תשובה לשאלה
1. מעולם לא טענתי שחוצנים עויינים לאנושות. מכל מה שהצלחתי ללמוד עד היום, אני מגיע למסקנה כי החוצנים ברוב המקרים אינם גורמים רע, למעט במקרים של חטיפות (אך לא מעבר לכך). לא נראה לי שמשהו מעין מלחמה עומדת להתחולל. נראה לי הגיוני יותר כי הם נמצאים כאן למטרות מעקב ו/או מחקר. 2. לגבי אסון התאומים יש לי הרבה מה לומר. אני ממליץ לך על הסרט התיעודי (שמן הסתם כבר ראית אותו) "9/11", וכן על סרטים תיעודיים נוספים, אשר הופקו כתוצאה מאסון התאומים. גם אם 10% מהטענות המועלות שם נכונות, אזי שהדבר פשוט מפחיד. 3. כל מה שכתוב במיתולוגיות ובספרי הקודש השונים נתפש כאמונה ולא כעובדה (למעט המאמינים, כמובן). מתן לגיטימציה ממשלתית לקיומם של חוצנים ו/או עבמי"ם, הדבר עשוי לעורר פאניקה רק בשל המחשבה כי מדובר במצבים שנגדם אין שום יכולת הגנה והרתעה. אנארכייה עשוייה להיווצר לא בגלל אנשי דת (לדעתי), אלא דוקא מכיוונם של כל אותם אנשים, אשר יגיעו למסקנה כי לממשל ולכוחות הביטחון אין למעשה שליטה אמיתית ומלאה וכי אין ביכולתם להגן על חייהם בצורה מלאה ומקיפה. די לראות את תמונות הביזה המתעורררות בארה"ב, למשל, בכל פעם שישנה איזו הפסקת חשמל או אסון טבע. מצבים אלו מאד מדאיגים את השלטונות שם. 4. כל עניין החוצנים קיים כבר משחר ההיסטורייה (מיתוסים שומריים, המהבאראטה ההודית, הכתבים הסיניים, התנ"ך וכ"ו). לכל אורך ההיסטורייה דיווחו אנשים על תקריות ועל תצפיות מוזרות, אלא שאלו באו לידי ביטוי, המוגבל עד ליכולתם של הצופים להסביר את מה שראו (מבחינה טכנולוגית). כשהנביא יחזקאל מתאר את חזיונותיו, אנו מסוגלים להניח כי הוא נתקל בחוצנים, אלא שזהו תיאור של אדם שחי לפני כ- 3000 שנים. כשהפילוסוף קיקרו מתאר את כדור הארץ מהחלל, ניתן להעלות סברה כי הוא הועלה לחללית (ראה מאמרו של חיים מזר, אשר פורסם בביטאון המרכז לחקר עבמי"ם). כך גם נכון לתאר את מעמד הר סיני, את עליית אליהו לשמיים, את המכונות המעופפות המתוארות במהבאראטה ההודית, את המיתוסים האינדיאניים וכ"ו. התיאורים היותר מודרניים על היתקלות עם מה שנראה כחוצנים, החלו בסוף המאה ה- 19 ולא בתקרית רוזוול (שאגב היא התקרית המוכרת ביותר - אך לא החשובה ביותר - ראה תקרית "סוקורו"). 5. לגבי הטענות שעבמי"ם הם נשק סודי ופיתוחים טכנולוגיים. - כל תגלית טכנולוגית ופיתוח, הופכים לממשיים תוך כדי דור אחד בלבד (בערך). כלומר, כל כלי טיס אשר מסוגל לבצע את התמרונים והפעולות שתוארו לפני כ- 60 שנים, היה חייב להיות הטכנולוגייה הקיימת לפני 40 שנים. כל מה שתואר כבדיוני בשנות השישים, הפך לטכנולוגייה קיימת בשנות השמונים (טלפונים סוללאריים, מחשבים, וכ"ד). לא יתכן מצב ובו טכנולוגיות המתוארות זה 60 שנים ונחקרות מאז, לא קיימות כיום בידי ארגונים צבאיים. במידה ועבמי"ם משנות ה- 40 היו טכנולוגיות צבאיות סודיות, הרי שהמטוסים כיום היו חייבים להיות בעלי יכולת תמרון ותנועה כמו זו של העבמי"ם הנצפים. 6. אל תשכח שכל אמונה עתיקה על שדים, פיות, גמדים, טרולים, רוחות רפאים וכ"ד, עשויה להכיל מקור אמיתי. לכל אגדה יש שמץ של אמת. יתכן ואלו היו צורות ההסבר שמצאו בני אדם למקרים לא מוסברים של התקלות עם תופעות לא מוסברות ו/או עם חוצנים. 7. יש לשים לב לעוד עובדה חשובה - לאנושות היה ידע טכנולוגי ומדעי רב ביותר לפני אלפי שנים. רובו הלך לאיבוד בשל סיבות רבות (שמירה על סודיות המידע, העברתו בעל-פה מאב לבן, מלחמות, עליית הנצרות, נפילת אימפריות וכ"ו). עד היום אין יודעים כיצד נבנו הפירמידות. עד היום אין יודעים באילו טכנולוגיות השתמשו לבניית החומות במכסיקו; הקווים בנאסקה; הפסלים באיי הפסחא; וכ"ו... יתכן וחלק ממידע זה הגיע ממקורות חוצניים, והושאל לאנושות. שאלה זו מועלית לנוכח העובדה המעניינת, כי תיאורים על מגע ישיר עם כוחות "עליונים" (קרי, אלוהים וכ"ד) קיימים עד לפני כ-2000 שנים ואז הם נעלמים. הועלתה השאלה - האם חוצנים שהו כאן בקביעות עד לפני כ-2000 שנים, ומאז החליטו לעזוב ו/או לצמצם את מעורבותם?