שאלה ....חשוב!

שאלה ....חשוב!

אם הקבן יודע על מישהו חייל שבעבר לפני שהוא התגיס היה פוצע את עצמו אבל עכשיו הוא כבר לא עושה את זה הוא מחויב להעביר את זה? מה הוא עושה אם זה? ועוד שאלה אם נניח חייל מספר למישהו שהיה בעבר מפקד שלו דבר כזה האם אותו מפקד(שכבר לא המפקד שלו) מחויב להעביר את זה הלאה?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שיקול דעת

למרות הנוהלים והפקודות, בסופו של דבר קב"ן (וגם מפקד) נוהגים על-פי שיקול דעת אישי. בעיקרון, קב"ן מחוייב לדווח על דברים שיש להם נגיעה לתפקוד שלך בצבא, ולא על כל דבר שארע בעבר לכל מי שמשוחח איתו... שיקול הדעת שלו יקבע באם הוא ירשום את הדברים, ידווח, ינקוט פעולה, וכד´. מפקד, עוד פחות מקב"ן, מחוייב לדווח על דברים כאלו, אלא אם הוא מזהה גורם שיש בו סיכון או בעייתיות ברורים. גם כאן שיקול הדעת הוא הקובע.

kaban

New member
אולי תשובה

לגבי קב"ן - ואני אומר לך את זה כי הייתי פעם קב"ן - לכל מקרה התשובה תהיה אחרת. בעיקרון מי שמגיע לקבן כי הוא רוצה טיפול ועזרה והקבן סבור כי כיום אין החייל מהווה סיכון לעצמו העניין ישאר בין הקב"ן לחייל, כך שאם תפני את לקבן לצורך טיפול ותספרי על מה שהיה בעבר אני מניח כי לא יעביר את זה הלאה. אבל - יש גם קשר לחומרת הפציעה, אני יכול להגיד לך כי היו לי חיילים בטיפול שהיו נוהגים לפצוע את עצמם קלות גם תוך כדי השירות ואפילו את זה לא העברתי הלאה כי באמת הם רצו עזרה ואין כל תועלת בהעברה הלאה. אני חושב כי אם יש לך בעיה ואת רוצה סיוע עדיף תתפני לגבי המפקד - בעיקרון זה בינך לבינו אני מניח כי אם תבקשי ממנו לא להעביר את זה הלאה ותסבירי לו כי כיום את כבי לא עושה את זה יתכן ולא יעביר את זה הלאה, אבל כאן זה כבר תלוי באדם לו תספרי

למעלה