שאלה חשובה

shunshun

New member
שאלה חשובה

שלום לכולם:) ולכולן :) אני התחלתי לעשות יוגה לפני חודש וחצי...העניין הוא שלפני כמה ימים הייתי מעורבת בתאונת דרכים וכרגע אני סובלת מכאבים בגב השאלה היא האם שיעורי יוגה במצב כזה יכולים להועיל או להזיק? אשמח לתשובות והארות. תודה מראש שני:)

בפירוש לא!!!!

לפחות לא עד שתקבלי אישור רפואי על כך. באם יותר לך, חפשי מורים ליוגה תרפיה! הרבה בריאות!!!

shunshun

New member
תודה ../images/Emo13.gif

הסימני קריאה בהחלט הבאירו את העניין:)

יוגי בר

New member
מנוחה, מנוחה מנוחה מנוחה מנוחה מנוחה מנוחה מנ

היי שני אז ככה: 1. עקרון המנוחה הרבה מנוחה. תני לגוף להתאושש. הוא ספג טראומה והוא חייב לנוח! 2. למה המנוחה דרושה? היא דרושה כדי לתת למערכת העצבית להתאזן ולהתחיל לשקם את עצמה. 3. איך נחים נכון? הנה תרגלי פרקטי אחד בזמן המנוחה. ברגליים מורמות כך שהשוקיים נחות על מושב כסא והגב נח פרקדן על מצע קשה נסי להכניס את הבטן פנימה בנשיפה ולהחזיק אותה מכונסת פנימה. את מיישרת את העיקול התחתון של הגב (מעיין יישור גב התומך בגב התחתון השאיפה והנשיפה הינן איטיות ומכוונות אל החלק העליון- החזה. השתדלי בימים הראשונים לא להניע את הצוואר בתנועות חדות. יציאה מהמצב הזה. הורדת רגליים בעדינות ממושב הכסא. פנייה לצד ימין עם כל הגוף וקימה איטית מאוד למצב ישיבה בעזרת הידיים. להזדקפות- התייצבי על הברכיים שלחי רגל אחת קדימה והשעני על כף הרגל שתומכת ברצפה והברך כפופה ב- 90 מעלות. בעזרת תמיכת הידיים בברך זקפי עצמך לאט לאט בגב ישר ככל האפשר. 4. סבלנות מאוד חשובה. הגוף והנפש יתאוששו ואת תחזרי לתרגול מוצלח. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה