שאלה חשובה

הילולה18

New member
שאלה חשובה

האם פיזיוטרפייה ותרגול עצמי בבית יכול לעזור לי לצאת ממצב שקשה לי לעמוד וללכת ? אני חייבת לחזור לעצמי , הייתי עושה ספינינג :) אני מאוד מיואשת ...

בהחלט כן הילולה.אני עשיתי שנה

פיזיותרפיה אחרי ההתקף הראשון ו7 חודשים אחרי השני.כמובן הרבה תירגולים בבית.זה משפר בהמון.הגוף מתחזק,לומד ליצב את עצמו ולהגמיש את עצמו. עד היום אני עושה בבית תירגולים עצמיים. לא מבינה אותך,למה לא התחלת מיד בסוף הקורס? זה מחלים אותך לחלוטין או כמעט לחלוטין (במצבי אחרי כ 10 התקפים). זה הרבה יותר מחשוב.גם פתרון הרבה יותר טוב מלהיות מיואש. תתחילי ולאט לאט תרגישי שהכל משתפר. בריאות ורק טוב

x פ ר ת

New member
לפעמים.

לא "בוודאי" ולא "בהחלט כן". יש התקפים (וזאת אם מצבך נגרם מהתקף, לא ציינת מהו מהלך המחלה שלך) שכשהם מסתיימים, פיזיו' ותרגול עצמי בבית עוזרים לשמור על תפקוד השריר שהיה מעורב בהתקף... ויש התקפים שמשאירים נזקים מהסוג שהפיזיו', עם כל הרצון הטוב, לא תוכל לתקן או תתקן רק במעט... אבל תועיל מבחינות אחרות (תחושתיוֹת - כמו ספאסטיוּת למשל... וגם רגשיוֹת). כך שהייתי נזהרת מלקבוע שזו פעילות "שתחלים" אותך אבל אין ספק שהיא מומלצת.

תגובה

באופן עקרוני התשובה חיובית, אך יש לקבל יעוץ פרטני בהתאם לסוג הבעיות הנוירולוגיות.

xלה קxרי

New member
עוד כמה מילים על פיזיוטרפיה:

חשוב לקבל ייעוץ מקצועי. לא ציינת היכן את מטופלת, אבל מניסיוני, לא לכל פיזיוטרפיסט/ית יש את הכלים המקצועיים על מנת להבין את מהות הבעיות ואת אופן הטיפול בהן. יש אנשי מקצוע רבים שמעולם לא נתקלו בטרשת נפוצה ובתוצאותיה, ואין להם מושג בשיקום נוירולוגי. מקווה שבמקום שאת מטופלת יש את הידע ואת המיומנות המקצועית. תרגול עצמי בבית על פי ההנחיות שניתנו על ידי אנשי המקצוע הנכונים יכול להוסיף על המינון הנמוך יחסית של פיזיוטרפיה, שמכסות קופות החולים. לסיום: לצערי הרב אין ניסים, ולא כל תהליך שיקום מלווה בתעודת ביטוח. יש בני מזל שהנזק שנגרם להם מאפשר להשיג תוצאות משמעותיות מאוד, ויש מצבים בהם ניתן להשיג שיפור מסוים, חלקי, או אולי רק הקלה. בכל מקרה, חשוב להמשיך ולתרגל, על פי מידת היכולת, כדי לשמור על מקסימום מסת שרירים. בנוסף, לתרגול קבוע יש פוטנציאל לשיפור מצב הרוח והמוטיבציה.

למעלה