שאלה חשובה

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום -עיתונאית

שלום רב, זו שאלה שרבים שואלים אותה האם זה גנטי? ראשית כדי לדעת אם אלצהיימר הוא גנטי יש לעשות בדיקה גנטית. כאשר מדובר באלצהיימר גנטי מדובר בחולים צעירים בגיל 40 (פלוס מינוס) בעלי גן אפו E4 לקוי.כמובן שלצערנו אין תרופה היכולה למנוע את זה. רק בניתוח ביופסיה לאחר המוות ניתן לדעת אם החולה באמת סבל מאלצהיימר. בוודאי שלא כל אלצהיימר הוא גנטי. מחקרים מוכיחים היום שמחסור בויטמים B12 ,דיכאון, השמנת יתר עלולים לגרום לאלצהיימר.כלומר כאן כבר יש יכולת של האדם לשלוט במצב. אני מקווה שבמהרה תמצא תרופה לחולי אלצהיימר. כל טוב, זהבה שחם

justme007

New member
אני קראתי שזה בהחלט תורשתי

בגלל זה מאז שאמא חלתה שיניתי את עצמי בהרבה דברים, למדתי שחיים רק פעם אחת ואי אפשר לדעת מה יהיה מחר. המחלה היא תורשתית אבל נראה לי ש 1:1000 אם לא יותר, אבל אין לי ממש את הנתונים וזה לא ממש הוכח מדעית. אני מכירה לפחות אדם או שניים שההורה שלו חלה באלצהיימר והבן או הבת טיפלו בהורה והגיע היום שגם הם חלו. בגלל זה היום יש טיפולים מקדימים לילדים שההורים שלהם חולי אלצהיימר, טיפולים שמונעים. נקווה כבר שימצאו תרופה למחלה הנוראית הזו כי אפילו אם היא לא תורשתית היא יכולה לגרור איתה את כל מי שנמצא מסביב לחיים מאוד עצובים.

zs1957

New member
אפשר לעשות בדיקה גנטית

ולבדוק אם את נשאית של הגן? האם זה רצוי? זה אינדיוידואלי.אני לא עושה בדיק גנטית. אני אוכלת ירקות פירות בשר, עוסקת בספורט, עושה תשבצים וסודוקו,שמחה בחלקי ונהנית מכל רגע מהחיים. זהבה שחם

למעלה