שאלה טיפשית, אבל אני חשבתי על זה..

יובל16

New member
שאלה טיפשית, אבל אני חשבתי על זה..

למה בעתם הנאדם הוא הומופוב. זה בטוח מסיבות פסיכולוגיות... אבל איזה סיבות?

marco

New member
ד"ר מרקו לשרותך ../images/Emo22.gif

ישנן כמה תיאוריות לגבי הומופוביה, הנה המרכזיות: 1. אם תשאל כל הומו הוא יוכל לומר לך בשליפה שכל הומופוב חושש מהזהות המינית שלו עצמו ועל כן מתרחק מכל מאפיין הומוסקסואלי. למעשה ישנה איזושהי אמת מאחורי הטענה הזו. כמה אנשים שאני מכיר והיו בארון שנים ארוכות הפגינו לא פעם דעות הומופוביות. 2. אני חושב שמעל הכל מדובר בחינוך קלוקל. ילד הומופוב הוא גם תוצר של הורים לא נאורים (בלשון המעטה) ודעותיו בלא מעט מקרים הם גם דעותיהם. ולסיכום, דעות חשוכות, טיפשות ופחדים הם חלק מהגורמים להומופוביה.

blake

New member
שאלה טפשית

הרבה טעויות כתיב אבל מה זה מעסיק אותך כל כך

MARMELAD

New member
לחלוטין

תודה לך בלייק על התשובה הנהדרת. עכשיו תראה, יובל, מה זה הומופוב קלאסי. הוא נכנס לפורום הומואים, קורא את כל ההודעות, אבל הוא שונא אותם. אז מה זה אומר לך בעצם..? אני יכול לאמר לך, שאני בתור מישהו שלא אוהב, למשל, מוזיקת רוק, לא נכנס לפורום רוק. אם הבחור נכנס, כנראה שזה מעניין אותו. ובגלל שהוא שונא את עצמו, אז הוא שונא את כל ההומואים כי זה משקף לו אותו. תוסיף לזה שרב העולם מכיר את ההומואים בתור שתי האוחצ´ות בטייץ ונוצות ממצעד הגאווה שתמיד מופיעים בעיתונים כקוריוז, ולא מודעים בכלל לכך שלהיות הומו זה לא אומר נוצות וזה לא אומר ליפסטיק (למרות שזה גם) אלא כולל עוד המון המון המון דברים.. ותבין באיזה תסבוך הבחור נמצא. וכמו שאמר מרקו יקירי, הומופוביה גם יכולה להגיע מסטרייט, שפשוט מפחד מהומואים מסיבה שהם מאיימים על הגבריות שלו. מה הכוונה..? הוא רגיל שתמיד הוא רואה בחורה, הוא נמשך אליה, הוא מתחיל איתה, הוא בשליטה (הוא גם מזיין אותה כמובן, ולא היא אותו). אבל אם הוא רואה הומו, הוא מרגיש שההומו מסתכל עליו כעל אובייקט... מה שגורם לו להרגיש "נשי" - קרי מאויים - והוא בוחר בהתקפה כדי להתמודד עם זה. לא סתם קשה מאוד למצוא הומופובים בקרב אנשים שבטוחים בגבריות שלהם. נהוג היה פעם לחשוב ש"ערסים" הם הומופובים. ע"פ נסיוני, זה דווקא לא נכון. לדוגמא המשפחה שלי כל אחיה ואחיותיה של האמא התימניה שלי. חלקם שמעו עליי, חלקם לא. אבל זה לא ממש משנה לי. הם לא מתייחסים להומואים כאל איום. הם לא הומופובים. כן, הם חושבים שהומואים זה רע ומלוכלך ומגעיל ואפילו לא נורמלי (ושוב, לא כולם אלא חלק מהם).. אבל הם לא הומופובים. יצא לי קצת מבולבל.. הבנת מה אני מנסה לאמר...?
גיא

לירוי25

New member
אנשים פשוט מפחדים

ממה שהם לא מכירים. כשהיית קטן לא פחדת מהחושך? פחדת, אבל ככל שהתבגרת והחכמת הבנת שאין מפלצת מתחת למיטה. יש אנשים שהפחד פשוט לא עבר להם.

