שאלה חשובה!

שאלה חשובה!

לאחרונה התחלתי להתאמן במכון כושר ובמסגרת המכון נערכים אימוני ספינינג. משיחות עם אנשים קיבלתי את הרושם שספינינג אינו בריא כפי שנהוג לחשוב. שאלתי היא, האם לספינינג יש מגרעות העלולות לפגוע בבריאות ויותר מכך, האם ישנו סיכון לפוריות הגבר בעקבות עיסוק בספינינג. תודה!

Tami661

New member
תשובה חשובה לא פחות!

1. הרושם שקיבלת מוטעה! אי אפשר להתרשם שספינינג "אינו בריא" ללא ביסוס רפואי ולפחות עד כמה שידוע לי, על סמך מאמרים מקצועיים ועל סמך ריבוי הרופאים שנהנים גם הם מספינינג - אין סימוכין לרושם שלך. 2. כאחת שמתאמנת שנים בספינינג ובחברת מתאמנים אף יותר ותיקים, המגרעת היחידה שמתקשרת לי לספינינג ולבריאות היא ההתמכרות המוחלטת. ספינינג זה בריא אבל להתמכר... לא חשוב למה... זה כבר עניין אחר. אבל אני תמיד בדיעה שאם כבר להתמכר, אז עדיף למשהו בריא. 3. אם יש סיכון לפוריות הגבר? לאחרונה הנושא הזה עולה שוב ושוב ל"כותרות", איני יודעת על איזה מגזר נעשו המחקרים אבל לאור העובדה שמתאמנים ומדריכי ספינינג רבים נהפכים לאבות תוך כדי עיסוקם בספורט הזה, לא נותר לי אלא להפריך שמועה זו או לחשוד שמא
...
אז לדעתי, גיל, כדאי שתשתחרר מהסטריאוטיפים תמשיך לדווש תוך הקפדה על כללי רכיבה נכונים ופשוט תן לעצמך ליהנות ולאחרים... אל תיתן לקלקל לך

עליסה מ

New member
כמו כל ספורט

כשלא עושים אותו נכון הוא פוגע. תעבוד בלי עומס, לא תדווש כמו שצריך, או תעשה מה שבראש שלך ותפגע
(שמעתי כבר על מספיק אנשים כאלו, שנדפקו להם הברכיים) . אבל אם אתה עושה הכל כמו ש"צריך" ,לא צריכות להיות בעיות

למעלה