שאלה טיפה מוזרה

the crazy angel

New member
שאלה טיפה מוזרה

מה קורה אם שותים רק בשביל הטעם אבל כבר לא נהנים מההרגשה? מה זה אומר ומה מומלץ לעשות? (ואם אפשר גם איך)

shanhen

New member
מוזר אבל ראוי

נניח רגע לאלכוהול ותחשבי על דברים אחרים שאת שותה. כמה מהם את שותה בשביל הטעם וכמה בשביל ההרגשה? אני מניח שאת הרוב את שותה בשביל הטעם. כך אנו נוהגים גם בדברי האוכל שאנו אוכלים, לפי הטעם בעיקר. שתיית אלכוהול בשביל הטעם היא הנכונה, היא הראויה. מומחי אלכוהול, חובבי אלכוהול וייננים בוחנים את המשקאות לפי הטעם שלהם, ולא לפי ההרגשה. כך, שמי ששותה אלכוהול בשביל הטעם הגיע לשימוש הנכון באלכוהול, השימוש הזהיר. אם זה טעים לך, שיהיה לך לבריאות. נחום

the crazy angel

New member
ואם...

שותים רק בשביל הטעם אבל מבחינת ההרגשה שותים כמות לא קטנה מידי, בין אם מתוך הרגל ובין אם סתם מתחשק, וכמו שניתן להסיק - ההרגשה בלתי נפרדת מה היית ממליץ אז...? וגם, שתיית אלכהול בארץ הפכה לחלק בלתי נפרד מכל בילוי - יוצאים לפאב או מסיבה - האלכהול באלה הוא מובן מאליו, יושבים לראות סרט או שסתם יושבים עם חברים - גם שם האלכהול נכנס תוכל אולי למנות רשימה של בילויים נטולי השפעת חומרים שכביכול מעבירים את הזמן (גורמים לו לעבור יותר מהר וso called יותר מהנה)?

shanhen

New member
ואם...אז

כבר כתבתי לא פעם שאלכוהול הוא לא דבר רע, הוא פשוט מסוכן. מי שהאלכוהול טעים לו, ויש הרבה סוגים והרבה טעמים, ואין סיבה שזה לא יטעם. אבל כיון שהאלכוהול מסוכן, צריך להקפיד בזמן ששותים אותו. למשל, תמיד לאכול לפני ששותים אלכוהול וגם תוך כדי שתייה, לא למהול אלכוהול עם משקה מוגז שכן הגז גורם לאלכוהול להספג מהר מידי ו"לעלות לראש", חשוב למהול אלכוהול במים, קרח או מצים שונים, בין השאר כדי להוריד את הריכוז. כשאלכוהול מחטא פצעים זה טוב, כשהוא "מחטא" את ריריות הושט, זה כבר עניין אחר. סיכומו של דבר, אין פסול להנות מהטעם ומההרגשה, אם היא טובה, רק להזהר לא להסחף מידי. לגבי רשימה של בילויים נטולי השפעת אלכוהול. נדמה לי שכל פעולה או התנהגות אפשר לעשות בלי אלכוהול. אני מכיר צעירים רבים שמבלים, רוקדים, נהנים מבילוי ונמנעים מאלכוהול, שכן פשוט לא אוהבים את הטעם. ביי, נחום

the crazy angel

New member
קצת הרבה באיחור אבל

תודה רבה על התשובה. אכן, כבר אמרת שאלכהול הוא לא דבר רע. בשונה ממה שציינת בתגובה זו, אני דווקא חושבת שהרבה יותר נכון למהול את האלכהול במשקה מוגז... אני אסביר, גם אם שותים בשביל הטעם ולא על מנת "לתפוס ראש" שותים עד שההרגשה לפחות מתחילה להגיע, וכמובן שאז מפסיקים (בשתייה נכונה). אם שותים את הוודקה עם סתם מיץ לוקח להרגשה שבאה להזהיר הרבה יותר זמן להגיע, לעומת שבשילוב עם משקה מוגז התחושה באה הרבה יותר מהר ומונעת מלהספיק לשתות כמות גדולה הרבה יותר. אני טועה?

the crazy angel

New member
קצת הרבה באיחור אבל

תודה רבה על התשובה. אכן, כבר אמרת שאלכהול הוא לא דבר רע. בשונה ממה שציינת בתגובה זו, אני דווקא חושבת שהרבה יותר נכון למהול את האלכהול במשקה מוגז... אני אסביר, גם אם שותים בשביל הטעם ולא על מנת "לתפוס ראש" שותים עד שההרגשה לפחות מתחילה להגיע, וכמובן שאז מפסיקים (בשתייה נכונה). אם שותים את הוודקה עם סתם מיץ לוקח להרגשה שבאה להזהיר הרבה יותר זמן להגיע, לעומת שבשילוב עם משקה מוגז התחושה באה הרבה יותר מהר ומונעת מלהספיק לשתות כמות גדולה הרבה יותר. אני טועה?

shanhen

New member
את לא מוותרת

למלאכית, את מתעקשת וזה בסדר. ההיגיון שלך יכול להיות מתאים אם נסמוך על כך שמי ששותה מתעניין רק בהרגשה ויש לו את היכולת לעצור. במקרה זה אולי את צודקת. אלא, שהכוון בהנחייה שלי הוא לחפש את הטעם והעידון בשתייה, גם השתייה החריפה, ולא לחפש את ההרגשה בלבד. וספק אם מי שהולך רק אחרי ההרגשה יוכל לעצור בזמן. תדמייני מכונית שנוסעת בכביש שהמהירות המוגבלת היא 90 קמ"ש. הנהג נוהג באופן גרוע ומסוכן. מה שאת מציעה זה שהנהג ינהג 120 קמ"ש ואז יעבור אמנם על החוק אבל יגיע לסוף הדרך מהר יותר. האמנם זו עצה טובה? אני תמיד שמח לשאלות שלך גם אם הן באות באיחור... שבת שלום, נחום

the crazy angel

New member
אכן, זאת גם דרך לנסח זאת

אם כי מה שמשפיע היא כמות האלכהול ולוא דווקא המהירות בה הוא משפיע...לא כך? מי שהולך רק אחרי ההרגשה...אלה מרבית האלכוהוליסטים... אבל המצב לא נהיה מסוכן הרבה יותר כאשר יש צורך בטעם? כי אז האלכהול לא בא בתור מעורר דיכאונות או כתרופה לדיכאון אלא כמו כל דבר אחר שנכנס לגוף - בשר, סלט, קפה או אפילו מים?

למעלה