שאלה - טיפות אקליפטוס למכשיר אדים?

שאלה - טיפות אקליפטוס למכשיר אדים?

אז ככה, אני יודעת שהטרנד החדש הוא להמליץ על אדים קרים ולא על אדים חמים כמו שעשו איתנו כשגדלנו. יש לי בבית את שני המכשירים, בלי שום קשר לצפרדע אלא לעצמי כאסתמתית עם צרות נשימה מובהקות, ואני מוכרחה לציין שה-cool mist humidifier שווה ל-XXX, לא עושה שום דבר ולא עוזר במיל. מכשיר האדים החמים לעומתו עוזר לי פלאים בלילות של אף סתום והצטננויות, כמו הלילה למשל. כשהגעתי לארה"ב קניתי מכשיר אדים קטן, ואז גם מצאתי את הנוזל של VICKS, שמטפטפים לתוך המים ומסייע בפתיחה של דרכי הנשימה. אתמול במהלך סיבוב הקניות שלי קניתי מכשיר אדים יותר רציני עבור הצפרדע, כי אני זוכרת כמה שזה היה עוזר לאלון כשהיה תינוק מצונן או בהתקפות ברונכיט. רק מה, כשאלון היה קטן היו טיפות אקליפטוס שהייתי קונה בבית מרקחת ומטפטפת לתוך המים במכשיר האדים, שהיו יוצרות אדים נעימים בחדר ופותחות את דרכי הנשימה. מישהו יכול להגיד לי אם יש כאן משהו כזה שמיועד לשימוש במכשיר אדים לתינוקות? אני תוהה אם בארץ עדיין יש, אני אנסה לבקש מאמא שלי לחפש. עוד דבר שהיה בארץ כשאלון היה תינוק, היו אמפולות פלסטיק קטנות עם נוזל בצבע דבש שהיו שוברים ומטפטפים על דש הבגד של התינוק, גם כדי לעזור לפתוח את דרכי הנשימה. אני ממש לא זוכרת איך קראו לזה, מישהו יודע על מה אני מדברת ויכול אולי להזכיר לי? ואם כן, האם יש משהו כזה כאן? המון תודה!

Inuit

New member
עדי

אני לא רוצה להפחיד אותך אבל מכשירי אדים,קרים ו\או חמים מאוד מסוכנים בתוך המכשיר גדלים להם פטריות ואת אפילו לא רואה אותם ונושמת את הרעלים שהם משחררים יש דרכים יותר פשוטות כמו למלות קערה במים רותחים ללשים במקום גבוהה אפשר לשים בפנים 2\1 כפית ויקס או טיפות אקליפטוס וכמו כן לשים מגבות רטובות על הרדיאטור או מקור החימום(או לידו) וזה גם גורם לליחוח האויר

זה נכון לגבי מכשירי אדים קרים

אבל בחמים בגלל הטמפרטורה הגבוהה, הפטריות והבקטריות מתות. חוצמזה שאני מכניסה את המיכל למדיח בין שימושים.

עדי, האמפולות נקראות קרבול

ובנוגע לשימוש בשמן אקליפטוס, קיימת המלצה שלא להשתמש בו אצל תינוקות, מאחר והוא חריף מדי עבורם. עדיף להשתמש באקליפטוס לימוני. דיאנה בטח תוכל לתרום לך יותר מידע בעניין, כולל איפה היא השיגה בארה"ב שמן אקליפטוס לימוני. בכל מקרה, אני יודעת שההמלצה היא לא לשים את השמן במכשיר האדים (גם לא בחמים), אלא עדיף להשתמש במבער שמנים או לטפטף כמה טיפות מהשמן על הבגד או על הסדין של התינוק (ולא על העור).

נכון!! קרבול!! תודה!!

איך לא זכרתי את זה... ובעצם כשחושבים על זה, אלון והילדות שלך גדלו בערך באותה תקופה. הייתי צריכה לחשוב על זה! ולגבי השמן אקליפטוס, בזמנו הרופאה שלנו המליצה על זה, טיפה או שתיים במכשיר אדים, ואיזה הבדל שזה עשה זה פשוט לא ייאמן, הילד היה ישן לילות שלמים במקום לחרחר ולסבול ולהתעורר כל שניה. וגם לי זה תמיד מאוד עזר. אני אבקש מאמא שלי להביא אקליפטוס לימוני.

סנדייז

New member
זהירות מהקרבול

הקרבול הוא נוזל עם ריח מאוד חזק. יש ילדים שמצליחים לישון עם הריח ויש שלא. ילדיי לא הצליחו לישון איתו. אני העדפתי לשים טיפות אקליפטוס במכשיר האדים. ובכלל כשהם היו מצוננים.הגבהתי את הרגלים של המיטה בצד הראש וגם הנחתי לידם בצל חתוך שעשה פלאים. (עד הים אני משתמשת בבצל חתוך כשהילדים מצוננים ולא מצליחים להרדם). דרורה

ronnieyuval

New member
לפי מה שאני שמעתי

אקליפטוס לא טוב לתינוקות. לא זוכרת למה - אולי כדאי לשאול בפורום הנקה או בהורים כי יש שם כמה שמתעסקות בארומטרפיה ויוכלו להגיד לך יותר בוודאות. פעם גם המליצו שם על שמנים שכן טובים לתינוקות במקום האקליפטוס - אני חושבת ששמן הדס היה ביניהם ועוד כמה. יש כאן משהו של ויקס שאפשר למרוח על החזה או על הבגד במקום האמפולות שציינת, ואת יכולה גם למרוח על עצמך ולתת לתינוק לשכב עלייך ולשאוף את האדים.

י ע ל 7

New member
המאייד החם

היה אצלי בשימוש אצל ירדן (בת שלושה-ארבעה חודשים) וחולל פלאים לאפה הסתום.

גם מנסיוני עם אלון וגם על עצמי

מכשיר האדים החמים יעיל בצורה מופלאה, ואין לי מושג למה ההמלצה כיום היא להשתמש במכשיר אדים קרים במקום, לא יודעת למה אופנות כאלה ואחרות משתנות כל שני וחמישי, אבל במקרה הזה גם לא ממש מעניין אותי, אם זה עובד, לא נוגעים בזה. ניסיתי את האדים הקרים, זה לא עובד. והאדים החמים, עובד ועוד איך. אני חושבת שמשהו בהמלצה הזאת קשור לסכנת כוויות. כן, אם אני מפגרת לגמרי ואתן לילד שלי לזחול ליד מכשיר אדים פועל על הרצפה אז גם מגיע לי ביקור ממחלקת הרווחה, אבל כשזה פועל בלילה כשהתינוק במיטה שלו, ממש לא מעניין אותי שהיום זה כבר לא אין.

אוףףף, כתבתי הודעה שלמה

והיא נעלמה לה לחלוטין במרחבי האינטרנט (עדי, זה מתקשר למסר ששלחתי לך אתמול). בכל אופן, אני בהחלט זוכרת איך שיום בהיר אחד נכנסתי לחדר של הילדות (כשהן עוד היו תינוקות), וגיליתי שם קירות מנוקדים בשחור. מאחר ולא היה זכור לי שהחלטנו לשנות את הצביעה על הקירות (וגם אם כן, מה פתאום נקודות שחורות
), הבנתי שמכשיר האדים החמים פשוט גרם לעובש על הקירות. מסתבר, שהחום שבמכשיר לא ממש מספיק להרוג את כל הבקטריות, ומצד שני כנראה שהאוורור של החדר לא היה מספיק.

