שאלה טובה...../images/Emo91.gif
אני מניחה שכל מעצב בשלב כלשהו ניתקל בדילמה הזו ולכן אני לגמרי מבינה אותך... המצב הוא היום שיש כמה אפשרויות"מיגון".ראשית,אתה יכול לכתוב פטנט- כמובן שזה עולה לא מעט וצריך לעשות הגנה בנלאומית,כי היום כל השווקים פתוחים לכולם... אם מדובר רק בצורה חדשה ,זה יהיה מידגם,שבנינו חבל על הכסף,כי כל שינוי קל יהווה מוצר אחר... אם יש לך משהו שאתה רוצה להציע לחברה גדולה,אתה יכול פשוט להגיע עם עו"ד ,קח איתך מישהו אפילו בתחילת דרכו,כי לחתום על סודיות,הם לא יחתמו. הסיבה לכך היא שראשית פונים אליהם הרבה אנשים עם כל מיני רעיונות...שנית,הם עוסקים בפיתוח כל הזמן ולא יחתמו לך על סודיות על משהו שאינם יודעים מהו,ואולי הם בדיוק מפתחים משהו דומה?אז זה יגביל אותם מאוד,לא כן? יחד עם זאת,לאחר שתראה את הרעיון שלך, אתה יכול להחתים אותם על הצילום של המוצר,כי ראו את האובייקט. על צעד כזה רצוי לסכם לפני תחילת השיחה. מיותר לציין שלא להשאיר אחרייך שרידים לרעיון...בכל מיקרה,אל תפחד לדבר על זה לפני חשיפת הרעיון.הם לא עושים לך טובה,הם צריכים את הרעיונות החדשים,בדיוק כפי שאתה צריך פרנסה. אם זה רעיון מבריק ,שאתה רוצה להוציא לשוק באמצעות שיתוף פעולה עם משקיע,תצטרך גם שם להיות זהיר ביותר ואם אפשר לחשוף בגדול את הרעיון ורק אח"כ להכנס לפרטים. אגב,שם,כן תוכל להשתמש בטופס סודיות. בכל מיקרה,אני ממליצה לך להתגבר על הפחדים ולשחרר את הרעיונות,כדי לא להיות מתוסכל כמו מרבית המעצבים עם המון רעיונות טובים במגירה.... בהצלחה, יפעת שגב מנהלת הפורום