WC

New member
מבורות

והאסלה חושבת שזה די מסביר את עצמו. או באינגליזית SELF EXPLORETORY. ועזבו שגיאות כתיב, דיסלקתיה מורידה את הטובים שבינינו. אולי בכל זאת נסבירה. האדם (או אולי הזמר אדם- זה קצת מעורפל) מפחד ממה שאינו מכיר. ואמר זאת כבר מישהו פה (שם מתהילה, בואו לא נפנה אצבעות). הם לא מכירים ולכן הם מפחדים. ובעיני האסלה זה טיפשי, אבל מול ראשים אטומים אין מה לעשות. נחמד פה דווקא. ומשעמם בשדות זרים. אז האסלה החליטה להטיל מימיה גם פה ולשמן זאת כהישג חדש בטריטורית הפורומים בהם היא כותבת. כיפק-היי. WC טוב נו.

MARMELAD

New member
סחת´ן על הטיילת שבנית לך בתפוז

קבלי
כמתנת וולקאם מהצוות והעובדים... נגד ראשים אטומים באמת אין מה לעשות. אה, בעצם יש. לחנך. ואיך זה? קחי את השירות הצבאי שלי, למשל. הומו מוצהר, חייל קרבי. כמה הומופובים היו לי שם - חבל"ז. ואחרי שהם הכירו אותי.. אחרי שדיברתי איתם לילות וימים.. אחרי שהם הבינו שאני יכול להיות גם בנאדם ולא רק "ההומו".. אני יכול לזקף לזכותי כמה הומופובים שכבר לא. ודוגמא יותר קרובה..? קחי את DAVID L. מפורום ישראלים בחו"ל. תראי איזה שינוי הוא עבר בעשר שעות. הכל אפשרי, אחותי. אני מבני אדם עוד לא התייאשתי. הכל עניין של רצון. גיא

WC

New member
מרלין הקוסם

טוב נו. יש אנשים שנכנו ביכולת לכופף כפיות ויש כאלה ביכולת לכופף הומופובים. חוץ מזה, הוכחת את דברי האסלונת. ברגע שנפתחו עיניהם למה שלא הכירו הם ראו שאין להם ממה לפחד. איפה שירתת. לאסלה מכר קרוב (שהוא גם הומו- ומכאן הרצפט של האסלה להיות במועדון) שרוצה להתגייס לצוללות. לדעת האסלה זה יותר חלום רטוב מאשר שירות לאומי בשבילו אבל שוין. WC טיילת?

MARMELAD

New member
עוד לא קוסם

אני חושב שכל הומו שיודע איך לדבר יכול "ללמד" הומופובים שאין ממה לפחד. או לפחות להזדיין איתם. שירתתי בהנדסה. צוללות זה בהחלט חלום רטוב של כל הומו... אומרים שהם ישנים על ערסלים (!) ערומים (!) דרך אגב, טיילת בגמנית זה "שטריך" וזה גם הסלנג לגני קרוזינג (=מקומות מפגש לגייז סטייל גן העצמאות למי שלא מכיר את המונח)

DJNYC

New member
מרמלד היקר...

DAVID L לא עשה כזה שינוי בעשר שעות.. אין תרופות פלא לדעות חשוכות. ונכון הכל עניין של רצון, במקרה הזה אני לא בטוח כמה היה...

MARMELAD

New member
תרופות קסם עדיין לא (לצערנו)

אבל לפחות על פניו הבן אדם שינה את כל צורת הביטוי שלו... ואתה יודע מה... זה גם לא כל כך יפה מצידנו לנהל עליו דיון... אז בוא נשאיר את הדוגמא הזאת בצד.. אז תרופות קסם אולי אין אבל אני חושב שרוב ההומופובים שיכירו הומו וינהלו איתו שיחות, בעיקר כי לא תהיה להם ברירה - ואלה מצבים שיש בעיקר בצבא או במסגרות שבהם יש קשר יומיומי בין האנשים, הדעות שלהם ישתנו.. יכול להיות גם שאני טועה.. אבל ככה התרשמתי בינתיים

למעלה