לגבי מעקב הריון - הדילמות:
אפשר לעשות מעקב הריון בכמה מקומות, מה שמעקב הריון כולל זה בדיקות משקל, לחץ דם ובדיקת שתן (בודקים שאין חלבון בשתן, דם בשתן וכו´) בכל פעם, התדירות היא פעם בחודש, והחל מחודש שמיני - פעם בשבועיים. כמו כן במהלךל מעקב ההריון תקבלי הפניות לבדיקות שיש לעשות במועדים שונים כמו -סקירה מוקדמת, חלבון עוברי, העמסת סוכר, סקירה מאוחרת וכו´. את המעקב עצמו אפשר לעשות במקומות הבאים (ואני מפרטת יתרונות וחסרונות, לדעתי לפחות): 1. טיפת חלב: תמורת אגרה חד פעמית של 270 ש"ח (נדמה לי) את יכולה לעשות מעקב הריון בטיפת חלב של משרד הבריאות (אל תתבלבלי עם טיפת חלב של קופת החולים שלך, שנועדה לחיסונים וכו´, אחרי שהילד נולד, אם את בוחרת לא ללכת לטיפת חלב של משרד הבריאות). היתרונות הם שעוד לא ניתקלתי באנשים לא נחמדים בטיפת חלב, האחיות תמיד נחמדות, ותמיד זמינות לשאול שאלות ויש להן המון סבלנות ורצון לעזור. החסרון הגדול - חוסר תקציב. אין להם אולטרסאונד, אין מוניטור לפעמים אין אפילו מקום לעשות בדיקה רגילה. הרופא שעובד בטיפת חלב, עם כל הרצון הטוב, לא יוכל לעזור לך בכלום אם מתעוררת בעיה כמו כאבי בטן למשל... כמו כן הרופא שעובד שם עובד מספר ימים מסויים בשבוע ואם הוא לא שם - אין את מי לשאול, רק את האחות. אם את צירכה את הרופא דחוף - את בבעיה. 2. הרופא/ה שלך בקופת החולים: אם יש לך רופא טוב אז האחות של קופ"ח עושה לך את בדיקות הלחץ דם משקל וכו´. הרופא של קופ"ח יעשה את המעקב. זה יתרון מאד גדול כי כל הפניה שלו אפשר לקבוע איתה תור לבדיקה מייד (לעומת הפניה של טיפת חלב שלא תמיד נחשבת, לכן צריך להחליף אותה בהפניה מהרופא שלך, זה קצת טירטור). כמו כן הוא מקבל את התוצאות של הבדיקות במחשב (שוב, חוסך לך את הזמן של להוציא את תוצאות הבדיקות ולהביא לרופא) וברוב המקומות לרופא יש גם אולטרסאונד, שהוא מבצע בכל פגישה כדי לראות שהכל בסדר. (ממש קצר - כמה דקות, אבל נורא מרגיע). בנוסף - אם יש בעיה דחופה והרופא לא זמין אז אפשר לגשת לרופא אחר בקופה והרופא שלך יראה אחר כך את התעוד של הפגישה בתיק שלך. החסרון: ברוב המקומות (תלוי גם בקופה) קשה להשיג תור לרופא טוב, וקופות החולים מאד לא נחמדות במצבי חירום - אני חיכיתי עם התכווצויות איומות בבטן (שבסוף היו תוצאה של דלקת בדרכי השתן העליונות) שעתיים (!!!) בתור לרופאה בלי שיאפשרו לי לנסוע לחדר מיון. אגב - המסקנה שלי ממצב כזה אם זה קורה למישהי - לנסוע לחדר מיון ולעזאזל עם 500 שקל שזה יעלה לי אם לא ירצו לתת לי אחר כך התחייבות. 3. רופא פרטי - האופציה היקרה ביותר אבל גם בעלת הכי הרבה יתרונות. הרופא הפרטי, שאת משלמת לו משהו בן 300-500 שקלים לפגישה (תלוי מי הרופא) מחוייב לך בכל שעות היממה - לא שהייתי ממליצה להתקשר אליו בשתיים בלילה אם את לא מצליחה לישון
אבל במקרה חירום הוא תמיד יענה לך ויטפל בך. ככה זה במדינה הזו למי שיש כסף. גם פה יש קצת חסרונות - בעיקר ששוב צריך "לרוץ" אחרי הבדיקות ולפעמים להחליף את ההפניה שלו בהפניה של רופא מהקופה... אבל זה פחות נורא. נדמה לי שאלו כל האפשרויות. אפשר גם לעשות שילובים - מעקב אחות בטיפת חלב עם מעקב רופא של קופ"ח וכו´... ואגב, אם לא מוצא חן בעינייך מה שבחרת, להחליף רופא באמצע זה ממש לא סיפור (אני עשיתי את זה אחרי שהבנתי שהרופאה של טיפת חלב, שבאמת מקסימה ונחמדה, לא יכולה לעזור לי בכלל בעיתות מצוקה. אז עברתי לאופציה 2 - קופ"ח. ועכשיו אני מרוצה כי יש לי שוב רופאה מקסימה). מצטערת שיצא כל כך ארוך... בהצלחה.