שאלה חשובה

שאלה חשובה

שלום, יש לי שאלה ומכל נושאי הפורמים שיש כאן נראה לי שלכאן הכי מתאים לפנות. אז ככה , רציתי לשאול אם יש אפשרות שאם נגיד בגלגול הקודם שלי הייתי ילדה מוכה בבית , האם זה יכול להשפיע עלי גם היום ? לא במובן המעשי כאלו שדברים יחזרו על עצמם אלא במובן הרגשי. אני בת 14 וכמו כל נערה אני רבה עם ההורים שלי לא מעט , לפני כמה ימים אמא שלי נתנה לי סטירה ואני די איבדתי את השפיות אני יודעת שיכול להיות שזה סתם מעצבן אותי כמו כל אחד.. אבל אני ממש הרגשתי מוזר , מן מתפוצצת .. אני חלמתי שאמא שלי חותחת אותי והתעוררתי מפחד. בבית שלי אין שום סוג של אלימות ובפעם הזאת לפני כמה ימים שאימי נתנה לי סטירה זה היה לאחר כמה שנים טובות מאז שהייתי ממש ילדה קטנה שזה קרה. לא הייתי פונה לעצה באינטרנט אם לא הייתי חושבת שבאמת יש לי איזו בעיה ואני באמת חושבת שמשהו מהעבר שלי (משהו שממש לא זכור לי כי בחיים לא היה אצלי מקרה אלים בבית) שמשפיע עלי ממש קשה ועבר כמה זמן מאז ואני עדיין לא רגועה. תודה לכל מי שיכול לענות לי.

rob roy

New member
אולי תסכימי להסביר קצת?

מה היו הנסיבות שקיבלת סטירה כשהיית ממש ילדה קטנה? בנוסף לאפשרות של גלגול קודם, יש גם אפשרות של הדחקה. בהדחקה, לפעמים מרגישים שהמצב מוכר או שמגיבים בצורה חריפה, אך לא זוכרים פגיעה או התעללות. ובנוסף לכאן, אולי תקבלי תשובות גם בפורום נפגעות תקיפה.

קולפילד

New member
אולי

אני בדרך כלל מחפש תשובות קרובות יותר. אני לא ממש יודע מספיק ולא ממש הבנתי את המשפט שעבר זמן רב מאז שהיית ממש קטנה. יכול להיות שאת מגיבה באופן שהפנמת שראוי להגיב. לאלימות ראוי להגיב בשאט נפש. יכול להיות שזה ענין של טראומה שעולה מילדות, לאו דווקא אלימות כלפיך, אפילו שחשבת שראית מישהו שההורה שלו מכאיב לו לא הבנת למה ושמחת שלך זה לא קורה. אני הייתי הולך עם ההסבר הראשון. בניסיויים של פרויד הוא הראה שניתן להדריך אנשים להאמין בבטחון שהם ראו משהו שלא היה באמת ובכך הסביר שיש אפילו (במקרים קיצוניים) אנשים שיעידו באמונה שלימה שהם עברו התעללות בילדותם. מחשבה שנובעת מהדרכה עצמית לא מודעת של מחשבות. ככל הנראה היית באותו הרגע במצב נפיץ.

למעלה