שאלה חשובה

שאלה חשובה

שלום למי שלא מכיר אותי קוראים לי שי וכתבתי פה כמה מהשירים שלי. כמה המון זמן לא כתבתי אני פשוט לא מצליחה, זה לא שאין לי על מה לכתוב אני פשוט יושבת מול הדף ולא מצליחה. יש לכם עצות איך אני אצליח לכתוב? תודה רבה לכול העוזרים

לדגעתי

תנסי לא לנסות
פשוט תשבי מול הדף ואל תנסי לכתוב שיר, אלא תחשבי מה מציק לך, מה היית רוצה לכתוב, על מה ועל תחשבי "אני רוצה לכתוב שיר" אולי ייצא לך סיפור, אולי משל, אולי סתם טקסט בלי קשר..אולי כלום..אבל אם תחשבי שאת רוצה משהו קונקרטי..לא ייצא הרבה ..זה צריך "לבוא מלמעלה" איזה הברקה וכו'... בהצחלה

רעיון טוב../images/Emo45.gif בד"כ שמתחילים לכתוב

פשוט בכתיבה חופשית של דברים שעוברים בראש, קופצת איזושהי השראה, המילים זורמות וזה יכול להפוך לשיר

מ ה פ כ ן

New member
תנסי...

לכתוב על זה שאין לך מה לכתוב, ובכתיבה אסוציאטיבית, מה שעולה לך לראש, פשוט תפתחי את זה ותעשי מזה סיפור קצר או שיר, מה שבא לך באותו רגע, תכתבי אולי על סדר היום שלך ותראי איך הכתיבה תופשת כיוון ובהמשך כבר לא תוכלי להפסיק. ככה זה אצלי עובד... בהצלחה...

אני אתיימר ליעץ

למרות שאני כרגע במצב דומה- חוסר השראה,כמעט גמור... כבר כמה שבועות... אז ככה-אם יש רעיון,אבל לא יודעים מה לעשות איתו- אני אישית,מחליטה-אפילו סתם באופן שרירותי- האם אני עומדת לכתוב תסריט,סיפור קצר,או שיר. ובנוסף-אם זה ניח שיר=אני דווקא אנסה להגביל את עצמי,למוטיב מסויים-נניח,אחליט מראש שתהינה מילים שנשמעות דומה,בכל שורה.או שכל השיר יהיה דימויי חיות,וכן הלאה- רעיון כללי למוטיב בשיר.ההגבלה הזו,במקרה שלי,עוזרת לכתיבה. במקרים אחרים- לפעמים יש לי רעיון לשיר,ואני לא ממש בטוחה שהוא מספיק מפותח ופורה לשיר שלם.מה עושים? אני מתחילה לכתוב את שתי השורות הראשונות שמסתובבות בראש.(אצלי זה הרבה פעמים,אם לא תמיד אפילו-פשוט צץ בראש) מהנסיון האישי שלי- תוך כדי הכתיבה,מגיע פתאום הניסוח של שתי השורות הבאות,וכו' וכו'. ועוד דבר: שוב-זה לגביי אישית-אני לפמעים מקבלת השראה מקריאת יצירה שממש משפיעה עלי-שמישהו אחר כתב. לא-אני לא מעתיקה או משכתבת-זה כאילו פותח אצלי את הברז של הביצוע...(כאמור,לפמעים יש רעיון בערפל,והעיה היא איך להחיות אותו על הנייר). ומעבר לכל זה-אגיד לך מה שאני אומרת גם לעצמי: השראה זה לא דבר שאוזל...לכל היותר,יש קצת עיכוב באספקה של משלוח חדש, זה לא ש 'הפסיקו לייצר'... לפעמים פשוט צריך לחכות בסבלנות כמה ימים/שבועות. גם אלה שכותבים כמקצוע,יש ימים בהם הם כותבים שעות על שעות,וימים שלמים שלא מקלידים אות אחת... בהצלחה.

הזכרת לי משהו

אני את היצירה הראשונה שלי כתבתי כששמעתי שיר שאני מאוד אוהב "ציירי לו לב" של הראל מויאל. אז כל פעם שאני תקוע אני משמיע או את השיר הזה או 2-3 שירים אחרים שנותנים לי השראה, ובינתיים (טפו טפו טפו) זה לא נכשל
ותמיד כתבתי משהו ..יפה או פחות יפה זה עניין אחר אבל תמיד משהו.

למעלה