שאלה - טיול פנסיונרים להודו

שאלה - טיול פנסיונרים להודו

בן זוגי יצא לפנסיה מוקדמת ואני מורה שיוצאת לשנת שבתון. חשבנו על טיול של חצי שנה להודו. יציאה אחרי החגים (אוקטובר) וחזרה לפני פסח (מרץ). לפי הספרים שקראנו, הבנתי שבעונה הזו עדיף להיות יותר בדרום. למי יש המלצות על איך, מה, איפה וכל השאר? זאת אומרת - המלצה כללית על מסלול, על מקומות שכדאי לשהות בהם יותר זמן. אגב, סך התקציב שלנו, כולל טיסות הוא בערך 20000 (עשרים אלף) שקל. (לזוג) האם זה מספיק למי שלא רוצה לישון במקומות עם פשפשים, ומצד שני לא מוכרחה לישון במלונות פאר. (מספיק חדר זוגי סביר עם שירותים)

מלכה ברוכה הבאה

...ממממ....הדרום הוא אכן איזור מדהים תתחילי בדלהי את יכולה להמשיך כמעט לכל מקום מומץ לבקר בראג´אסטאן היא ארץ מדהימה הבירה שלה היא ג´איפור שם יש איזורים מדהימים אחד מהם הוא "העיר הוורודה" שם הכל וורוד יש את גודפור עם מבצר מ-ד-ה-י-ם (אם יצא לך לראות את התוכנית פספורט ריקי גל ביקרה בכל האיזורים הללו) כמובן את פושקר המדהימה נראה לי כל מקום עיר הם מדיהימים בפני עצמם. ואת פארק הציפורים שאסור אסור אסור לפספס. ועוד לא הזכרתי את אחד משבעת פלאי עולם "הטאג מאהל" שנמצא בעיר ששמה אם אתם שם בקטע של רוחניות יש הפונה את "האשראם של אושו" יש את האמפי יותר למטה בדרום כפר מהמם עם המון עתיקות וכמובן מאיסור ובנגלור שזהו המקום הגדול בעולם לייצור חלקי ושבביי מחשב. ואני יכול להמשיך ולתת לך עוד המון מקומות אולי תהיי יותר ספציפית??? מה למשל אתם תרצו יותר לראות? אולי אתם תרצו יותר קטע של רוגע ים ושקיעות? לזה מומלץ לנסוע לגואה בקשר למקומות לינה אין לכם מה לדאוג לכל מקום שתגיעו יש המון אכסניות ובתי מלון מחירים לא יקרים וחדרים נוחים בהחלט . אני רק רוצה לומר שלך שלא משנה מה תקנו שםפ אל תחשבו בשקלים יש כאלו שיושנים במלונות פאר שעולים להם 30 דולר ללילה זה אומנם זול כי זה רק 120 שקל אבל יחסית להודו זה המון המון כסף אתם אומנםפ מבוגרים זה נכון אבל כמו שאמרת ובצדק אתם לא צריכים את כל הפאר וההדר הזה. חדר ממוצע עם מקלחת נקייה ושירותים בהחלט יספיקו לכם. אם לא תתפרעו עם קניות אתם תסתדרו כך אני מאמין ב-600 דולר לחודש בלי שום בעייה. בתחתית הדף תמצאי עוד קישורים עוד משהו? תשאלו בכיף תרגישו כמו בבית.

המון תודות

אשתמש בהמלצות כבסיס לטיול, והכל פתוח וזורם. האמת - אני לא יודעת בעצם מה בדיוק אנחנו רוצים. כי עד עכשיו, עשיתי ועשינו טיולים קצרים, אפילו תאילנד היתה שלושה שבועות, קצת צפון, קצת פוקט וקצת בנקוק. זה אמור להיות טיול איטי, הרבה מנוחה, האיש שלי עבד כל החיים קשה, וזקוק להירגע. לראות הרבה נופים, לפגוש אנשים, לא סמים, ולא אשרם. כן תרבות, כן מיתולוגיה ולא ארכאולוגיה.

green eyes

New member
מקומות להיות בהודו בתקופה זו.

א. רג´יסטן. ב. גואה,למרות כל מה ששמעתם על הסמים והמסיבות שם,יש מלא חופים יותר רגועים עם תיירים,כמו קלנגוט,קנדולים,והחוף הכי יפה בעולם,פלולים. ג.אגרה-ורנסי. למרות כל העוני והלכלוך,פשוט מקום חובה להיות בו.וגם כמובן ביתו של הטאג מאהל. ד. פונה. כל מה שרציתם לדעת על רוחניות. מבחינת כסף,זה הכל תלוי בכם,ובאיך תבזבזו אותו. אני מכיר אנשים שמבזבזים בחודש בהודו בין 200-250 דולר,ואחרים שביזבזו 800 דולר. לגבי מסלול,זה הכל תלוי בכם.אני מציע שתעשו את גואה קודם,אח"כ תעלו לפונה,משם לרג´יסטן,ומשם לאגרה,ואח"כ דלהי. אח"כ תוכלו לעלות צפונה,לעמק קולו,מקום מדהים,לשימלה,עיר מודרנית מערבית לכל דבר,נקייה ומסודרת,חוץ מהקופים שמטיילים ברחוב כמו החתולים אצלנו. וזהו,בינתיים.

green eyes

New member
הצעה.

מכיוון שהעונה בדרום נגמרת בפברואר,והעונה בצפון מתחילה באפריל,מה שעושים רובם המוחלט של המטיילים,זה להעביר את החודש חודשיים האלה בדרך,במקומות במרכז הודו,כמו רג´יסטן ואגרה. אז ההצעה היא לרדת דרומה,ובסוף העונה,להתחיל להצפין עם עצירות בדרך. ואל דאגה,בהודו,הכל שנטי שנטי,לא ממהרים לשום מקום.

תודה, אבל לא רלוונטי

חייבים להיות בארץ בליל הסדר (ילדים ונכדים) ולכן צריכים לעזוב בתחילת מרץ. המסקנה - בעיקר דרום, מינואר ברגיסטן. ובסוף גיחה לצפון לזמן קצר תוך הימור שלא ירד גשם זלעפות.

green eyes

New member
בצפון תמיד יורד גשם.

גם בעונה. אז לא להתרגש,כי הוא בא והולך. יהיו לכם ימים בלי גשם או לפחות לא גשם חזק שתוכלו לטייל בהם.

למעלה