שאלה חשובה

stassi

New member
שאלה חשובה

שלום, התחלתי לפני כחודש לעבוד במעבדת מחקר של חברה ידועה. אני עובדת עם ממסים שונים במהלך העבודה. העבודה היא בנפחים יחסית קטנים (לא נפחים כמו בייצור). העבודה נעשית במנדפים אך עדיין קיימת חשיפה. בתום יום העבודה אני יכולה לחוש בפי טעם מוזר, אני משערת כתוצאה מאדי הממסים אליהם אני נחשפת. כמו כן אני מרגישה "מועקה" בחזה. כאילו אדי החומרים נקלעו בריאותי. יתכן ואני מגזימה בגלל חששותי הרבים לבריאותי, אך אין ספק שאני חשה רגישות בדרכי הנשימה מאז התחלתי לעבוד. אותה רגישות חולפת במהלך הערב לאחר העבודה כעבור מספר שעות. אני יודעת שעושים את מירב המאמצים לשמור על בטיחות העובדים אך עדיין אני חוששת מאוד ואף שוקלת לעזוב את מקום העבודה. אילו בדיקות את ממליצה לי לעשות על מנת לבדוק ולעקוב אחר נוכחות/רמת חומרים (ממסים) בגופי? (בדיקת דם? שתן?...) ובאיזו תדירות..? אני מאוד דואגת ואשמח לקבל תשובה ולפרט יותר אם יש צורך. תודה רבה..

חשיפה לנדיפים

שלום לך: לפי מה שאת מתארת (והתאור הינו מדוייק) ישנו חומר שמגרה את דרכי הנשימה שלך אנא תפני אלינו למרכז רפואי ת"א - מכון ריאות ואלרגיה - את יכולה לפנות אלי אישית טל: 6973988 את צריכה לבצע בדיקת תפיקודי ריאות מיוחדת (תגר) ובדיקת כיח בכדי לבדוק האם החומרים שאליהם את נחשפת מזיקים לך

stassi

New member
שאלות נוספות

ראשית תודה רבה על התשובה המהירה.. אני מתגוררת בדרום, האם קיים מקום נוסף באיזור הדרום בו מבצעים את הבדיקות שהזכרת. מהם אותם בדיקת שהזכרת והאם דרושה לקראתן הכנה כלשהי או ש"פשוט " מגיעים ומבצעים אותן? שאלה נוספת היא, מהו הנזק עליו את מדברת שעלול להיווצר אם אני נחשפת או רגישה לחומר נדיף כלשהו . האם זהו נזק מצטבר או מיידי? אני מאוד מתלבטת אם לעזוב מידית את העבודה או לא. אני מעוניינת לעבוד שם עוד מספר חודשים על מנת לרכוש ניסיון והשאלה היא האם המשך עבודה של מספר חודשים נוסף תביא לנזק בלתי הפיך? אציין שאנשים רבים עובדים לצידי באותה עבודה והם לא מתלוננים באופן מיוחד, אולי "התרגלו"? שאלתי שאלות רבות ואודה לך אם אוכל לקבל תשובות נוספות.. המון תודה..

המשך בירור

לצערי הבדיקות האלו אנו מבצעים באופן ייחודי אצלינו במכון. אך זה לא מונע ממך לפנות לרופא ריאות קרוב למקום מגורים. בקשר לנזק - אם זה כפי שאת מדברת שאת רוצה לעבוד מספר חודשים אין בעיה! אל לאורך זמן הדבר לא רצוי-. בקשר לאנשים האחרים זה לא שהם התרגלו - הם פשוט לא רגישים. הרגישות הנה דבר אישי בלבד

למעלה