתי, שיש 2 קבוצות, כאלו החטיבה-חרשים וכבדי שמיעה ביחד, באותם פעילויות מחולקות ליותר קבוצות באותה קבוצה. והקבוצה השניה, של היסודי. ואצל הבוגרים אין קייצת, אבל יש מסיבות וכו´.

ועוד משהו את צודקת,

גם אני שמתי לב שבקבוצת החטיבה-של יום רביעי, מחליפים הכי הרבה מרכזים, בעצם, כל שנה. ובקבוצת החטיבה של שני, שזה דרור, לא החליפו כבר מספר שנים, ובקבוצות היסודי, מחליפים כל שנה שנתיים. או שלוש.

black_magic

New member
בשמע חיפה זה ממש שונה!

אצלנו אין מלא קבוצות שנקראות על שם הרכז.. כולה יש לנו: ימי ראשון ושלישי- לילדי היסודי החירשים ימי שני ורביעי- לילדי יסודי הכבדי שמיעה וימי חמישי- לכל הבוגרים מגיל החטיבה עד התיכון, חירשים וכבדי שמיעה ביחד.. וקבוצת הבוגרים, יעני אחרי התיכון, לא קשורים לשמע, אם הם רוצים, הם באים למקום אחר הנקרא בית בורלא.. וזה כל הסיפור, פשוט מאד הא? כך זה שמע חיפה..

למעלה