שאלה חשובה

ammy

New member
שאלה חשובה

הוספתי להודעה קיימת אבל אף אחד לא מתיחס אז אני פותחת חדשה . אנחנו מנסים כמה חודשים להיכנס להריון ( כפי שכבר כתבתי) והתחילו לי טיפטופים ( בדרך כלל יש לי לפני מחזור) אבל המחזור עדיין לא הגיע נכון להיום כבר 4 ימי איחור וגם הפסיקו הטיפטופים. האם כדאי ללכת לרופא מיד או לחכות אני מודאגת ?יכול להיות שאני בכל זאת בהריון ?למישהי קרה משהו דומא ? מחכה לתשובתכם . תודה

sdratler

New member
בהצלחה

למה לך להיות במתח, תקני ערכה לבדיקה ביתית ותקבלי תשובה תוך דקה שתיים. מחזיקה לך אצבעות. תעדכני אותנו

ammy

New member
עדכון

עשיתי בדיקה(אפילו שתים) ויצאה תשובה חיובי.אני בהריון ! אני ממש מאושרת (ודואגת כמובן). ביום ראשון אלך לרופא ויש לי כמה שאלות : 1.לאיזה בדיקות הוא אמור להפנות אותי ומה הוא צריך לבדוק( החלפתי רופא ואני לא סומכת עליו ב-100%) ? 2.האם יש צורך לקחת ויטמינים בכל מקרה ואיזה ( אני כבר התחלתי עם חומצה פולית) או שהרופא מחליט ? אשמח לשמוע מכן ...

Pusik

New member
תשובה

קודם כל הוא ישלח אותך לבדיקת דם ושתן.שיהי בהצלחה ומזל טוב

ענתש

New member
בדיקות דם ושתן ?

הוא ישלח אותך בהחלט לבדיקות דם, וגם שתן, אבל חשוב להבין איזה בדיקות ולמה... כדאי לך לקרוא במאמרים של הפורום את מה שכתבה נועה על אילו בדיקות עושים בתחילת ההריון בנוסף - כדאי מאד לעשות בדיקות גנטיות (לדעתי) אם עוד לא עשית, וזה כדי לוודא שאת או בעלך לא נשאים של מחלות גנטיות העלולות לעבור לעובר. לא בטוח שהרופא יפנה אותך לעשות את הבדיקות האלו (כי הן לא בחינם, למרות שיש כמה ביטוחים משלימים שמכסים חלק). עוד על בדיקות גנטיות ובדיקות של תחילת הריון את יכולה למצוא באתר של טיפת חלב, תחת הריון --> בדיקות.

Pusik

New member
הסבר:

שתן:להיתבדות שאת בהריון.דם:מאותה סיבה+לראות מה מצבך הבריאותי.

ammy

New member
שאלה

האם אני צריכה ללכת לטיפת חלב ? מי מפנה אותי לביקות ועושה מעקב הריון ? חשבתי שהכל עושה רופא נשים .אני קצת מבולבלת .

Pusik

New member
לammy אין סיבה להיות מבולבלת.זה פשת

מעקב את עוברת גם אצל רופה(הוא שולך אותך לכל הבדיקות)וטיפת חלב...

Pusik

New member
אמשך לammy

בודק מצבך כללי(משקל,לחץ דם..)ועם רופא שכך לשלוח אותך להיזה בדיקה

ענתש

New member
לגבי מעקב הריון - הדילמות:

