שאלה חשובה....

bercko21

New member
שאלה חשובה....

יש אפשרות להריץ תוכנות שבמקור לWINDOWS על גבי לינוס 7.2 של REDHAT? כולל משחקים שצריכים DIRECTX?

beitar

New member
כדי שלא לתת לך ציפיות יתר.

התשובה בעיקרון היא לא. לא נכנס על מתי כן אפשר ואיך, כי התשובה העקרונית היא לא ! אם אתה רוצה להתקין לינוקס כדי להריץ עליו משחקים של חלונות, אזי אולי אל תתקין בכלל !

beitar

New member
נו באמת...

אתה מצפה שיהיה אפשר להסביר לך את זה על בלי שיהיה לך ראד האט עובד ? בלי שתדע מה זה אומר לינוקס ? איך זה נראה בכלל ? אם יש לך סבלנות רצון וזמן, תכנס למים העמוקים... בהתחלה כלום לא יעבוד לך בצורה משביעת רצון, אט אט המצב יישתפר... הכל בהתאם לרצינות ולרצון שלך ללמוד משהו חדש מרתק מעניין ומאתגר, אבל לעיתים קשה להבנה, מסובך ולא טריוויאלי. אם לא, וותר על הרעיון.

הראל

New member
אם אתה רוצה עברית

אם אתה רוצה לראות עברית, רצוי שתתקים mandrake 8.1 אם אתה רוצה גם לכתוב עברית. רצוי שתחכה כמה חדשים. אזי יגיע ה- Mandrake החדש כנראה יכלול גם את ה- kde-3, ובמערכת זו אנחנו מקוים שהעברית תהיה מובנית.

הראל

New member
מעטה גרפי, או GUI ../images/Emo101.gif

איני יודע מה גילך ומהו נסיונך במחשבים. אך אני מניח שכבר נתקלת במערכת שעובדת בצורה "טקסטואלית". ללא עכבר וללא איקונים נחמדים. בקיצור ללא חלונות. למעשה, מתחת לכל מערכת קיימת "המערכת האמיתית" שהיא "טקסטואלית". יש מערכות שבהן היא "מוחבאת" יותר טוב, ויש שפחות. עם השנים נוצרו כל מיני מערכות "חלוניות" כי להקל על המשתמש. אתה בוודאי מכיר את מערכת המקינטוש (או לפחות ראית אותה פעם). אתה בוודאי מכיר את מערכות החלונות השונות של "מיקרוספט" החל ב- 2 ו- 3.x שהיו דומות. דרך ה- Win95-98-me ה- Win-2000 ועכשיו ה- XP ב- Linux מעצם היותו "קוד פתוח" וחופשי לפיתוחים שונים. יוצרו כמה "מעטים גרפיים" שונים. ע"י חברות שונות שאני לא יודע ממה בדיוק הן מתפרנסות (שהרי אתה יכול להוריד את זה חפשי מהאינטרנט) שני "המעטים" הפופולריים ביותר הן ה- GNOME וה- KDE. ה- GNOME הוא הוותיק שבין השניים וה- KDE הוא החדש והמעוצב שביניהם. עכשיו בענין העברית ב- LINUX - בזמנו, כאשר העברית היתה צרובה בכרטיס המסך, ניתן היה לראות עברית, בתנאי כמובן שהכנסת סקריפט מסוים שהעלה את העברית מכרטיס המסך. ואז ראית עברית גם במסך טקסטואלי רגיל (לא חלונאי). עם השנים, בעקבות עליית המערכות "החלונאיות" הפסיקו לצרוב עברית בתוך כרטיס המסך. משום שהעברית "החלונאית" היא גראפית ולא ממש ASCI. (אני מקווה שאתה מבין על מה אני מדבר). בשנים האחרונות, עם הופעת המערכות ה"חלונאיות" השונות בלינוקס. לא ניתן היה לראות או לכתוב עברית בלינוקס. אלא אם השתדלת מאד, והיית מומחה. וגם אז זה היה בערבון מוגבל מאד. בלינוקס קיימת שפת תכנות שנקראת QT. שפה זו אתה יכול להשוות ל- VisualC. גרסה 3 של שפה זו תומכת בעברית וב- BIDI (כלומר דו-כיווני). מערכת ה- KDE בנויה על בסיס ה- QT. ולכן הגרסה הבאה של ה- KDE שתהיה בנויה על בסיס גרסה 3 של ה- QT אמורה לתמוך בעברית. כמובן שזה לא כל כך פשוט, והרבה חבר´ה טובים יושבים ימים ולילות פה בארץ כדי שהעסק באמת יעבוד כמו שצריך (בהתנדבות !) כששמעו ב- GNOME שה- KDE יעבוד גם בעברית. התחילו גם הם לפתח בכיוון. ועכשיו תוכל להבין את ההתרגשות הרבה הפוקדת את חובבי הלינוקס בארץ. בהצלחה

למעלה