שאלה טיפה מוזרה...

leprechaun3

New member
שאלה טיפה מוזרה...

אני מקווה שמישהו יוכל לענות. יש למישהו מושג מהם "עיקרי האמונה הנוצרית"? אני כבר כל היום מחפשת את זה בספרים, באינטרנט, איפה לא... ובכל מקום מוזכר המושג הבומבסטי הזה, "עיקרי האמונה הנוצרית", אבל בשום לא כתוב מה הם בדיוק. אז... האם מישהו יודע? תודה מראש :)

Jewish Answer

New member
"עיקרי האמונה הנוצרית"?

כשהאלוקים נתן לעם-ישראל את התורה, הוא "לא לקח בחשבון" שלפעמים הם יכשלו בה. יום אחד (וזה היה בסביבות תקופת הבית השני) הוא התעורר בלי מצב הרוח, ופשוט נמאס לו מהעבירות שלהם. הוא אמר: אי-אפשר להמשיך ככה! התורה הזאת אינה לפי כוחם! אשלח להם מישהו, שמספיק שהם יאמינו בו, וזה כבר יציל אותם... אך גם כאן הוא פישל. היהודים לא קנו את "האלוקים המזוייף" (קראו לו ישו או ישוע הנוצרי), ומי שדווקא נתפס עליו - כרגיל היו גויים. כרגיל הגויים הבינו, שעוד הפעם היהודים "עבדו" עליהם, והחליטו לעשות צרות ליהודים על חכמתם. כך הם המשיכו עד היום, כשהיום הם כבר לא יכולים לשרוף אותנו במרתפי האינקויזיציה (אגב, זה לא אכזריות, כי זה נעשה עבור האדון ישו, וזה מותר, כמו שאמר ישו: אבל את אוייבי ההם, אשר מאסוני ממלוך עליהם (היהודים) - הביאו הנה, והרגו לפני!). עד כאן בקיצור. בכבוד רב, Jewish Answer

leprechaun3

New member
מצטערת לומר לך

אבל עיקרי האמונה הנוצרית זה לא. בכלל, לא הבנתי מה הרעיון מאחורי ההודעה הזו. אתה מפחד שאני הולכת להתנצר, או מה? אז אם זו הדאגה שלך, אתה בכלל לא בכיוון. זה פשוט קשור לאיזו עבודה שאני עושה ולצערי אני לא מצליחה להבין מהן העקרונות של האמונה הנוצרית. אני יודעת שאחד מהם הוא השילוש הקדוש, ככה שאם זה עוזר למישהו להבין מה התכווונתי... בכל אופן, אם למישהו יש באמת מושג מה שאר העקרונות, אני אשמח לעזרה.

אולי אתר זה יוכל לעזור לך

איני בטוח מאחר ולא סקרתי את כולו, אך ייתכן כי שם תמצאי את מבוקשך. לפחות זה יותר ממה שנתן זה ששכח כי "דרכיה דרכי נעם".

Lu Tze

New member
שמע, אולי לא ידעת את זה ישוע

היה יהודי. ששש... אל תגיד לאף אחד. מעניין אותי איך אדם מסוגל לצחוק בלי שום קושי על אמונה אחת אך כשזה נוגע לאמונה שלו זה חילול הקודש (מילולית). מה? לאנשים אחרים אין רגשות? עליהם מותר לצחוק? כמו שאתה לא רוצה שאני אצחק על האל שלך (דבר שאני עושה לעיתים) אל תצחק על אלים של אנשים אחרים. או לחילופין, אל תתעצבן כשצוחקים על האמונה שלך (כמו שאני לא מתעצבן כשצוחקים על האמונה שלי, שכל העולם הוא אטומים ושדות כל).

L e s t a t

New member
נכון, אבל התפיסות שדוחות אותו

עושות זאת בטענה שהוא היה נביא שקר. על פי התורה, נביא שקר יכול להיות גם מבני-ישראל. למרות שעל פי הברית-החדשה, לא רק שישוע היה יהודי לכל דבר אלא גם שהוא לא ניסה ליצור דת חדשה אלא לתקן את דרכי המאמינים.

Lu Tze

New member
התכוונתי ספציפית לשורה הזאת:

"אבל את אוייבי ההם, אשר מאסוני ממלוך עליהם (היהודים) - הביאו הנה, והרגו לפני!" ישו היה יהודי ולכן הציטוט הזה הוא שקרי (יהודי לא היה אומר "עליהם") ודרך אגב, נביא שקר לא חייב להיות יהודי? ועוד דרך אגב, מי היה לסטט? השם מזכיר לי משהו.

arifell

New member
לסטט

היה הערפד שיצר את הערפד 'לואי' בספר/סרט "ריאיון עם ערפד" מאת אן רייס

L e s t a t

New member
דווקא נראה לי שראיתי

בב"ח ציטוט כזה, אבל לא באותו נוסח, בהקשר אחר ובמסגרת משל שישוע העביר לעם.

