שאלה חשובה !!!!!!

אסף6

New member
שאלה חשובה !!!!!!

חזרתי עכשיו עם הלהקה שלי מהופעה , ולפני ההופעה ישבנו כל חברי הלהקה ודיברנו וכל זה .. ואחד מחברי הלהקה טען שבנים שרים יותר גבוה מבנות .. הוא אמר שכשמישהי שרה בטון ממש גבוה היא מתאמצת ואצל בנים הקול הגבוה הזה הוא בעצם בנמוכים .. כלומר שמי ששר באס שווה ערך בגובה שלו לסופרן רק בטונים נמוכים יותר .. ואז החל ויכוח גדול בלהקה , הזמרת בלהקה שלנו ששרה סופרן התחילה לשיר לו קולות ראש כדי להראות לו שהיא שרה יותר גבוה ממנו אבל הוא הראה לה שהוא מצליח לשיר את אותם הטונים והכלל .. ואז היינו חייבים לעלות לבמה והויכוח נקטע כאן .. אז מה נכון ?? בנים שרים יותר גבוה מבנות ?? מה ההסבר ??

אבי טבח

New member
תשובה

מבלי להתפלסף יותר מידי . בנות שרות יותר גבוה מבנים מכיוון שככה בנויה המע' הפיזיולגית שלנו . ואגב בנים ששרים גבוה מעבר למצופה לרוב מתאמצים עבור זה . גם אם כלפי חוץ ינסו להביע את ההפך .

יש עניין של המתח של הקול...

באופן טבעי, בנות יכולות לשיר צלילים גבוהים יותר מגברים. אך גבר שישיר צליל שבשבילו הוא גבוה לעומת בת שתשיר צליל שבשבילה הוא נמוך, ישמע גבוה יותר ממנה למרות שלמעשה יתכן וזה כלל לא כך. הסיבה היא שכאשר אנו שרים גבוה נוצר מתח בקול שלנו. אם תתן לבאס לשיר רה ראשון (מעל לדו האמצעי), ולסופרן לשיר מי ראשון, הבאס ישמע כאילו הוא שר מעל לסופרן...למרות שהוא טון מתחתיה.

TheMo

New member
../images/Emo45.gif

זה ממש EQ פנימי

SHEX

New member
הבדלי אוקטבות../images/Emo95.gif

לא יודע אם הבנתי אותך נכון, אבל אם כן, אז נראה לי שהזמרת והזמר שרו את אותם התווים אבל לא באותה האוקטבה. הצלילים בנויים במעגל שנקרא אוקטבות. כמו שכל ילד יודע לשיר - דו רה מי פה סול לה סי וחזרה לדו. כשאתה שר דו ראשון ודו שני זה נשמע אותו צליל, אבל לא באותו גובה, לכן גם אם הסופרנית שרה את אותו צליל כמו שהבחור שר, אבל כמו שהגדרת את זה "בטונים נמכוים/גבוהים", היא עדיין שרה יותר גבוה ממנו. אמנם את אותו תו, אבל במספר אוקטבות גבוה יותר.

dombi7

New member
הסיבה יכולה להיות גם

בגלל שהוא שר בפלצט (צלילי ראש) זה היה נשמע גבוה, כי הקול הזה הוא דק ונשמע כאילו הוא עולה גבוה. אבל כדי להיות בטוח מי יותר גבוה, הייתם צריכים לעשות את זה מול מקלדת. ותאמין לי שהקול של הבחור לא עלה כזה גבוה. (אלא אם כן הזמרת שלכם היא לא ממש סופרנית...)

אסף6

New member
היא ניצחה אותו חחחחחח תקשיבו ..

עשינו צלילים וניסינו לחזור אחריהם ואז הוא כבר הגיע לתווים שהיא הצליחה והוא לא ובסוף היא גם שרה לו בקולות ראש והוא בכלל התעלף חחחחחח היא הכי סופרנית שיש ..

למעלה