שאלה חתולית

simba481

New member
שאלה חתולית

יש לי 5 חתולות אותן הצלתי בגיל שבועיים-כיום בנות 8 ו9 שנים.

החתולה הצעירה,בת 4 שנים לערך,אוכלת כמו קוף-שמה את האוכל בכף ידה.היא מאוד חמודה ואני אוהבת אותה,העניין,שתוך כדי היא מפזרת את האוכל מסביב לקערה-קערה ענקית שאני שמה להם.
וכל אחת אוכלת בתורה.
איני יכולה לשים אוכל על הרצפה,כיוון שיש לי גם 2 כלבים,שישמחו לאכול את האוכל של החתולים.
בקיצור,מסקרנת אותי צורת האכילה שלה.
תודה לעונים
רות

גורדיאן

New member
אכן חתולים לפעמים מרימים אוכל מהקערה באמצעות הכף,

זאת התנהגות שכיחה ואין בזה שום דבר מיוחד (חוץ מזה שזה נראה חמוד).
אם פיזור האוכל מפריע לך את יכולה לנסות כמה דברים. הראשון הוא להחליף את הקערה, אולי היא גדולה מידי ומקשה על החתולה להגיע לאוכל. את יכולה גם לנסות לשים קערה קטנה יותר בתוך משהו יותר גדול ושטוח, כמו מחבת גדולה במיוחד או מגש, ואז האוכל יעבור מצלחת אחת לשניה בלי להגיע לרצפה.

וגם לי יש כמה שאלות:
1. אם החתולות בנות 8 איך החתולה הזאת בת 4?
2. חתולים מרימים אוכל בכף כאשר מדובר בגוש בשר משימורים, הם לא יכולים לאכול כך אוכל יבש שבא בגרגרים וכף חתול לא יכולה להרים. איזה אוכל את נותנת להם?

simba481

New member
תודה על תשובתך-לגבי הגילאים

הצלתי הרבה יותר חתולות-לצערי 2 נדרסו.
את החתולה הצעירה קיבלתי משכנה שיש לה המון חתולים-וכל פעם אנשים זורקים ליד הביית שלה גורים.
מבחינת תקציב,איני יכולה להציל יותר-כל החתולות מעוקרות על חשבוני.
האוכל שהן מקבלות,יבש מסוג היפוקט.
הספק שממנו אני קונה מזון הרבה שנים-אמר לא להרגיל אותם לשימורים-כי זה יקר.ואז הם יסרבו לאוכל יבש.
אני מזמינה פעם בחודש שק של 18 ק"ג.לחתולים,ושק 18 ק"ג לכלבים.
תודה
רות

גורדיאן

New member
כל הכבוד על פעילות ההצלה. והערה קטנה:

מה שהספק אמר לגבי שימורים זה שטויות. החתולים שלי חיים על אוכל יבש ואוכלים אותו יפה מאוד, אפילו שפעם ביום הם מקבלים מנה של אוכל רטוב משימורים. זה גם לא יקר - אני קונה בדרך כלל TUNICAT וקופסה עולה 5 ש"ח ומספיקה ל-5 עד 7 מנות.
חוץ מזה מומלץ להחליף מפעם לפעם את סוג האוכל היבש, כדי לגוון בטעם ולמנוע 'אפקט רמדיה' (זה במקרה ולאוכל היבש חסר רכיב קטן כלשהו).

למעלה