L e s t a t

New member
דווקא

בב"ח ציטוט כזה, אבל לא באותו נוסח, בהקשר אחר ובמסגרת משל שישוע העביר לעם. נביא שקר, על פי התורה, הוא כל אדם שמנסה להסית ללכת ולעבוד אלוהים אחרים מאלוהיי ישראל. לסטט הוא אחד הערפדים בסדרת ספרי הערפדים של אן רייס, הוא האהוב עליי. תקרא את "ראיון עם הערפד" ו"הערפד לסטט" ותבין

לא שונה

בדיקה היסטורית מראה שאלה, בדיוק נמרץ, היו גם המניעים של האינקוויזיציה. וגם הם נטפלו למיעוט חלש (היהודים) ולא לערבים המוסלמים שחיו בקירבם ובאזורם.

L e s t a t

New member
האמת שרדיפת מכשפות היתה בראש

הרשימה של האינקוויזיציה, זה היה צעד פוליטי של הכנסייה כדי להיפטר לאט לאט מהיריבים הפגניים שלה. היהודים לא היו היחידים שסבלו, כל נוצרי שלא מזרם קתולי, כל אדם שנחשד במעשי כשפים וכל מי שהתנגד לכנסייה הקתולית - ובעצם כל מי שלא השתייך אליה - הובא אל צינוק האינקוויזיציה. הסיבה שערבים לא הובאו אל הצינוק (אלא אם כן הם ענו על אחד הקריטריונים הקודמים) היא שהאינקוויזיציה לא הייתה רדיפה גזענית אלא דתית-פוליטית. יכולת להיות ממוצא ערבי אבל להיות אישה קתולית אדוקה, את הרדיפות הגזעניות העם הפשוט רדף.

טל ר

New member
חומר מועתק

מתוך Columbia Electronic Encyclopedia: The central teachings of traditional Christianity are that Jesus is the Son of God, the second person of the Trinity of God the Father, the Son, and the Holy Spirit; that his life on earth, his crucifixion, resurrection, and ascension into heaven are proof of God's love for humanity and God's forgiveness of human sins; and that by faith in Jesus one may attain salvation and eternal life (see creed). This teaching is embodied in the Bible, specifically in the New Testament, but Christians accept also the Old Testament as sacred and authoritative Scripture. Christian ethics derive to a large extent from the Jewish tradition as presented in the Old Testament, particularly the Ten Commandments, but with some difference of interpretation based on the practice and teachings of Jesus. Christianity may be further generally defined in terms of its practice of corporate worship and rites that usually include the use of sacraments and that are usually conducted by trained clergy within organized churches. There are, however, many different forms of worship, many interpretations of the role of the organized clergy, and many variations in polity and church organization within Christianity.

arifell

New member
עיקרי האמונה הנוצרית

כמו שאני מבין אותם הם פשוט: אמונה שישו היה התגלמות האל על פני האדמה כמו-גם המשיח קיום סקרמנט הלחם והיין אמונה בשילוש הקדוש (האב הבן ורוח הקודש, כאשר הבן מזוהה עם ישו)- אני לא בטוח אם זה האחרון הוא של כל הנצרות, או רק של הנצרות המערבית (שהתפתחה מהקתוליות ולא מהאורתודוכסיה הנוצרית)

Lu Tze

New member
לחם הקודש והיין

(שמומשל לדמו ובשרו של ישוע) נהוגים רק בקתוליות.

וזה בדיוק העניין...

יש כמות עצומה של זרמי נצרות שונים, ושל טכסים שונים. בחלק מהזרמים יש אפילו טקסים פאגאניים משולבים (קורה בעיקר בארצות שבהן המסיון הנוצרי המיר את דת הילידים, אך הם שילבו בדת הנצרות החדשה גם את האלים הקודמים שלהם, או את טכסיהם הישנים). אפילו האמונה בישוע הנוצרי לא שווה בכל מקום. יש כאלו שמאמינים שהוא בנו של אלוהים (ואלוהים עצמו) ולקח על עצמו את חטאות כל המאמין בו. יש המאמינים שהוא משיח אך לא בנו של אלוהים. ויש אפילו המאמינים שהוא היה המשיח לשעבר, ועכשיו יש אחד חדש (ראה: המורמונים, הנביא סמית). נראה שהגדרת מכנה משותף מדויק היא משימה מורכבת.

למעלה