היובש אצלי בבית זה דבר נורא ואיום

ועוד בעיה של אסתמתים, זה שהחלון תמיד, אבל תמיד תמיד פתוח, בחדר השינה ותמיד בעוד חדר בבית, כרגע במטבח. גם כשאלון היה תינוק עשינו את אותו הדבר. מכשיר האדים נמצא בכל מקרה ליד החלון והבקטריות מתפתחות כתוצאה מהלחות שהוא יוצר על הקירות ולא בתוך המכשיר. במקרה שלי אפילו באיתקה, בחורף של -40 מעלות, חלון בחדר השינה פתוח ת-מ-י-ד, אז אין סכנה. מה גם שאם מקפידים על חיטוי טוב של המכשיר בין שימושים לא צריכה להיות בעיה, והשיטה הכי פשוטה היא או לשפוך לתוכו מים רותחים או לפרק ולהכניס למדיח את מיכל המים... שום דבר לא יכול לעמוד בטמפרטורה של המדיח
ובקשר להודעה שלך, אני אלך לבדוק אם אני יכולה למצוא אותה איפהשהוא.

עדי אני מצאתי מכשיר אגדי לשמנים

אבל מצאתי אותו באירלנד ואני מקוה שאולי תוכלי למצוא אותו בארה"ב בחנויות של שמנים, טבע. המכשיר נקראה "ארומה סטרים" והוא מכשיר שבא עם תקע לחשמל !! בחלק התחתון שלו יש פד גאזה (שאפשר להחליף אחרי המון שימומשים) מטפטמים לשם שמנים מחברים למכשיר ותקע. זה עובד כל הלילה בלי לדאוג עם מבער שיכול להיות מסוכן ליד ילדים. אני משתמשת באקליפוס ולבנדר המון. במכשיר אדים חמים אומרים לא להכניס חומרים כי זה הורס את הגוף חימום. אז אני מפעילה חמים ואת זה....לצערי ביומיים האחרונים אני וארז תחת ההשפעה של שני המכשירים וזה עוזר. (הוא עם סטירוד CROP חריף ואני משהו בסיגנון שלו) לגבי הכמות גם בהוראות היצרן כתוב עד 3 טיפות לתינוקות. זה באמת מאוד חזק.

דיאנה1

New member
מתנצלת מראש שלא קראתי את שאר

התשובות, ואולי אני חוזרת על דברים שכבר אמרו. שמן אתרי אפשר להוסיף רק למכשיר אדים חמים ולא למכשיר אדים קרים. אסור להשתמש בשמנים אתריים עד גיל חצי שנה, חוץ מכמות קטנה מאד של שמן לוונדר. אחרי חצי שנה אפשר להשתמש באקליפטוס לימוני או הדס, אבל לא באקליפטוס כי הוא חזק מדי. אני הצלחתי להשיג את השמנים האלה כאן בארה"ב בהזמנה מיוחדת בחנות טבע. הקפסולות זה כנראה קרבול - לא השתמשתי בזה אבל קראתי עליהן ונשמע שלזה את מתכוונת לפי התאור. צריך לבדוק מה יש בפנים ואם זה מתאים לתינוקות קטנים מאד. כאמור, אני העדפתי להשתמש במכשיר אדים עם אקליפטוס לימוני או הדס. אפשר גם במבער שמנים במקום במכשיר אדים חמים. אבל רק מגיל חצי שנה. שלא תזדקקו

דיאנה1

New member
ולגבי אדים חמים או קרים -

החמים טובים לאף סתום ונזלת (כמו שסיפרת בעצמך), הקרים להוספת לחות בחדר במקומות יבשים מאד ולבעיות נלוות ליובש - שיעולים ציפצופים וכו'.

יש לי את שניהם

וכמה שניסיתי להפעיל את מכשיר האדים הקרים כשהיה לי יבש מדי בדירה, שום דבר לא עזר. בלילה שנשברתי אחרי שבוע ומשהו והפעלתי את מכשיר האדים החמים... קמתי לא מיובשת ונושמת. לא יודעת אם זו רק אני אבל ה-humidifier הזה לא עוזר לי בגרוש. מעצבן נורא, כי עוד קניתי את הכי משוכלל שהיה.

למעלה