שאלה חשובה!

שאלה חשובה!

אני מעוניינת לעשות את הבחינה הפסיכומטרית, אבל יש לי בעיה: בחלקים של העברית והאנגלית אני בטוחה שאצליח ואפילו מאוד, אבל מתמטיקה היא החולשה שלי. אנחנו מדברים כאן על בורות מוחלטת בתחום. האם שווה לי בכלל לגשת לבחינה, כשאני יודעת שנושא המתמטיקה יכול להרוס לי את הציון הכללי? או שפשוט מדובר בצמצום אפשרויות הלמידה שלי? אני מתכננת להרשם לאוניברסיטה ע"מ ללמוד מקצועות הומניים בלבד. האם ציון גבוה בתחום העברית יכול בכל זאת לתרום לקבלתי ללימודים כאלו? אשמח לקבל תשובות ממביני דבר. רחלי

Jane_Lame

New member
תשובה

האוניברסיטאות לא לוקחות בחשבון את הציון המילולי שלך לחוד. הציון היחיד שמקבל משמעות כשלעצמו הוא ציון האנגלית, על מנת לקבוע כמה סמסטרים תצטרכי ללמוד אנגלית(אפס עד ארבע). השאר נכללים בשקלול של הציון הפסיכומטרי כולו. קחי בחשבון שמתמטיקה היא 40% מהציון, ואנג´+מילולית הם 60%. שווה לוותר כל כך מהר? אם את מתכוונת ללמוד בין כה וכה מקצוע הומני, ייתכן שאת לא זקוקה לפסיכומטרי בכלל (תלוי איזה). בררי מהן דרישות הקבלה לחוגים שאת מעוניינת בהם קודם. גם אם דרוש פסיכי, הציון המבוקש יהיה יותר נמוך. אני לא חושבת שאפשר להמנע ממתמטיקה באופן טוטאלי. גם תלמידים במגמת מדעי החברה לומדים קורסים בסטטיסטיקה,למשל.

תשמעי...

גם אצלי החלק הכמותי היווה בעיה, וידעתי את זה עוד לפני שהתחלתי את הקורס. אבל מה שאת צריכה לזכור זה שכל המתמטיקה בחלק הכמותי היא ברמה מאוד בסיסית, אין שם שום דבר ברמות גבוהות, וכל מה שצריך הוא להתאמן על סוגי השאלות ועל פתירה מהירה בלי עזרת מחשבון. זהו, באמת. חוץ מזה, בקורס גם מלמדים אותך לפתור כל מיני שאלות בלי ידע מתמטי בכלל, כך ששווה לך להשקיע ואת תראי תוצאות. מאה אחוז. אני, למשל, כשהתחלתי את הקורס פתרתי פחות מחמישים אחוז מהשאלות בפרק הזה, ובמבחן הפסיכומטרי עצמו עניתי על מעל שמונים אחוז. תסתכלי על זה ככה, תשקיעי בעיקר בפרק הזה, ויהיה טוב...

למעלה