אפשר לעשות מעקב הריון בכמה מקומות, מה שמעקב הריון כולל זה בדיקות משקל, לחץ דם ובדיקת שתן (בודקים שאין חלבון בשתן, דם בשתן וכו´) בכל פעם, התדירות היא פעם בחודש, והחל מחודש שמיני - פעם בשבועיים. כמו כן במהלךל מעקב ההריון תקבלי הפניות לבדיקות שיש לעשות במועדים שונים כמו -סקירה מוקדמת, חלבון עוברי, העמסת סוכר, סקירה מאוחרת וכו´. את המעקב עצמו אפשר לעשות במקומות הבאים (ואני מפרטת יתרונות וחסרונות, לדעתי לפחות): 1. טיפת חלב: תמורת אגרה חד פעמית של 270 ש"ח (נדמה לי) את יכולה לעשות מעקב הריון בטיפת חלב של משרד הבריאות (אל תתבלבלי עם טיפת חלב של קופת החולים שלך, שנועדה לחיסונים וכו´, אחרי שהילד נולד, אם את בוחרת לא ללכת לטיפת חלב של משרד הבריאות). היתרונות הם שעוד לא ניתקלתי באנשים לא נחמדים בטיפת חלב, האחיות תמיד נחמדות, ותמיד זמינות לשאול שאלות ויש להן המון סבלנות ורצון לעזור. החסרון הגדול - חוסר תקציב. אין להם אולטרסאונד, אין מוניטור לפעמים אין אפילו מקום לעשות בדיקה רגילה. הרופא שעובד בטיפת חלב, עם כל הרצון הטוב, לא יוכל לעזור לך בכלום אם מתעוררת בעיה כמו כאבי בטן למשל... כמו כן הרופא שעובד שם עובד מספר ימים מסויים בשבוע ואם הוא לא שם - אין את מי לשאול, רק את האחות. אם את צירכה את הרופא דחוף - את בבעיה. 2. הרופא/ה שלך בקופת החולים: אם יש לך רופא טוב אז האחות של קופ"ח עושה לך את בדיקות הלחץ דם משקל וכו´. הרופא של קופ"ח יעשה את המעקב. זה יתרון מאד גדול כי כל הפניה שלו אפשר לקבוע איתה תור לבדיקה מייד (לעומת הפניה של טיפת חלב שלא תמיד נחשבת, לכן צריך להחליף אותה בהפניה מהרופא שלך, זה קצת טירטור). כמו כן הוא מקבל את התוצאות של הבדיקות במחשב (שוב, חוסך לך את הזמן של להוציא את תוצאות הבדיקות ולהביא לרופא) וברוב המקומות לרופא יש גם אולטרסאונד, שהוא מבצע בכל פגישה כדי לראות שהכל בסדר. (ממש קצר - כמה דקות, אבל נורא מרגיע). בנוסף - אם יש בעיה דחופה והרופא לא זמין אז אפשר לגשת לרופא אחר בקופה והרופא שלך יראה אחר כך את התעוד של הפגישה בתיק שלך. החסרון: ברוב המקומות (תלוי גם בקופה) קשה להשיג תור לרופא טוב, וקופות החולים מאד לא נחמדות במצבי חירום - אני חיכיתי עם התכווצויות איומות בבטן (שבסוף היו תוצאה של דלקת בדרכי השתן העליונות) שעתיים (!!!) בתור לרופאה בלי שיאפשרו לי לנסוע לחדר מיון. אגב - המסקנה שלי ממצב כזה אם זה קורה למישהי - לנסוע לחדר מיון ולעזאזל עם 500 שקל שזה יעלה לי אם לא ירצו לתת לי אחר כך התחייבות. 3. רופא פרטי - האופציה היקרה ביותר אבל גם בעלת הכי הרבה יתרונות. הרופא הפרטי, שאת משלמת לו משהו בן 300-500 שקלים לפגישה (תלוי מי הרופא) מחוייב לך בכל שעות היממה - לא שהייתי ממליצה להתקשר אליו בשתיים בלילה אם את לא מצליחה לישון
אבל במקרה חירום הוא תמיד יענה לך ויטפל בך. ככה זה במדינה הזו למי שיש כסף. גם פה יש קצת חסרונות - בעיקר ששוב צריך "לרוץ" אחרי הבדיקות ולפעמים להחליף את ההפניה שלו בהפניה של רופא מהקופה... אבל זה פחות נורא. נדמה לי שאלו כל האפשרויות. אפשר גם לעשות שילובים - מעקב אחות בטיפת חלב עם מעקב רופא של קופ"ח וכו´... ואגב, אם לא מוצא חן בעינייך מה שבחרת, להחליף רופא באמצע זה ממש לא סיפור (אני עשיתי את זה אחרי שהבנתי שהרופאה של טיפת חלב, שבאמת מקסימה ונחמדה, לא יכולה לעזור לי בכלל בעיתות מצוקה. אז עברתי לאופציה 2 - קופ"ח. ועכשיו אני מרוצה כי יש לי שוב רופאה מקסימה). מצטערת שיצא כל כך ארוך... בהצלחה.

ammy

New member
תודה רבה

באמת הסברת לי את כל האופציות , בנתיים אני אלך על אופציה של רופא מקופת חולים מקווה שהוא יהיה בסדר אני מחליפה רופא כי אצל הרופאה שהלכתי עליה(והיא באמת טובה) צריך להזמין תור חודשיים מראש וזה לא מתאים לי בכלל. תודה רבה לך , עזרת מאוד !

למעלה