אני אתיימר ליעץ
למרות שאני כרגע במצב דומה- חוסר השראה,כמעט גמור... כבר כמה שבועות... אז ככה-אם יש רעיון,אבל לא יודעים מה לעשות איתו- אני אישית,מחליטה-אפילו סתם באופן שרירותי- האם אני עומדת לכתוב תסריט,סיפור קצר,או שיר. ובנוסף-אם זה ניח שיר=אני דווקא אנסה להגביל את עצמי,למוטיב מסויים-נניח,אחליט מראש שתהינה מילים שנשמעות דומה,בכל שורה.או שכל השיר יהיה דימויי חיות,וכן הלאה- רעיון כללי למוטיב בשיר.ההגבלה הזו,במקרה שלי,עוזרת לכתיבה. במקרים אחרים- לפעמים יש לי רעיון לשיר,ואני לא ממש בטוחה שהוא מספיק מפותח ופורה לשיר שלם.מה עושים? אני מתחילה לכתוב את שתי השורות הראשונות שמסתובבות בראש.(אצלי זה הרבה פעמים,אם לא תמיד אפילו-פשוט צץ בראש) מהנסיון האישי שלי- תוך כדי הכתיבה,מגיע פתאום הניסוח של שתי השורות הבאות,וכו' וכו'. ועוד דבר: שוב-זה לגביי אישית-אני לפמעים מקבלת השראה מקריאת יצירה שממש משפיעה עלי-שמישהו אחר כתב. לא-אני לא מעתיקה או משכתבת-זה כאילו פותח אצלי את הברז של הביצוע...(כאמור,לפמעים יש רעיון בערפל,והעיה היא איך להחיות אותו על הנייר). ומעבר לכל זה-אגיד לך מה שאני אומרת גם לעצמי: השראה זה לא דבר שאוזל...לכל היותר,יש קצת עיכוב באספקה של משלוח חדש, זה לא ש 'הפסיקו לייצר'... לפעמים פשוט צריך לחכות בסבלנות כמה ימים/שבועות. גם אלה שכותבים כמקצוע,יש ימים בהם הם כותבים שעות על שעות,וימים שלמים שלא מקלידים אות אחת... בהצלחה.