שאלה חשובה !

nOway1

New member
שאלה חשובה !

אני ייתום מאבא ... ייתום צה"ל .. בן 18,11 השאלה היא : מה הם הזכויות של הייתום ! עד היום הזה לא יודע מה מגיע לי מה לא ... אני פטור מהצבא על פי החוק ..! באיזה דברים מגיע לי הנחות ... מי ממן לי את הלימודים ..וכו' תודה רבה לכל מי שעוזר לי להבין ולדעת מה הזכויות שלי

שלום וברוך הבא

לגבי זכויות והטבות הדברים שעולים בראשי שיעניינו בחור בגילך לדעתי הם: החזרים על שיעורי נהיגה החזרים על קורס הכנה לבחינה הפסיכומטרית החזרים על תשלומי שכר לימוד (שאלת על לימודים, אפשר גם סיוע בפתיחת עסק או הכשרה מקצועית) במוסדות השכלה גבוהה מוכרים דמי קיום בזמן הלימודים במידה ואינך עובד (נדמה לי שגם בזמן המכינה אם תלמד במכינה) מענק לרכישת ספרים פעם בשנה בזמן הלימודים פרטים במילון המונחים, השאלות הנפוצות והמאמרים של הפורום (השורה הכחולה למעלה) וכמובן בחוברת הזכויות שמשרד הבטחון מפיץ. נשמח לענות על שאלות ספציפיות ובכלל להכיר אותך

nOway1

New member
שלום לך !

שמי ג'ורג' ייתןם מאבא ... כבד עברו 10 שנים מאז שנפטר "1997" אני בן 18 אני סטודנט לומד "עיצוב גרפי ותקשורת חזותית " אני צייר ו צלם .. ו זו .. המשרד עוזר ךי במימון שכר הלימוד ... אבל הבעייה היא שלא רוצים לעזור לי מלקנות את החומרי הלימוד כמו למשל אני צריך מצלמה טובה ... ו אין לי .. ו זה מקשה עליי "מבחינת הציון " אני פטור מהצבא .... יש עוד בעייה אני גר בצפון "נהרייה " קשה לי מאוד להדיע ל חיפה ל "ויצו " אין לי כסף לנסוע כל יום ברכבת ! או בשירות אין לי מושג מה לעשות ... "נמאס לך ממני "

zeev2007

New member
שלום ג'ורג. נשמע שהמצב לא פשוט. הבהרות:

אני מבין מדבריך שהתחלת ללמוד במוסד מוכר מטעם אגף השיקום ואתה מקבל החזרים ומימון ללימודיך. מכיון שהתחלת ללמוד לפני גיל 20 אינך זכאי לקבל דמי מחיה בס"כ 2000 ש"ח לחודש (וסביר להניח שזה היה עוזר במימון חומרי הלימוד והמצלמה). רק כשתהיה בגיל 20 אתה תהיה זכאי לקבל את דמי המחיה- במידה ולימודיך ימשכו עד אז. בכל אופן מגיע לך סכום לא גדול שמיועד להשתתפות ברכישת ספרים וציוד לימודי. פנה ללישכת השיקום לקבל אותו. ליד אגף השיקום יש ועדה עליונה להכשרה מקצועית והשכלה גבוהה אתה יכול לערער על ההחלטה בחוסר מימון נסיעותיך ובחוסר מימון ציוד הלימודים שאתה נזקק לו. מקווה שעזרתי. תעדכן אותנו מה קורה/ קרה בהמשך. בהצלחה. יום טוב.

אגב המענק לרכישת ציוד וספרים

ניתן פעם בשנה (אולי אפשר לקבל מקדמה) אבל הוא די פעוט יחסית לעלות של מצלמה לרמה של מי שעושה בה שימוש מקצועי

בהמשך לתשובה של זאב

אנא תן פרטים לגבי הסיוע שאתה מקבל: אני מבינה שאתה מקבל סיוע במימון שכר לימוד האם פנית לקבל את הקצבה שאתה זכאי לה או שאולי אמך עדיין מקבלת אותה בשמך? אני מניחה שאתה יודע שיש הנחות לסטודנטים בנסיעה ברכבת ויש גם כרטיסיות אוטובוס לסטודנטים (היה קצת קשה להשיג בזמני אבל כיוון שהתעקשתי מכרו לי כרטיסיה מוזלת) ולכן אוטובוסים עדיפים על פני ה"שירות" חוץ מזה אפשר לפנות לבקש מלגה גם מעמותת יתומי צה"ל וגם מארגון אלמנות ויתומי צה"ל, קצת מאוחר לשנה הנוכחית אבל ודאי תוכל לקבל בשנה הבאה. כלכלית קשה להיות סטודנט במקרה שלך ודאי יש לך הרבה הוצאות על "עזרים"

nOway1

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo4.gif

קודם כל תודה לכל מי שעזר לי להבין !! בקשתי מלגה ולא התקבלתי "...אין לי מושג..למה " >>> אולי בגלל שלא עשיתי צבא ...אבל יש לי תעודת פטור על פי החוק " כן אני מקבל את הקצבה ... והיא 2000 ש"ח עכשיו אני עוזה את המכללה הזאת שאני לומד בה .. כי היא מכללה "פרטית " ו זאת בעייה כי בגלל המכללה הפרטית לא נותנים את כל הכסף תנים ל יעני : שכר הלימוד שלי לשנה הוא 14,500 ו המשרד נותן 8,000.... ואם אני לומד במכללה לא פרטית נותנים כל הכסף עד 22,000 .... והכרטיס להנחה איפה עושים לאן אני אגש ...!?

מי לא נתן מלגה?

כרטיסיה אפשר אצל הנהג או בתחנה המרכזית ואתה צריך להיות עקשן ואסרטיבי בשביל לקבל אותה מכללות פרטיות הן אכן בעיה מבחינת התהליך, אני שמחה שלפחות נותנים החזרים חלקיים. הם פשוט חייבים למתוח איזשהו קו כדי להחליט איזה מוסדות מוכרים ואיזה לא כדי שלא יוציאו מהם כספים במרמה

למעלה